Prema preliminarnim podacima Ministarstva zaštite okoliša i energetike za 2018. godinu, Martijanec je sa svega 1 % odvojenog otpada u 2017. godini, prošle godine ostvario zavidan rezultat – 34 % odvojenog sakupljenog otpada.

Općina Martijanec postigla je reprezentativni rezultat te iza sebe ostavila i sve gradove Županije nakon ulaska u suvlasništvo preloškog Pre-koma, kojemu su povjerene ovlasti prikupljanja otpada na području Općine.

Ugovor su Općina i tvrtka potpisale 1. lipnja prošle godine, a već u prvom mjesecu suradnje je u Martijancu prikupljeno čak 58,35 % odvojenog sakupljenog korisnog otpada.

Osim po odličnim rezultatima odvajanja otpada, Martijanec se ističe i po značajnije nižim računima koje mještani plaćaju za njegovo prikupljanje i odvoz, a koje su u nekom dijelu i do tri puta manje u odnosu na cijene najvećeg pružatelja iste usluge u Varaždinskoj županiji.

U Općini Martijanec i Pre-komu su uvjereni da će ovakvom dinamikom Martijanec već u ovoj godini preuzeti vodeću poziciju u Varaždinskoj županiji s više od 50 % odvojenog sakupljenog korisnog otpada.

Direktor Pre-koma Siniša Radiković i Dražen Levak, načelnik Općine Martijanec zadovoljni su postignutim rezultatom već u prvoj godini međusobne suradnje.

– Cilj svega što radimo u Općini Martijanec je dobrobit mještana, a vrhunska usluga uz nisku cijenu to i jest. Mještani su svjesni značaja koje pravilno postupanje s otpadom ima za zdravlje i budućnost pa se u skladu s tim i ponašaju. To najbolje pokazuje činjenica da se malen i siromašan Martijanec danas našao daleko ispred puno većih i bogatijih županijskih sredina, a vjerujem da ćemo u ovoj godini biti još i bolji – rekao je načelnik Martijanca Dražen Levak.

Komentari

Komentara