Prošloga tjedna u prepunoj Scheierovoj zgradi u Čakovcu maturalni koncert održala je mlada međimurska solo pjevačica Martina Roža.

Na repertoaru su bile skladbe Caldare, Schuberta, Schumanna, Glücka, Wolfa, R. Straussa, Berse, Dvoraka, Zajca, Glinke i Bizeta.

– Rasla sam uz konstantno prisustvo glazbe, što sam na kraju shvatila kao poziv. Kad sam došla u Glazbenu školu u Varaždinu, bio mi je potreban period prilagodbe, budući da smo u školi bili od jutra do mraka. Zbog ekipe iz razreda te izvrsnih profesora cjelokupni proces s vremenom se počeo činiti jednostavnijim… Potrebno je neko vrijeme da se prilagodiš sustavu te individualnoj nastavi.

Počela sam kod profesorice Margarete Matišić, a završila u klasi mag. art. Blanke Tkalčić – objašnjava Martina. Mag. art. Blanka Tkalčić u prvom je redu u “Šajerici” pomno pratila svaki takt svoje učenice, da bi joj se na kraju pridružila u izvedbi popularne “Habanere” iz Bizetove opere “Carmen”, što je publika popratila gromkim pljeskom.

S korepetitorom prof. Danijelom Otom te mentoricom Blankom Tkalčić, mag. art.

– Dosad sam uvijek imala fenomenalnu podršku svojih profesora i publike pa mi je bilo utoliko lakše. Dvaput sam nastupala u varaždinskoj katedrali u sklopu Varaždinskih baroknih večeri, dvaput zaredom sam osvojila drugu nagradu na Međunarodnom pjevačkom natjecanju “Lav Mirski” u Osijeku, nastupila sam na Koncertu mladih talenata u HNK u Varaždinu, moj je nastup bio dijelom programa povodom 60. obljetnice Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec koji se održao u Scheierovoj zgradi, a sudjelovala sam i na mnogobrojnim nastupima s Glazbenom školom – objašnjava Roža.

Martina Roža s roditeljima

Na kraju koncerta zahvalila je svojim roditeljima, mentorici Blanki Tkalčić, korepetitoru Danijelu Otu, ekipi iz srednje škole, članovima Pjevačkoga zbora “Josip Štolcer Slavenski” i KD Štolcer čija je i sama članica te svima koji su joj pružili podršku na bilo koji način.
Što se tiče bliže budućnosti, u srpnju Martinu očekuje prijamni ispit na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji.

Komentari

Komentara