DRUGI I PETI MO VARAŽDIN

Napušteni i oronuli objekti Doma željezničara i vojne pekare “Ribnjak” u 2. mjesnom odboru u Varaždinu ne samo da su ruglo, nego su ta mjesta postala su okupljališta, na kojima se  nerijetko ispija alkohol, ostavljaju se narkomanske šprice, smeće, a svađe i buka gotovo su svakodnevnica na tim mjestima.

Nekad poznato igralište Srednjoškolac danas pak zjapi prazno i oronulo. Požalili su se na to stanovnici 2. MO-a Nataliji Martinčević, kandidatkinji za gradonačelnicu Varaždina, koja je danas obišla taj i 5. mjesni odbor.

– S obzirom da sam odrasla i do prije nekoliko godina živjela u 2. MO-u, jako dobro sam upoznata s problemima s kojima se ljudi ovdje suočavaju, a jedan od najvećih je prometna izoliranost – istaknula je Martinčević.

Zbog toga je jedna od prvih točki u njezinom programu hitno rješavanje problema Kučanske rampe izborom najkvalitetnijeg rješenja, podvožnjak ispod Supilove – Anine ulice ili nadvožnjaka Ulica Vilka Novaka – raskrižje Supilove i Krležine ulice. U prvoj godini mandata predviđena je i rekonstrukcija pothodnika u Ulici P. Miškine pri kojem predlaže pretvaranje pothodnika u jednosmjerni podvožnjak.

— U 2. MO-u potreban je vrtić kojeg planiramo izgraditi u prostorima bivše vojne pekare. Do sada je briga za 2. MO izostala i vrijeme je da se to promjeni – naglasila je Martinčević.

5. MO: rekonstrukcija Bosanske i hitna obnova dječjeg vrtića

U 5. MO-u najveći dio problema odnosi se na komunalnu infrastrukturu: građani su ukazali na potrebu rekonstrukcije Bosanske ulice uz izgradnju nogostupa te obilježavanje pješačkog prijelaza preko uspornika na križanju Bosanske ulice s Ulicom Eugena Kumičića s obzirom da postojeće stanje najviše ugrožava djecu koja ovim putem svakodnevno idu u školu, ističu Reformisti. Nužna je i hitna obnova gradskog dječjeg vrtića, posebno zbog činjenice da su na njemu još uvijek vrlo opasne salonitne ploče.

Napominju i da je potrebno sanirati divlja odlagališta smeća, što na privatnim, što na državnim odnosno gradskim zemljištima. Jedan od većih projekata u 5. mjesnom odboru je nastavak izgradnje obilaznice grada u sjeverozapadnom dijelu.

 – U programu “Varaždin – lider Hrvatske”, koji sam predstavila, poseban naglasak stavila sam na rješavanje problema s kojima se građani susreću te poboljšanje kvalitete života upravo u mjesnim odborima. Kroz komunikaciju s građanima još detaljnije se upoznajem s problemima i nadograđujem svoj program s jasnim mogućostima i rokovima realizacije – naglasila je Martinčević.

Izvor:
Foto:

Komentari

Komentara