Povežite se s nama

Kultura

Marofčani, uživajte u koncertu duhovne glazbe ove subote u Madžarevu

Objavljeno:

- dana

Predavanje, pjevanje…

S ciljem predstavljanja široj javnosti lika i djela službenice Božje Marice Stanković, Župa sv. Vida i sv. Jurja ove godine po četvrti puta organizira Dane službenice Božje Marice Stanković.

Rodna župa njezina oca Fabijana Vragovića tako će organizirati prigodan koncert duhovne glazbe koji će se održati 28. listopada u Župnoj crkvi sv. Vida i sv. Jurja u Madžarevu s početkom u 18 sati.

Duhovne pjesme izvodit će Zbor “Kraljica mira” iz Podruta, Zbor “Madžarevo” iz Madžareva, Klapa “Marof” iz Novog Marofa, Zbor mladih “Sveti Dominik” iz Remetinca, Zbor “Trinitas” iz Visokog, Klapa “Brestje” i Ženski vokalni ansambl “Pastirice” iz Brestja kod Sesveta, Zbor maldih “Beate” iz Budinšćine, Klapa “Lucerne” i Trio “Verse” iz Varaždina, Zbor “Sv. Marije Magdalene” iz Kneginca Gornjeg te Sandra Wigh Hraščanec, mezzosopranistica iz Beča.

Misli Marice Stanković interpretirati će Ljiljana Bogojević, varaždinska akademska glumica.

Dan ranije, 27. listopada, u Župnoj crkvi sv. Vida i sv. Jurja s početkom u 18.30 sati bit će upriličeno i prigodno predavanje o dnevničkim zapisima službenice Božje Marice Stanković i njezinoj suradnji s blaženim kardinalom Alojzijem Stepincom.

Predavanje će održati Petar Bilobrk, voditelj i urednik na Radiju Marija.

Izvor: novi-marof.hr
Foto:

Kultura

Od ponedjeljka, 4. srpnja, ljetno radno vrijeme varaždinske Gradske knjižnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“ Varaždin od danas, 4. srpnja, prelazi na ljetno radno vrijeme. Ljetno radno vrijeme Knjižnice trajat će do 3. rujna.

Svi Odjeli Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović“ Varaždin rade prema sljedećem ljetnom radnom vremenu:

Ponedjeljak – utorak: 14 – 20 sati

Srijeda, četvrtak, petak: 7:30 – 14 sati

Subota: 7:30 – 12 sati

Nastavite čitati

Kultura

U nedjelju u Varaždinu počinje COFA – novi Međunarodni folklorni festival

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

COFA – Contemporary Folklor Adventure ( suvremena folklorna avantura) novi je međunarodni folklorni festival unutar mreže CIOFF UNESCO festivala, koji će se održati  od 10. do 15. srpnja u gradu Varaždinu te Varaždinskoj županiji.

Program COFA-e u sastoji se od pet atraktivnih festivalskih  cjelina, a u jednoj od  najatraktivnijih pod nazivom  Dobri stari folklorni nastupi, posjetitelji će moći uživati u  pet folklornih skupina koje dolaze iz čitavog svijeta: Kolumbije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Švicarske i Ukrajine. Od domaćih folklornih grupa predstavit  će se i Varaždinski folklorni ansambl.

Službena ceremonija  otvorenja  festivala COFA započinje u nedjelju,  10. srpnja s početkom u 19:30 sati na Kapucinskom trgu u Varaždinu, uz atraktivne nastupe gostujućih folklornih grupa, no već u jutarnjim satima ( 10:00 sati)  festivalski program  započinje nastupom dječjih folklornih grupa na istoj pozornici.

Unutar festivalske cjeline pod nazivom Razgovori o budućnosti folklora, za predstavnike institucija te za širu i stručnu javnost održat će se   program pod nazivom Razgovori o budućnosti folklora, a riječ je o dvije panel-rasprave i dva masterclass predavanja u Multimedijskoj dvorani palače Herzer u Varaždinu.

Za najmlađe posjetitelje na rasporedu su četiri  kreativne radionice/čitaonice u sklopu festivalske cjeline pod nazivom Kreativni folklorni lab.

Za nešto stariju  djecu organizatori su pripremili kreativnu radionicu Od poslovice do zidnjaka, koja će rezultirati pop-up izložbom izrađenih dječjih radova pod naslovom Suvremeni zidnjaci u tradicijskom ruhu, dok ćemo s mlađom djecom čitati narodne priče iz zemalja  gostujućih folklornih grupa.

Međunarodni folklorni festival COFA, kao novi festivala unutar mreže CIOF UNESCO festivala, pokrenula je Petra Golubar, ujedno i direktorica festivala a u koncipiranju ovog festivala pomogla joj je udruga SVIMA.

Generalni pokrovitelj festivala je Varaždinska županija uz pokroviteljstvo grada Varaždina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje