Povežite se s nama

U fokusu

Martinčević: Gospodine Kišić, netko se navodno lažno služio vašim imenom, a vas to ne zanima?

Objavljeno:

- dana

PITANJA ZA ALENA KIŠIĆA

Nakon jučerašnje javne isprike oca 17-godišnjaka šefu županijskog SDP-a i dožupanu Alenu Kišiću reagirala je predsjednica varaždinske organizacije Narodne stranke – Reformisti i gradska vijećnica Natalija Martinčević.

U priopćenju, koje je poslala, navodi kako je i sama kao političarka bila izložena ljudskom i političkom šikaniranju zbog iznesenog stava, te je vrlo osjetljiva kada se radi o drugima, u ovom slučaju gospodinu Kišiću i u puno većoj i opasnijoj mjeri Filipu Bajsiću.

Da se meni to dogodilo, već odavno bih bila u policiji

No, postavlja i neka pitanja, s obzirom na jučerašnji istup Kišića, koji je najmanje govorio o zaštiti djeteta, a puno više je nalikovao na predizbroni skup s obzriom na njegovu kandidaturu za gradonačelnika Varaždina.  

– Zapravo me zabrinula izjava gospodina Kišića da je slučaj za njega završen. Da se meni dogodila takva situacija u kojoj želim uvjeriti javnost da se radi o namještaljci odavno bih bila na policiji, sve prijavila i tražila da se sve istraži i objavi, a sasvim sigurno ne bih slučaj proglasila završenim. Ako se radi o unutarstranačkom sukobu u SDP-u, kako navode neki mediji, tek tada bi morao od strane gospodina Kišića postojati jaki interes da se sazna o kome se radi – reagirala je Martinčević i javno Kišiću postavila nekoliko pitanaj.

Želi li škola zataškati slučaj s obzirrom da navodi u zapisniku govore o puno ozbiljnijim, opasnijim i amoralnijim manipulacijama maloljetnim Filipom?

– Tko je maloljetnog Filipa Bajsića vozio na političke skupove SDP-a? Tko se s maloljetnim Filipom Bajsićem dopisivao preko društvenih mreža? Filip Bajsić u svom je priopćenju naveo je da ga upravo Kišić već duže vrijeme obmanjuje lažnim obećanjima te da mu je služio kao lutka na koncu. Je li taj dio odrađen preko lažnih poruka ili lažnih glasova putem telefona? Tko je napisao ili izdiktirao Filipu Bajsiću priopćenje kojim je istupao protiv ravnateljice dr.Zember? Je li  zapisnik u kojem je navedena prisutnost razrednice Pomahač, pedagoginje i Filipa Bajsića, a čije je postojanje potvrdio ravnatelj škole, autentičan? Zašto nije urudžbiran i znači li to da je škola pokušala zataškati cijeli slučaj, s obzirom da navodi u zapisniku govore o puno ozbiljnijim, opasnijim i amoralnijim manipulacijama maloljetnim Filipom Bajsićem nego što je afera kojoj svjedočimo? Zbog čega Kišić nije prijavio cijeli slučaj policiji s obzirom da se netko navodno služio njegovim identitetom kod slanja poruka i telefonskog diktiranja priopćenja vezanog uz dr. Zember, što je ozbiljno kazneno djelo? – pita se uz ostalo Martinčević.

Smatra da ovdje nije riječ o “unutarstranačkim ili vanstranačkim” podmetanjima“ od „nepoznatih osoba“.

– U ovom slučaju postoji sumnja da su počinjena kaznena djela na štetu djeteta iz članka 138. Kaznenog zakona (prisila), članka 139. kaznenog zakona (prijetnja) i članka 140. Kaznenog zakona (nametljivo ponašanje). Ukoliko se od nadležnih tijela utvrdi osnovanost sumnje u počinjenje kaznenih djela prema djetetu, počinitelje se progoni po službenoj dužnosti  te je zapriječena kazna za svako od ovih kaznenih djela do tri godine zatvora. Stoga očekujem da će Županijsko državno odvjetništvo bez odgode pokrenuti istragu i u slučaju da se utvrdi da postoji osnova za podizanje tužbi prema osumnjičenima, to bez odlaganja i učiniti – zaključuje Martinčević koja očekuje da će se u cijeli slučaj uključiti i Prvobraniteljica za djecu i prosvjetna inspekcija Ministarstva znanosti i obrazovanja.

I na kraju, predsjednicu varaždinskih Reformista zania: Koji je njegov stav, kao dožupana zaduženog za zdravstvo, kao predsjednika gradske organizacije SDP-a i kao kandidata za gradonačelnika o smjeni dr. Zember?

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

“Kamenje i prašina lete na sve strane, više ne možemo izdržati”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Ma ne možemo više izdržati. Ovo traje već godinama. Kamioni jure naseljem, a sada kad su još u tijeku radovi na Aglomeraciji Varaždin u Jalkovcu, još je je gore. Kuća vam se strese kad vozilo prođe preko ulegnuća na cesti. Kamenje i prašina lete na sve strane – rekla nam je jedna Jalkovčanka iz Ulice braće Radić, najduže u Jalkovcu.

I mještani manjih, sporednih ulica su ogorčeni.

– Ma to više nije normalno. Kamenje leti na sve strane. Skoro su mi stradali prozori na kući – ističe stanovnica Plitvičke ulice.

Neizdrživo

Ogorčena je i majka 5-godišnjeg djeteta iz Nove ulice.

– Kako se voze s teretnim vozilima, to je strašno. Uvijek sam u strahu da se mom malenom nešto ne dogodi – rekla je ogorčeno.

No, kamioni koji dovoze i odvoze robu do Zone malog i srednjeg poduzetništva u Jalkovcu drugim putom ni ne mogu ići.

– Ma svjesni smo mi da vozači kamiona nemaju drugi način nego da se kroz naše naselje voze do Zone u Jalkovcu, ali dokad će to biti tako? – rekla je Jalkovčanka iz Ulice braće Radić.

S problemima mještana upoznati su i u Mjesnom odboru Jalkovec.

– Kontinuirano upozoravamo na problem teškog teretnog prometa u naselju Jalkovec te potrebu iznalaženja rješenja za njegovo izmještanje. To svake godine kao Vijeće Mjesnog odbora stavljamo na listu prioriteta i komuniciramo prema gradskoj vlasti – ističe Robert Vugrin, predsjednik Mjesnog odbora Jalkovec.

Upoznati

S tom problematikom Mjesni odbor Jalkovec upoznao je novu gradsku vlast.

– Zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića s tom problematikom upoznali smo na koordinaciji s predsjednicima vijeća mjesnih odbora u lipnju te je nakon toga početkom srpnja upućen i dopis – dodao je Vugrin.

Iz Grada Varaždina ističu da su upoznati s problematikom Jalkovčana.

– Izmještanje teretnog prometa iz naselja Jalkovec je predmet razgovora svih dosadašnjih vlasti u Gradu Varaždinu s Hrvatskim cestama s obzirom na činjenicu da navedeno prvenstveno ovisi o izgradnji čvora Jalkovec na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina – ističu iz Grada Varaždina te dodaju da je s Hrvatskim cestama dogovarano da se projektiranje navedenog čvora uvrsti u planove Hrvatskih cesta za 2021. godinu.

– Nemamo informacije je li išta po tom pitanju pokrenuto – tvrde iz Grada Varaždina.

Vugrin pak ističe da iz Hrvatskih cesta očito čekaju da se krajem ove godine na sjednici Skupštine Varaždinske županije izglasaju III. izmjene i dopune Prostornog plana Varaždinske županije, koje između ostaloga obuhvaćaju i nove čvorove na varaždinskoj obilaznici, pa time i ovaj jalkovečki.

Rješenje

Do tog čvora na jugozapadnoj obilaznici vodila bi pristupna cesta dužine oko 600 metara koja bi se protezala od Magme u Zoni pa do završetka Ulice Stanka Tomaškovića u Jalkovcu.

Navedenu cestu mora osigurati Grad Varaždin i prema aktualnim podacima na Geoportalu Državne geodetske uprave vidljivo je da je u tu svrhu parcelirana samo polovica dužine te buduće pristupne ceste. Taj dio koji je parceliran ima otegotnu okolnost što se radi o zemljištu koje je predmet sudskog spora vezanog uz zamjenu zemljišta Grada Varaždina i tvrtke T7 VIS.

No, drugih 300 metara nemaju otegotnu okolnost, već se moraju riješiti imovinskopravni odnosi.

Predviđen novi čvor na jugozapadnoj obilaznici

Nadanja

– Uzimajući u obzir sve navedeno i pokušavajući učiniti ono što se može, u 2022. godini bi postojali preduvjeti da se barem počne s projektiranjem čvora od strane Hrvatskih cesta i potrebnim predradnjama od strane Grada Varaždina kako bi se imovinskopravno riješilo preostalih 300 metara buduće pristupne ceste. Jednako tako ostaje i nada da će hrvatsko pravosuđe učinkovitije i brže rješavati sudske postupke koji trenutno onemogućavaju da se počne s izgradnjom buduće pristupne ceste na već parceliranom dijelu – zaključuje predsjednik Mjesnog odbora Jalkovec.

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinskoj županiji osam novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj županiji jučer je evidentirano osam novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 136 osoba.  

Oporavile su se dvije osobe i broj aktivnih slučajeva je 24. Od početka epidemije u županiji je evidentirano 22.180 osoba pozitivnih na koronavirus.  

Svi zainteresirani građani mogu se danas i u subotu cijepiti na punktu u Gospodarskoj školi u Varaždinu.

Raspored cijepljenja:

Danas, 4. kolovoza – sportska dvorana Gospodarske škole u Varaždinu – do 18 sati –  cijepljenje drugom dozom AstreZenece za osobe koji su prvom dozom cijepljeni 12. svibnja, cijepljenje drugom dozom Pfizera za cijepljene 23. lipnja, kao i za sve ostale zainteresirane građane bez prethodne najave.

Subota, 7. kolovoza – sportska dvorana Gospodarske škole u Varaždinu – od 8 do 14 sati –cijepljenje drugom dozom Pfizera za osobe cijepljene 26. lipnja, kao i prvom dozom za sve zainteresirane građane bez prethodne najave.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje