Povežite se s nama

U fokusu

Martinčević: Hitno riješiti problem “Kučanske rampe”, ali i salonitnih ploča na vrtiću u 5. MO-u

Objavljeno:

- dana

DRUGI I PETI MO VARAŽDIN

Napušteni i oronuli objekti Doma željezničara i vojne pekare “Ribnjak” u 2. mjesnom odboru u Varaždinu ne samo da su ruglo, nego su ta mjesta postala su okupljališta, na kojima se  nerijetko ispija alkohol, ostavljaju se narkomanske šprice, smeće, a svađe i buka gotovo su svakodnevnica na tim mjestima.

Nekad poznato igralište Srednjoškolac danas pak zjapi prazno i oronulo. Požalili su se na to stanovnici 2. MO-a Nataliji Martinčević, kandidatkinji za gradonačelnicu Varaždina, koja je danas obišla taj i 5. mjesni odbor.

– S obzirom da sam odrasla i do prije nekoliko godina živjela u 2. MO-u, jako dobro sam upoznata s problemima s kojima se ljudi ovdje suočavaju, a jedan od najvećih je prometna izoliranost – istaknula je Martinčević.

Zbog toga je jedna od prvih točki u njezinom programu hitno rješavanje problema Kučanske rampe izborom najkvalitetnijeg rješenja, podvožnjak ispod Supilove – Anine ulice ili nadvožnjaka Ulica Vilka Novaka – raskrižje Supilove i Krležine ulice. U prvoj godini mandata predviđena je i rekonstrukcija pothodnika u Ulici P. Miškine pri kojem predlaže pretvaranje pothodnika u jednosmjerni podvožnjak.

— U 2. MO-u potreban je vrtić kojeg planiramo izgraditi u prostorima bivše vojne pekare. Do sada je briga za 2. MO izostala i vrijeme je da se to promjeni – naglasila je Martinčević.

5. MO: rekonstrukcija Bosanske i hitna obnova dječjeg vrtića

U 5. MO-u najveći dio problema odnosi se na komunalnu infrastrukturu: građani su ukazali na potrebu rekonstrukcije Bosanske ulice uz izgradnju nogostupa te obilježavanje pješačkog prijelaza preko uspornika na križanju Bosanske ulice s Ulicom Eugena Kumičića s obzirom da postojeće stanje najviše ugrožava djecu koja ovim putem svakodnevno idu u školu, ističu Reformisti. Nužna je i hitna obnova gradskog dječjeg vrtića, posebno zbog činjenice da su na njemu još uvijek vrlo opasne salonitne ploče.

Napominju i da je potrebno sanirati divlja odlagališta smeća, što na privatnim, što na državnim odnosno gradskim zemljištima. Jedan od većih projekata u 5. mjesnom odboru je nastavak izgradnje obilaznice grada u sjeverozapadnom dijelu.

 – U programu “Varaždin – lider Hrvatske”, koji sam predstavila, poseban naglasak stavila sam na rješavanje problema s kojima se građani susreću te poboljšanje kvalitete života upravo u mjesnim odborima. Kroz komunikaciju s građanima još detaljnije se upoznajem s problemima i nadograđujem svoj program s jasnim mogućostima i rokovima realizacije – naglasila je Martinčević.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Potpisan ugovor za izvođenje radova rekonstrukcije djela nogostupa u centru Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Pokrenuli smo prvu fazu komunalnog uređenja samog centra Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom potpisivanja Ugovora o izvođenju radova rekonstrukcije djela nogostupa u Ulici hrvatskih pavlina i od Ulice Antuna Mihanovića do Ulice Alojzija Stepinca.

Ugovor je potpisan 21. siječnja na prigodnoj svečanosti organiziranoj u Gradskoj vijećnici.

Temeljem provedenog javnog natječaja izvođenje radova povjereno je tvrtki TTG iz Donje Višnjice čije je direktor Tomica Zgrebec, nakon potpisivanja Ugovora, istaknuo da će radovi, čija je ugovorena vrijednost 395.730 kuna, biti izvedeni kvalitetno i u roku.

U okviru tih radova bit će izvedena rekonstrukcija postojećeg nogostupa južnog dijela Ulice hrvatskih pavlina te dio nogostupa sa sjeverne strane kolnika županijske ceste, na potezu od Ulice A. Mihanovića do Ulice A. Stepinca, u ukupnoj dužini od 363,5 metara.

– Nakon ovih zahvata pokrenut ćemo uređenje dijela nogostupa na istočnoj strani Ulice hrvatskih pavlina kojim će biti obuhvaćeno saniranje cestovne odvodnje, kanalizacijskog sustava i samog nogostupa. Sve to radimo s ciljem uređenjem centra Lepoglave u kojem planiramo izgradnju tržnice za koju ćemo uskoro dobiti građevinsku dozvolu. Sredstva za izgradnju tržnice, a riječ je oko dva milijuna kuna, planiramo osigurati kroz mjeru 7.4.1 čije otvaranje očekujemo ove godine. Očekuje nas i uređenje kanalizacijskog sustava. U tom su smjeru pokrenuti i konkretni koraci. S tvrtkom Varkom potpisan je ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju sustava aglomeracije. Projektna dokumentacija trebala bi biti izrađena do lipnja, a iduće godine trebalo bi se krenuti s natječajem za izbor izvođača radova – pojasnio je gradonačelnik Škvarić.

Zadovoljstvo početkom radova na uređenju centra Lepoglave istaknula je predsjednica MO Lepoglava Marija Ribić naglasivši da će centar grada biti uređen na zadovoljstvo građana koji u njemu žive kao i turista koji često borave u Lepoglavi.

– Prisutan je još problem starih zgrada u državnom vlasništvu koje se nalaze u centru Lepoglave. Te je zgrade potrebno obnoviti na što upozoravamo nadležne na državnoj razini – rekla je Ribič.

Početak radova rekonstrukcije djela nogostupa u Ulici hrvatskih pavlina i od Ulice Antuna Mihanovića do Ulice Alojzija Stepinca planiran je za veljaču 2021., a trebali bi biti završeni u roku od 60 dana.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Šećete li centrom grada, uočit ćete novopostavljene plave metalne znakove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Ispred Kule stražarnice Staroga grada postavljen je plavi metalni znak koji označava ulazak sa Trga Miljenka Stančića u Šetalište Josipa Jurja Strossmayera.

Drugi identični znak nalazi se u njegovoj neposrednoj blizini, kod ulaza u prostor Staroga grada iz Uršulinske ulice.

Prolaznicima su postavljeni natpisi posebno zapeli za oko. Kako izgledaju novi ukrasi gradske jezgre, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati