Povežite se s nama

Sport

Marjana i Siniša Kovačić na savate seminaru u Francuskoj

Fight Club Kovačić

Objavljeno:

- dana

U francuskom Saint Raphaëlu od ponedjeljka, 1., do subote, 6. srpnja, održan je međunarodni savate seminar u organizaciji Francuskog savate saveza, Europske savate konfederacije CESav i Svjetske savate federacije FISav.

Seminar je održan u francuskom olimpijskom centru Creps Paca Boulouris, a iz savate kluba Fight Club Kovačić seminaru su prisustvovali glavni treneri u Klubu Marjana i Siniša Kovačić. Ovo je četvrta godina zaredom da treneri iz Fight Cluba Kovačić sudjeluju na istom seminaru. Ove godine naglasak je bio na tehničko-taktičkoj pripremi boraca za assaut. Ondje su učili o načinu treninga, da bi kasnije uslijedio praktični dio u dvorani.

Dodajmo da je Marjana Kovačić 2017. godine položila za međunarodnog suca A kategorije i arbitra u ringu također A kategorije kao najbolja polaznica, dok je 2018. godine položila za instruktora za Canne de Combat. Siniša Kovačić u tri godine položio je za instruktora savatea i instruktora za Canne de Combat. Za članove Fight Cluba Kovačić nema pauze, već u srijedu, 10. srpnja, počinje sportski savate kamp s projektom “Savate akademija” u organizaciji Kluba, gdje će se provoditi program treninga polaganja za rukavice, odnosno stupnjeve znanja u savateu, te vježbe u prirodi – koordinacija, fizička priprema i trening u vodi.

Tijekom cijelog ljeta u Klubu u Areni Varaždin otvorene su rekreacijske grupe i teretana, koja radi svaki dan.

Sport

Odlični nastupi Katje i Roka Bengerija u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članovi Kajak kanu kluba Varteks nastupili su u sastavu reprezentacije Republike Hrvatske na utrci Europskog kupa u slalomu za seniore, održanoj na stazi Tacen na rijeci Savi u Ljubljani u Sloveniji.

U konkurenciji više od 200 natjecatelja iz 15 zemalja ostvareni su odlični rezultati.

Katja Bengeri nastupila je u disciplini kanu jednosjed (C-1) gdje se plasirala na 9. mjesto i disciplini kajak jednosjed (K-1) gdje je bila 14.

Roko Bengeri nastupio je u kanu jednosjed (C-1) i kajaku jednosjedu (K-1), te se u obje discipline plasirao na 21. mjesto, a Nikola Novosel u kajaku jednosjedu plasirao se na 76. mjesto.

Natjecanje u Ljubljani je i jedna od izbornih utrka za sastav reprezentacije Hrvatske koja će nastupiti na seniorskom Europskom prvenstvu u slalomu na divljim vodama koje će se od 6. do 9. svibnja održati u Ivrei u Italiji na kojem će najvjerojatnije nastupiti braća Katja i Roko Bengeri.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinske košarkašice dobro otvorile, no pobjeda je otišla na stranu Orke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Zagrebu je u subotu, 17. travnja, odigrana utakmica 5. kola Lige za prvaka i popunu Premijer lige, između domaćeg sastava Orka i varaždinskog Vindija. Utakmica je završila rezultatom 62:49.

Nakon prve četvrtine Varaždinke su imale prednost od 18:15, no domaćin je okrenuo i na odmor otišao s 38:32. Potom su zagrebačke košarkašice otišle na čak 56:38, ipak u zadnjoj četvrtini Varaždinke su ublažile poraz.

– Odigrali smo susret protiv Orke s premalo treninga zbog ozljeda i izostanaka. Utakmicu smo otvorili dosta dobro i stvorili prednost u prvoj četvrtini. Širina klupe protivnika dozvolila im je da cijelu utakmicu odigraju istim tempom, i pogotovo u drugoj i trećoj četvrtini stvore razliku koju do kraja nismo uspjeli sustići – rekao je Marko Škerbić, trener ŽKK Vindi.

Iduće kola je posljednje za Varaždinke ove sezone, a protivnice su im košarkašice Broda.

Nastavite čitati