U francuskom Saint Raphaëlu od ponedjeljka, 1., do subote, 6. srpnja, održan je međunarodni savate seminar u organizaciji Francuskog savate saveza, Europske savate konfederacije CESav i Svjetske savate federacije FISav.

Seminar je održan u francuskom olimpijskom centru Creps Paca Boulouris, a iz savate kluba Fight Club Kovačić seminaru su prisustvovali glavni treneri u Klubu Marjana i Siniša Kovačić. Ovo je četvrta godina zaredom da treneri iz Fight Cluba Kovačić sudjeluju na istom seminaru. Ove godine naglasak je bio na tehničko-taktičkoj pripremi boraca za assaut. Ondje su učili o načinu treninga, da bi kasnije uslijedio praktični dio u dvorani.

Dodajmo da je Marjana Kovačić 2017. godine položila za međunarodnog suca A kategorije i arbitra u ringu također A kategorije kao najbolja polaznica, dok je 2018. godine položila za instruktora za Canne de Combat. Siniša Kovačić u tri godine položio je za instruktora savatea i instruktora za Canne de Combat. Za članove Fight Cluba Kovačić nema pauze, već u srijedu, 10. srpnja, počinje sportski savate kamp s projektom “Savate akademija” u organizaciji Kluba, gdje će se provoditi program treninga polaganja za rukavice, odnosno stupnjeve znanja u savateu, te vježbe u prirodi – koordinacija, fizička priprema i trening u vodi.

Zeljko Joksimovic

Tijekom cijelog ljeta u Klubu u Areni Varaždin otvorene su rekreacijske grupe i teretana, koja radi svaki dan.

Komentari

Komentara

loading...