Povežite se s nama

U fokusu

Martinčević: Gospodine Kišić, netko se navodno lažno služio vašim imenom, a vas to ne zanima?

Objavljeno:

- dana

PITANJA ZA ALENA KIŠIĆA

Nakon jučerašnje javne isprike oca 17-godišnjaka šefu županijskog SDP-a i dožupanu Alenu Kišiću reagirala je predsjednica varaždinske organizacije Narodne stranke – Reformisti i gradska vijećnica Natalija Martinčević.

U priopćenju, koje je poslala, navodi kako je i sama kao političarka bila izložena ljudskom i političkom šikaniranju zbog iznesenog stava, te je vrlo osjetljiva kada se radi o drugima, u ovom slučaju gospodinu Kišiću i u puno većoj i opasnijoj mjeri Filipu Bajsiću.

Da se meni to dogodilo, već odavno bih bila u policiji

No, postavlja i neka pitanja, s obzirom na jučerašnji istup Kišića, koji je najmanje govorio o zaštiti djeteta, a puno više je nalikovao na predizbroni skup s obzriom na njegovu kandidaturu za gradonačelnika Varaždina.  

– Zapravo me zabrinula izjava gospodina Kišića da je slučaj za njega završen. Da se meni dogodila takva situacija u kojoj želim uvjeriti javnost da se radi o namještaljci odavno bih bila na policiji, sve prijavila i tražila da se sve istraži i objavi, a sasvim sigurno ne bih slučaj proglasila završenim. Ako se radi o unutarstranačkom sukobu u SDP-u, kako navode neki mediji, tek tada bi morao od strane gospodina Kišića postojati jaki interes da se sazna o kome se radi – reagirala je Martinčević i javno Kišiću postavila nekoliko pitanaj.

Želi li škola zataškati slučaj s obzirrom da navodi u zapisniku govore o puno ozbiljnijim, opasnijim i amoralnijim manipulacijama maloljetnim Filipom?

– Tko je maloljetnog Filipa Bajsića vozio na političke skupove SDP-a? Tko se s maloljetnim Filipom Bajsićem dopisivao preko društvenih mreža? Filip Bajsić u svom je priopćenju naveo je da ga upravo Kišić već duže vrijeme obmanjuje lažnim obećanjima te da mu je služio kao lutka na koncu. Je li taj dio odrađen preko lažnih poruka ili lažnih glasova putem telefona? Tko je napisao ili izdiktirao Filipu Bajsiću priopćenje kojim je istupao protiv ravnateljice dr.Zember? Je li  zapisnik u kojem je navedena prisutnost razrednice Pomahač, pedagoginje i Filipa Bajsića, a čije je postojanje potvrdio ravnatelj škole, autentičan? Zašto nije urudžbiran i znači li to da je škola pokušala zataškati cijeli slučaj, s obzirom da navodi u zapisniku govore o puno ozbiljnijim, opasnijim i amoralnijim manipulacijama maloljetnim Filipom Bajsićem nego što je afera kojoj svjedočimo? Zbog čega Kišić nije prijavio cijeli slučaj policiji s obzirom da se netko navodno služio njegovim identitetom kod slanja poruka i telefonskog diktiranja priopćenja vezanog uz dr. Zember, što je ozbiljno kazneno djelo? – pita se uz ostalo Martinčević.

Smatra da ovdje nije riječ o “unutarstranačkim ili vanstranačkim” podmetanjima“ od „nepoznatih osoba“.

– U ovom slučaju postoji sumnja da su počinjena kaznena djela na štetu djeteta iz članka 138. Kaznenog zakona (prisila), članka 139. kaznenog zakona (prijetnja) i članka 140. Kaznenog zakona (nametljivo ponašanje). Ukoliko se od nadležnih tijela utvrdi osnovanost sumnje u počinjenje kaznenih djela prema djetetu, počinitelje se progoni po službenoj dužnosti  te je zapriječena kazna za svako od ovih kaznenih djela do tri godine zatvora. Stoga očekujem da će Županijsko državno odvjetništvo bez odgode pokrenuti istragu i u slučaju da se utvrdi da postoji osnova za podizanje tužbi prema osumnjičenima, to bez odlaganja i učiniti – zaključuje Martinčević koja očekuje da će se u cijeli slučaj uključiti i Prvobraniteljica za djecu i prosvjetna inspekcija Ministarstva znanosti i obrazovanja.

I na kraju, predsjednicu varaždinskih Reformista zania: Koji je njegov stav, kao dožupana zaduženog za zdravstvo, kao predsjednika gradske organizacije SDP-a i kao kandidata za gradonačelnika o smjeni dr. Zember?

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Radimir Čačić i službeno objavio da ide po još jedan mandat župana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Šef Reformista Radimir Čačić na današnjoj je konferenciji za medije objavio da ide po još jedan mandat župana Varaždinske županije. Robert Vugrin i ovaj će put biti njegov zamjenik.

Na početku govora Čačić se osvrnuo da loše stanje u Varaždinskoj županiji kada je došao na vlast 2017. godine.

– Službeno objavljujem svoju kandidaturu za župana Varaždinske županije, a moj zamjenik će kao i do sada biti Robert Vugrin. Kad smo preuzeli vlast zatekli smo minus od 9 milijuna kuna i ništa projekata. Svaki put se razveselim na poruku kampanje jednog od kandidata za župana na proteklim izborima kojim se poziva Štromara da se slika pred bilo čim što je napravio za osam godina mandata. Kad sam preuzeo vodstvo dao sam osnovne smjernice ljudima za rad. Prvo je bilo da niti jedan natječaj na kojem županija može dobiti sredstva ne smije biti propušten. Naplatili smo naša potraživanja od Vlade. Prioritet ćemo davati europskim investicijama. Županija mora postati ona koja dokazuje izvrsnost na djelu. Nakon četiri godine imamo izvrsne rezultate koji se pripisuju izvrsnosti vođenja, jasnim uputstvima i mnogim ljudima koji su sudjelovali u projektima – rekao je Čačić, i dodao da je od dolaska Reformista na vlast Varaždinska županija lider po privlačenju europskih sredstava i to za 215 puta više povučenog novca u projektima u odnosu na mandat ranije.

Među najvažnijim projektima koje je izdvojio u proteklom četverogodišnjem mandatu su kupnja dvorca Šaulovec, smanjenje broja zaposlenih u Varaždinskoj županiji, obnova Minerve, energetska obnova niza škola, poticanje gospodarstva i turizma, obnove u OB Varaždin, uređenje Vodotornja te još mnoga toga.

U novom mandatu Čačić je najavio provođenje već započetih projekata, ali i niz još ambicioznijih za koje očekuje da će biti uloženo 2,4 milijarde kuna.

Nastavite čitati

U fokusu

Dio Varteksovih zgrada bit će prodan, a planira se muzej, stanovi, park, vrtić…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predsjednik Uprave Varteksa Tomislav Babić govorio je o planovima za gradnju na području tvorničkog kompleksa Varteksa u Varaždinu.

Ide velika modernizacija kompleksa Varteksa u Varaždinu, uložit će se 1,2 milijarde kuna

Babić je intervju dao Lideru.

– Od 2019. prodali smo nešto neaktivne imovine. Sada imamo jedan veliki teret – dugove iz prijašnjeg doba, a riječ je o najvećem klupskom kreditu Zabe i HBOR-a od 11 milijuna eura. Imamo sporazum s tim bankama o dinamici kredita. Nama prvo dospijeće dolazi krajem travnja i mi smo spremni. Osim toga, ugovoreno je da se proda neaktivna imovina i da se novac od prodaje usmjeri u vraćanje kredita. Kako u Varaždinu imamo 200 tisuća kvadrata zemljišta na kojem su zapušteni bivši pogoni, s tom imovinom želimo zatvoriti te kredite i nastaviti stabilno poslovati – rekao je Babić.

Novinari su ga pitali i hoće li biti prodaje nekretnina u Varaždinu.

– Pregovori traju, no sigurno će budućim investitorima puno značiti to što je izvjesno da će im procedure biti olakšane. Naime, Varteks je, prema Zakonu o strateškim investicijama, podnio zahtjev da se to proglasi strateškim projektom za RH, a neki dan je Povjerenstvo za strateške investicije to i predložilo Vladi. To se odnosi na projekte koji su važni za državu, a očuvanje jedne takve stoljetne kompanije s tisuću zaposlenih jeste interes, a interes je i oživljavanje tog dijela grada koji je sada u ruševnom stanju. Samim time, procedure razvoja kompleksa za buduće developere bit će daleko jednostavnije, ali na jedan kvalitetan urbanistički način. Nekretnine u Varaždinu su procijenjene na 19 milijuna eura, ali nemamo namjeru prodati sve nekretnine jer na tom kompleksu ostaje Varteks sa svojoj proizvodnjom i poslovanjem. Cilj je prodati ruševne zgrade koje se godinama ne koriste i na njima razviti puno javnog sadržaja s potpuno novom vizurom – od stanogradnje, poslovnih prostora, Muzeja Varteksa, parka, vrtića, trgovačkih i ugostiteljskih objekata. Nekada je u tom kompleksu radilo više od 11.000 radnika dok ih je danas svega 900 – objasnio je predsjednik Uprave Varteksa.

Ukupni konsolidirani prihod Varteksa u 2019. godini je iznosio 120 milijuna kuna, gubitak je bio 30 milijuna kuna, dok je EBITDA iznosila 15 milijuna kuna gubitka.

Nastavite čitati