Povežite se s nama

Ostali sportovi

Martina Štefinec brončana na PH

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Plivački klub Barok nastupio je na Prvenstvu Hrvatske za sve dobne skupine koje se od subote 20. do utorka 23. 07. održalo na bazenima ŠRC Mladost u Zagrebu.

U konkurenciji 36 klubova, te 529 plivača i plivačica koji su tijekom sezone isplivali zahtjevne norme, nastupilo je i četvero varaždinaca: Martina Štefinec, Lana Sokač, Tihana Gazdek i Martin Kocijan.
Kadetkinja Martina Štefinec ostvarila je uspjeh koji će ostati zlatnim slovima upisan u povijesti Plivačkog kluba Barok, a isto tako i varaždinskog plivanja općenito. Naime, Martina je u kadetskom finalu u utrci 100m prsno doplivala do bronce i tako postala prva plivačica iz Varaždina kojoj je pošlo za rukom osvojiti medalju na velikom natjecanju kao što je Prvenstvo Hrvatske. Puno je simbolike u ovom Martininom uspjehu, jer osim što je osvojila svoju prvu veliku medalju, to je (uz uspjehe plivača s invaliditetom Karla Rajkovića) i prva velika medalja njenog mladog trenera i Plivačkog kluba Barok. Ovo je važan trenutak ne samo za Varaždinsko plivanje, nego i za cjelokupni Varaždinski sport. S obzirom da je plivanje u Gradu Varaždinu još uvijek mladi sport, te da Plivački klub Barok djeluje tek 5 godina, ovo ostvarenje još više dobiva na značaju. Do sada su plivači Baroka kao predstavnici grada ispunjavali norme za nastupe na PH, na kojima su ostvarivali plasmane u pokoje finale što je svakako bio veliki domet, ali ovakav uspjeh nisu još očekivali. Jednako važno je naglasiti sjajne rezultate kadetkinje Lane Sokač koja je na ovom natjecanju zauzela 4. i 5. mjesto ostavši na korak do medalje, kao i činjenicu da je Martina medalju osvojila plivajući s godinu dana starijim plivačicama, te da još cijelu sljedeću sezonu spada u kategoriju kadeta. S obzirom na trend uključivanja sve većeg broja djece u ovaj sport, dobru organizaciju kluba i kvalitetan stručni kadar, te već sada perspektivni omladinski pogon kluba, možemo sa sigurnošću reći da su njih dvije predvodnice jedne nove generacije varaždinskih plivača, te da plivanje u gradu Varaždinu zaista ima svjetlu budućnost.
Na Prvenstvu Hrvatske u jutarnjim programima plivale su se kvalifikacije na temelju kojih su se ostvarivali plasmani u popodnevna A (seniorska), B (juniorska) i C (mlađe juniorska) finala. Kadeti su u jutarnjim dijelovima plivali direktno za poredak, a popodne su mogli nastupiti u finalima za navedene starije kategorije, ukoliko su izborili plasman. Ostvareni su sljedeći rezultati:
Martina Štefinec je osim već spomenute medalje na 100 prsno u kadetskoj konkurenciji, u istoj disciplini  nastupila i u B finalu u kojem je zauzela 8.mjesto. U disciplini 200 prsno u kadetskoj konkurenciji bila je 9., te je nastupila u popodnevnom C finalu gdje je bila 10.
Lana Sokač nastupila je u ukupno 5 disciplina i u kadetskoj konkurenciji osvojila 4. mjesto na 200 prsno, 5. mjesto na 100 prsno, 9. na 400 mješovito, 10. na 200 mješovito, te 21. na 100 slobodno. Lana je nastupila u popodnevnom B finalu na 200 prsno u kojem je bila 5., u C finalu na 100 prsno u kojem je bila najbolja, te C finalu na 400 mješovito u kojem je bila 4.
Kadetu Martinu Kocijanu ovo je bio prvi nastup na PH, što je samo po sebi veliki uspjeh jer je u posljednji godinu dana pokazao veliki napredak. Nastupio je u disciplinama 100 i 200 slobodno, te 100 delfin. U svim utrkama isplivao je osobne rekorde. Na 200 slobodno bio je 21., kao i na 100 delfin, a na 100 slobodno 32.
Seniorka Tihana Gazdek nastupila je u utrkama 50 prsno i 200 prsno. Na 50 prsno bila je 17., a na 200 prsno 34.
Ovim natjecanjem za plivački klub Barok zaključena je vrlo uspješna sezona 2012/2013. Slijedi zaslužena pauza, nakon koje kreće nova sezona i novi izazovi.

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje