Povežite se s nama

Međimurje

Mario Žuliček na čelu europske mreže!

Objavljeno:

- dana

IZ LEPOGLAVE U EUROPU

Na godišnjoj skupštini Regionalne mreže mladih, koja se od 26. do 30. studenog održala u Istanbulu, za predsjednika organizacije izabran je Mario Žuliček iz Lepoglave. Riječ je o najvećoj mreži mladih na području šire Europe sa sjedište u Bruxellesu i Strasbourgu.

Regionalna mreža mladih djeluje u sklopu Skupštine europskih regija koja objedinjuje preko 230 regija dok sama mreža trenutno broji 42 regije članice.

U rad mreže uključen od 2011.

Osim regija iz zemalja EU, članice dolaze i iz Rusije, Švicarske, Norveške, Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske i Ukrajine, a u radu sudjeluju i regije iz Armenije i Gruzije koje još uvijek nemaju punopravno članstvo.

Na čelu Regionalne mreže mladih naslijedio je Švicarca Beata Rohnera.

Mario je u rad mreže uključen od 2011. godine gdje predstavlja Varaždinsku županiju kroz njezin Savjet mladih, čiji je član. Osim toga, predsjednik je Savjeta mladih Grada Lepoglave te međunarodni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih RH.
Na čelu Regionalne mreže mladih naslijedio je Švicarca Beata Rohnera koji je tu dužnost obavljao u posljednja dva mandata, dok su prije njega predsjednici dolazili iz Švedske i Francuske. Prije nego što je preuzeo upravljanje organizacijom, Mario je obavljao dužnost predsjednika Odbora za edukacijske treninge i umrežavanje.
Ovaj izbor još je jedna potvrda kvalitete rada s mladima na području Varaždinske županije i Grada Lepoglave čiji su predstavnici prepoznali važnost ulaganja u tu društvenu skupinu. U ovom slučaju uloženo se višestruko vratilo.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Međimurje

Mala Subotica: trkači i rekreativci pozvani su na utrku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Povodom Dana općine Mala Subotica, Općina Mala Subotica u suradnji s tamošnjom udrugom sportske rekreacije „Sport za sve“ i atletskim klubom Međimurje, organizira 4. utrku Općine Mala Subotica, koja će se održati 10. srpnja s početkom u 18:30 kod Osnovne škole Tomaša Goričanca u Maloj Subotici.

Trkači mogu sudjelovati na stazama od 3,4 i 7,3 kilometra. Utrka je namijenjena građanstvu, bilo da je riječ o sportašima ili rekreativcima, a medalje za prva tri natjecatelja osigurane su u svim dobnim kategorijama. Startne brojeve osigurava organizator, a preuzimaju se od 16:30 kod škole.

Podjela nagrada bit će poslije završetka glavne utrke, nakon što se obrade svi podatci.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani Općine Goričan slavit će se uz dobru zabavu: sport, izložbe, vol s ražnja…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani Općine Goričan ove će se godine održati od četvrtka, 24. lipnja, do nedjelje, 27. lipnja.

U četvrtak s početkom u 19 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća u Multimedijalnoj dvorani, a dok će petak obilježiti likovna radionica Emanuela Varovića, otvorenje izložbe pokojne Ivane Šavora, foto-safari Petra Sabola i nastup grupe “Meteori”, a za djecu je organiziran i zabavni park.

U subotu će, uz dječji zabavni park, biti održano i kuhanje udruga, prijateljska utakmica Prijatelji – Palonovec, sportske igre te nastup grupe “Čarobnjaci”, dok će se u nedjelju slaviti sveta misa, a u tamošnjem društvenom domu KUD je pripremio izložbu starina. Svima u slast bit će i vol s ražnja, a potom slijedi mini turnir u nogometu, nastup mažoretkinja i puhačkog orkestra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!