Povežite se s nama

U fokusu

Martinčević: Gospodine Kišić, netko se navodno lažno služio vašim imenom, a vas to ne zanima?

Objavljeno:

- dana

PITANJA ZA ALENA KIŠIĆA

Nakon jučerašnje javne isprike oca 17-godišnjaka šefu županijskog SDP-a i dožupanu Alenu Kišiću reagirala je predsjednica varaždinske organizacije Narodne stranke – Reformisti i gradska vijećnica Natalija Martinčević.

U priopćenju, koje je poslala, navodi kako je i sama kao političarka bila izložena ljudskom i političkom šikaniranju zbog iznesenog stava, te je vrlo osjetljiva kada se radi o drugima, u ovom slučaju gospodinu Kišiću i u puno većoj i opasnijoj mjeri Filipu Bajsiću.

Da se meni to dogodilo, već odavno bih bila u policiji

No, postavlja i neka pitanja, s obzirom na jučerašnji istup Kišića, koji je najmanje govorio o zaštiti djeteta, a puno više je nalikovao na predizbroni skup s obzriom na njegovu kandidaturu za gradonačelnika Varaždina.  

– Zapravo me zabrinula izjava gospodina Kišića da je slučaj za njega završen. Da se meni dogodila takva situacija u kojoj želim uvjeriti javnost da se radi o namještaljci odavno bih bila na policiji, sve prijavila i tražila da se sve istraži i objavi, a sasvim sigurno ne bih slučaj proglasila završenim. Ako se radi o unutarstranačkom sukobu u SDP-u, kako navode neki mediji, tek tada bi morao od strane gospodina Kišića postojati jaki interes da se sazna o kome se radi – reagirala je Martinčević i javno Kišiću postavila nekoliko pitanaj.

Želi li škola zataškati slučaj s obzirrom da navodi u zapisniku govore o puno ozbiljnijim, opasnijim i amoralnijim manipulacijama maloljetnim Filipom?

– Tko je maloljetnog Filipa Bajsića vozio na političke skupove SDP-a? Tko se s maloljetnim Filipom Bajsićem dopisivao preko društvenih mreža? Filip Bajsić u svom je priopćenju naveo je da ga upravo Kišić već duže vrijeme obmanjuje lažnim obećanjima te da mu je služio kao lutka na koncu. Je li taj dio odrađen preko lažnih poruka ili lažnih glasova putem telefona? Tko je napisao ili izdiktirao Filipu Bajsiću priopćenje kojim je istupao protiv ravnateljice dr.Zember? Je li  zapisnik u kojem je navedena prisutnost razrednice Pomahač, pedagoginje i Filipa Bajsića, a čije je postojanje potvrdio ravnatelj škole, autentičan? Zašto nije urudžbiran i znači li to da je škola pokušala zataškati cijeli slučaj, s obzirom da navodi u zapisniku govore o puno ozbiljnijim, opasnijim i amoralnijim manipulacijama maloljetnim Filipom Bajsićem nego što je afera kojoj svjedočimo? Zbog čega Kišić nije prijavio cijeli slučaj policiji s obzirom da se netko navodno služio njegovim identitetom kod slanja poruka i telefonskog diktiranja priopćenja vezanog uz dr. Zember, što je ozbiljno kazneno djelo? – pita se uz ostalo Martinčević.

Smatra da ovdje nije riječ o “unutarstranačkim ili vanstranačkim” podmetanjima“ od „nepoznatih osoba“.

– U ovom slučaju postoji sumnja da su počinjena kaznena djela na štetu djeteta iz članka 138. Kaznenog zakona (prisila), članka 139. kaznenog zakona (prijetnja) i članka 140. Kaznenog zakona (nametljivo ponašanje). Ukoliko se od nadležnih tijela utvrdi osnovanost sumnje u počinjenje kaznenih djela prema djetetu, počinitelje se progoni po službenoj dužnosti  te je zapriječena kazna za svako od ovih kaznenih djela do tri godine zatvora. Stoga očekujem da će Županijsko državno odvjetništvo bez odgode pokrenuti istragu i u slučaju da se utvrdi da postoji osnova za podizanje tužbi prema osumnjičenima, to bez odlaganja i učiniti – zaključuje Martinčević koja očekuje da će se u cijeli slučaj uključiti i Prvobraniteljica za djecu i prosvjetna inspekcija Ministarstva znanosti i obrazovanja.

I na kraju, predsjednicu varaždinskih Reformista zania: Koji je njegov stav, kao dožupana zaduženog za zdravstvo, kao predsjednika gradske organizacije SDP-a i kao kandidata za gradonačelnika o smjeni dr. Zember?

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Ove godine 17 poginulih: u kontroli prometa u Varaždinskoj županiji bit će angažiran maksimalan broj policajaca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Ove godine na području Policijske uprave varaždinske dogodilo se šest prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom u kojima je poginulo 17 osoba, javila je PU važdinska.

– Naglašavamo da je gotovo u svim prometnim nesrećama uzrok nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja vozila, kao i vožnja s nedopuštenom koncentracijom alkohola ili droga u krvi, dok je za posljedice sudionika u velikoj mjeri uzrok – nekorištenje sigurnosnog pojasa. Osim navedenog, evidentiran je i povećan broj poginulih vozača mopeda i motocikala uzrokovanih kršenjem prometnih propisa s njihove strane, ali i od strane drugih sudionika u tim prometnim nesrećama – objasnili su iz varaždinske policije.

Slijedom navedenog, apeliraju na sve sudionike u prometu da vode računa o tehničkoj ispravnosti vozila kojim upravljaju, da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti i poštuju ograničenja brzine kretanja propisanih zakonom ili postavljenim prometnim znakovima, ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, ne koriste mobitel tijekom vožnje, koriste sigurnosni pojas na svim sjedalima u vozilu, ne ulaze u rizična pretjecanja bez obzira na žurbu, adekvatno smještaju djecu u vozilu te drže dovoljan razmak između vozila prilikom vožnje u kolonama.

Policija upozorava da će policijski službenici ovog vikenda, ali i kontinuirano do kraja godine, nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

U poduzimanje aktivnosti biti će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Nastavite čitati

U fokusu

Na Bregani i Goričanu policija nesavjesne vozače autobusa opalila po novčaniku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za vrijeme turističke sezone područjem Republike Hrvatske tranzitira veći broj autobusa. Kako bi osigurali sigurno prometovanje i spriječili prometne nesreće koje nažalost završavaju s najtragičnijim posljedicama, policijski službenici su tijekom vikenda, na ulasku u Republiku Hrvatsku kod graničnih prijelaza Bregana i Goričan proveli preventivno-represivnu akciju nadzora autobusa, odnosno vozača autobusa.

Tijekom pojačanog nadzora autobusnog prometa, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije (Ravnateljstvo policije), u suradnji s inspektorima Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture), utvrdili su prekršaje vozača u slučaju tri poljska, dva bugarska te kod jednoga bosanskohercegovačkog i jednoga češkog prijevoznika.

Utvrđeni i sankcionirani prekršaji:

Bosanskohercegovački prijevoznik – nadzorom je utvrđeno da vozač upravlja autobusom, a pritom koristi karticu vozača koja nije valjana. Za utvrđene prekršaje naplaćena je novčana kazna pravnoj osobi te vozaču u iznosu od 11 400 kn, a uz potvrdu oduzeta je i kartica vozača;

Češki prijevoznik – utvrđen je nepravilan unos podataka na kartici vozača i nepravilni skraćeni dnevni odmor. Naplaćene su novčane kazne u iznosu od 500,00 kn i 150,00 kn;

Bugarski prijevoznik – nadzorom je utvrđeno nepravilno korištenje tahografskog uređaja te je za utvrđeni prekršaj vozaču naplaćena novčana kazna u iznosu 1 533 kn;

Bugarski prijevoznik – nadzorom je utvrđeno nepravilno korištenje tahografskog uređaja. Za utvrđene prekršaje svakom vozaču naplaćene su novčane kazne u iznosu od 500 kuna;

Poljski prijevoznik – utvrđeno je nepravilno korištenje tahografskog uređaja te je naplaćena novčana kazna u iznosu od 500,00 kn;

Poljski prijevoznik – utvrđeno je nepravilno korištenje tahografskog uređaja te je naplaćena novčana kazna u iznosu od 500,00 kn;

Poljski prijevoznik – nadzorom su utvrđene manipulacije. Vozač je za kontrolno razdoblje predočio potvrdu kojom izjavljuje da je bio na odmoru, međutim uvidom u službene evidencije MUP-a utvrđeno je da je u navedenom razdoblju imao vidljive prijelaze državne granice RH pri čemu je obavljao prijevoz putnika. Za utvrđene prekršaje naplaćena je novčana kazna u iznosu od 12 600 kn.

Policija će i u narednim vikendima pojačano nadzirati autobusni promet, odnosno vozače autobusa koji su u tranzitu kroz Republiku Hrvatsku, te i na taj način pokušati preventivno utjecati na sigurnost cestovnog prometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje