Povežite se s nama

Sport

Marocchino šokirao Hudeka, Iceki Črešnjevo

Objavljeno:

- dana

MAGMA PAN KUP

Spektakularan je bio peti natjecateljski dan 38. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu, pod imenom Magma Pan kup Varaždin 2017! Pet odigranih utakmica, svaka za prste polizati i (barem) tri velika iznenađenja!

U kategoriju iznenađenja mogao bi ishod već prve utakmice dana. Dosad neprikosnoveno Klesarstvo Martinčević Q-Servis Benkus (6:0 protiv Bake, 2:1 kontra lanjskog finalista Artmertala Junajted) odigralo je (tek?) 3:3 s ovoga puta iznimno raspoloženom ekipom Buffeta Mladost. Biškupečki dečki, iako bez prvog igrača Darija Jerteca, vodili su i 1:0 (Bartol) i 2:1 (Sinković), malonogometaši iz Novaka su izjednačavali s dva pogotka Josipovića pa i dvije minute prije kraja preokrenuli iz šesterca (Jasmin Martinčević), ali je u zadnjoj minuti Vrbnjak zabio opet za novi povratak u egal i konačnih 3:3.

Jako je dugo i vrlo kvalitetno pružala otpor i Baka iz Gojanca protiv Artmetala Junajted, na kraju ipak 2:0 za favorita, golovima Libera u 17. i Malnara u posljednjoj minuti. Uz napomenu da su Gojančani kod aktivnog rezultata imali tri odlične prilike, posebno Mihael Melnjak u 20. Minuti kad je promašio praktički prazan gol.

Prve su dvije utakmice najavile sjajan nastavak dana. Zagrebački Fimatosport trebao je odigrati dvije utakmice, s Črešnjevom i Icekima, međutim Zagrepčani su u posljednji trenutak odustali od turnira pa su hakleri iz Črešnjeva i Kučana odigrali svoj međusobni susret skupine, ujedno susret za prvaka grupe. I priuštili utakmicu za koju zaista trebaju žaliti svi koji nisu bili u Graberju. Neizvjesno, borbeno, s puno prilika ali bez pogodaka sve do 10 minuta prije kraja. Tad je konačno Ivan Režić zabio za Črešnjevo, činilo se da je otpor Iceka slomljen. I onda šok za navijače Črešnjeva u zadnje dvije minute. Sjajni Matija Soldatek prvo je petom zabio na jedan oštar ubačaj za poravnanje, a onda u zadnjoj minuti isti igrač još jednom „probio“ vratara Sebastijana Slunjskog – 2:1 pobjeda Iceka, osvajanje grupe, čak i velika šansa da kao najbolji prvak izbore izravno četvrtfinale! Što bi Kučancima bio najveći uspjeh dosadašnjih zimskih prvenstava.

Mislili smo da je to vrhunac večeri, a onda su na teren izašli Hudek Trgotrans i CB Marocchino. „Skupina smrti“, vjerojatno najjača ikad s četiri potpuno izjednačene ekipe, dosad je ponudila iznenađenje na iznenađenje. Prvo je OPG Srpak pobijedio Marocchino (3:1), a koprivnička Jelena Trade minimalno Hudek Trgotrans (1:0), onda se Hudek vratio glatkom 3:0 pobjedom protiv Srpaka, da bi u četvrtak OPG Srpak opet zablistao protiv Jelene Trade (3:2), a veliki bod Koprivničanima uzeo i Marocchino (2:2). Uglavnom, u zadnjoj utakmici grupe Hudek Trgotransu je trebala bilo kakva pobjeda za osvajanje skupine, remi pak bi izbacio obje ekipe i dalje gurnuo Srpak i Jelenu Trade, dok je Marocchinu trebala pobjeda od bar dva razlike za prolaz dalje. I – takva je točno bila utakmica! U 8. minuti Emanuel Škvarić je doveo Marocchino u vodstvo, ali je već tri minute kasnije Bruno Piskać izjednačio iz šesterca. Novih pogodaka nema do tri minute prije kraja, rezultat je koji ne odgovara nikome, a onda novi šok za favorita iz Biljevca, Luka Modrić je zabio za 2:1 Marocchina! Još uvijek je to rezultat koji obje ekipe na terenu izbacuje, Hudek otvara karte, izvlači vratara i preuzima potpuni rizik, rizik koji su Varaždinci iskoristili. U posljednjih 90 sekundi Škvarić povisuje na 3:1, a utakmicu također drugim pogotkom zaključuje Modrić, za visokih 4:1! Favoriti skupine Hudek Trgotrans i Jelena Trade ispadaju, dalje će Srpak i Marocchino! Uz apsurd da je primjerice Hudek Trgotrans u 2. kolu s 3:0 pobijedio OPG Srpak, a na kraju su Palinovčani prvaci grupe, a ekipa iz Biljevca posljednja.

Za kraj dana veteranski sraz starih znanaca, Lepoglave i Slobode. Očekivali smo „mirni kraj dana“, Lepoglava je bila favorit kako po nastupima zadnjih godina tako i po rezultatima ovog turnira (Sloboda – Klub 45 1:3, Lepoglava – Klub 45 5:1), međutim „slobodaši“ nisu samo tako planirali položiti oružje. Fantastični Miroslav Vrbanić na golu zaustavljao je projektile Hutena i društva, no unatoč tome Lepoglava je dva puta povela. Frketin je zabio za 1:0, Pokos izjednačio pa Frketin opet zabio za 2:1. A onda veliki preokret CB Slobode, Pokos je šest minuta prije kraja poravnao, a Tomičić tri minute prije kraja preokrenuo, za 3:2 pobjedu Varaždinaca.

Danas nastavak Magma Pan kupa, subotnji program donosi 10 utakmica već od 16 sati, ostala su još svega tri dana prvoga kruga, love se pozicije za osminu finala. Dolaze stari znanci Prijatelji Roberta Murića iz Bednje, Svježa jaja Vuk iz Čehovca, krapinski ASO Ponos i zagrebački Džani Promet, veliki derbi odigrat će i veteranski susjedski sportski rivali, Hudek Trgotrans iz Biljevca i CB Star’s iz Koretinca. Nova malonogometna uzbuđenja su zajamčena.

 

Izvor:
Foto: MAGMA PAN KUP

Sport

Započeo je WRC Croatia Rally, u nedjelju jurilice u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: WRC Croatia Rally

WRC Croatia Rally započeo je u četvrtak, 18. travnja uz veliki spektakl u Zagrebu, gdje je 68 posada krenulo s intenzivnim pripremama automobila.

U predstojećim danima Rally će se održati kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku te Grad Zagreb. Veliki se finalni spektakl očekuje u nedjelju, kada će posljednja četiri brzinska ispita vozači voziti cestama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja, a u najboljoj WRC kategoriji nastupit će čak 8 posada. U najjačoj, Rally1 klasi će tako naslov braniti Velšanin Elfyn Evans, kao i osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville te brojne druge zvijezde.

Hrvatski vozači koji će također voziti na ovogodišnjem Croatia Rallyju su: Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Jan Pokos, Slaven Šekuljica, Igor Tomljanović, Viliam Prodan te Igor Mandić.

NEDJELJA, 21. travnja

BI/SS 17Trakošćan – Vrbno 1 – 13,15 km – 7:08

BI/SS 18Zagorska Sela – Kumrovec 1 (Live TV) – 14,24 km – 8:35

BI/SS 19Trakošćan – Vrbno 2 – 13,15 km – 10:23

BI/SS 20Zagorska Sela – Kumrovec 2 (Wolf Power Stage) – 14,24 km – 13:15

Proglašenje pobjednika – INA Zagreb – 16 sati

Nastavite čitati

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje