Povežite se s nama

U fokusu

Martinčević: Gospodine Kišić, netko se navodno lažno služio vašim imenom, a vas to ne zanima?

Objavljeno:

- dana

PITANJA ZA ALENA KIŠIĆA

Nakon jučerašnje javne isprike oca 17-godišnjaka šefu županijskog SDP-a i dožupanu Alenu Kišiću reagirala je predsjednica varaždinske organizacije Narodne stranke – Reformisti i gradska vijećnica Natalija Martinčević.

U priopćenju, koje je poslala, navodi kako je i sama kao političarka bila izložena ljudskom i političkom šikaniranju zbog iznesenog stava, te je vrlo osjetljiva kada se radi o drugima, u ovom slučaju gospodinu Kišiću i u puno većoj i opasnijoj mjeri Filipu Bajsiću.

Da se meni to dogodilo, već odavno bih bila u policiji

No, postavlja i neka pitanja, s obzirom na jučerašnji istup Kišića, koji je najmanje govorio o zaštiti djeteta, a puno više je nalikovao na predizbroni skup s obzriom na njegovu kandidaturu za gradonačelnika Varaždina.  

– Zapravo me zabrinula izjava gospodina Kišića da je slučaj za njega završen. Da se meni dogodila takva situacija u kojoj želim uvjeriti javnost da se radi o namještaljci odavno bih bila na policiji, sve prijavila i tražila da se sve istraži i objavi, a sasvim sigurno ne bih slučaj proglasila završenim. Ako se radi o unutarstranačkom sukobu u SDP-u, kako navode neki mediji, tek tada bi morao od strane gospodina Kišića postojati jaki interes da se sazna o kome se radi – reagirala je Martinčević i javno Kišiću postavila nekoliko pitanaj.

Želi li škola zataškati slučaj s obzirrom da navodi u zapisniku govore o puno ozbiljnijim, opasnijim i amoralnijim manipulacijama maloljetnim Filipom?

– Tko je maloljetnog Filipa Bajsića vozio na političke skupove SDP-a? Tko se s maloljetnim Filipom Bajsićem dopisivao preko društvenih mreža? Filip Bajsić u svom je priopćenju naveo je da ga upravo Kišić već duže vrijeme obmanjuje lažnim obećanjima te da mu je služio kao lutka na koncu. Je li taj dio odrađen preko lažnih poruka ili lažnih glasova putem telefona? Tko je napisao ili izdiktirao Filipu Bajsiću priopćenje kojim je istupao protiv ravnateljice dr.Zember? Je li  zapisnik u kojem je navedena prisutnost razrednice Pomahač, pedagoginje i Filipa Bajsića, a čije je postojanje potvrdio ravnatelj škole, autentičan? Zašto nije urudžbiran i znači li to da je škola pokušala zataškati cijeli slučaj, s obzirom da navodi u zapisniku govore o puno ozbiljnijim, opasnijim i amoralnijim manipulacijama maloljetnim Filipom Bajsićem nego što je afera kojoj svjedočimo? Zbog čega Kišić nije prijavio cijeli slučaj policiji s obzirom da se netko navodno služio njegovim identitetom kod slanja poruka i telefonskog diktiranja priopćenja vezanog uz dr. Zember, što je ozbiljno kazneno djelo? – pita se uz ostalo Martinčević.

Smatra da ovdje nije riječ o “unutarstranačkim ili vanstranačkim” podmetanjima“ od „nepoznatih osoba“.

– U ovom slučaju postoji sumnja da su počinjena kaznena djela na štetu djeteta iz članka 138. Kaznenog zakona (prisila), članka 139. kaznenog zakona (prijetnja) i članka 140. Kaznenog zakona (nametljivo ponašanje). Ukoliko se od nadležnih tijela utvrdi osnovanost sumnje u počinjenje kaznenih djela prema djetetu, počinitelje se progoni po službenoj dužnosti  te je zapriječena kazna za svako od ovih kaznenih djela do tri godine zatvora. Stoga očekujem da će Županijsko državno odvjetništvo bez odgode pokrenuti istragu i u slučaju da se utvrdi da postoji osnova za podizanje tužbi prema osumnjičenima, to bez odlaganja i učiniti – zaključuje Martinčević koja očekuje da će se u cijeli slučaj uključiti i Prvobraniteljica za djecu i prosvjetna inspekcija Ministarstva znanosti i obrazovanja.

I na kraju, predsjednicu varaždinskih Reformista zania: Koji je njegov stav, kao dožupana zaduženog za zdravstvo, kao predsjednika gradske organizacije SDP-a i kao kandidata za gradonačelnika o smjeni dr. Zember?

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Bosilj o smeću i Batiniću: Ne potpirujte niske strasti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj također je reagirao na vijest da je Ivkom kažnjen jer ne želi primiti na svom odlgalištu smeće iz Varaždina.

Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća, no Batinić odbija podići rampu u Jerovcu!

Podsjetimo, Bosilj je Batinića već ranije zbog ovog problema nazivao lokalnim šerifom.

– Javnosti je poznato kako je namjerno stvoren problem odlaganja otpada od strane bivšeg gradonačelnika problem koji smo zatekli i koji je eskalirao odmah po preuzimanju upravljanja Gradom. Uvidom u zakonsku regulativu i nakon konzultacija s pravnicima bilo je očito da Jerovec mora preuzeti otpad. Nažalost, gradonačelnik Batinić se, sakupljajući političke poene, oglušio na sve naše pokušaje da se dogovorom riješi odlaganje 700 t otpada koji od grada Varaždina i 14 drugih jedinica lokalne samouprave prikuplja Čistoća. Izražavam žaljenje što je došlo do penalizacije Ivkoma i njihovog direktora, ali odgovornost za to snosi isključivo gradonačelnika Batinić koji je javno pozivao na nepoštovanje zakona i drugih pozitivnih propisa kojima je ovo područje regulirano. Nema govora ni o kakvim političkim i inim pritiscima. Zakoni i propisi se moraju poštivati, tako i u ovom slučaju. Drago mi je da pravna država funkcionira, a samovolja i politikanstvo nikako ne smiju biti opcija jer će u konačnici upravo građani koje se iskorištava i kojima se manipulira platiti izrečene kazne. Ne stoje niti optužbe da građani trpe štetu zbog pada cijene zemljišta, jer se kao i u svim drugim jedinicama lokalne samouprave plaća ekološka renta te gradonačelnik ima sredstava da obešteti građane.
Pozivam sve da poštuju odluke nadležnih državnih tijela, odnosno inspekcija te očekujem da će ubrzo, bez ikakvih tenzija krenuti i prvi kamioni prema Jerovcu. Kako bi gradonačelnik Batinić reagirao da mi, kada bude gotova, zatvorimo kompostanu u koju se u okviru aglomeracije bude primao mulj iz pročistača u široj regiji? Ili što učiniti kad će za par godina biti zatvoren Jerovec? Sav otpad iz 4 županije SZ Hrvatske tada će ići u Piškornicu, a otpad će se pretovarivati u Poljani. Zar bi onda Varaždin, po toj logici, trebao zatvoriti pretovarnu stanicu za otpad s ivanečkog područja? Kako bi to objasnio građanima? – zaključio je gradonačelnik Bosilj i pozvao političare da postanu odgovorni, poštuju zakone i prestanu sakupljati jeftine političke poene potpirujući niske strasti.

Nastavite čitati

U fokusu

Župan Stričak: “Žalosti me da je Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski župan Anđelko Stričak osvrnuo se kratkom izjavom na problematiku zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada u Varaždinu te još 14 gradova i općina. Podsjećamo, ivanečka komunalna tvrtka Ivkom d.d. ne želi ga deponirati na odlagalištu u Jerovcu.

>> Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća, no Batinić odbija podići rampu u Jerovcu!

Stričak ističe da ga žalosti ovakav scenarij s kažnjavanjem bilo koje komunalne tvrtke s područja Varaždinske županije.

– S obzirom na to da smo, nažalost, godinama svjedoci prijava, sudskih sporova, ali ne i rješavanja slučaja „varaždinskog smeća“, smatrao sam da smo svi nešto naučili iz tog iskustva te da smo kao političari dovoljno zreli da sjednemo za stol i zajednički nađemo najbolje rješenje. Osobno sam uvijek i svugdje za dijalog i suradnju, a ne za prijave i prijetnje koje nam sigurno neće omogućiti da nađemo sustavno i cjelovito rješenje kakvo jedino i trebamo. Varaždinska županija nema nadležnost nad inspekcijom zaštite okoliša, dok je prema zakonskim odredbama, gospodarenje komunalnim otpadom u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, odnosno gradova i općina – podsjeća Anđelko Stričak.

I dodaje:

– Podržat ću sva nastojanja, svaki sastanak i razgovor koji može doprinijeti rješavanju problematike preuzimanja miješanog komunalnog otpada s područja grada Varaždina i 14 okolnih gradova i općina na najprihvatljiviji mogući način – zaključio je varaždinski župan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!