Povežite se s nama

U fokusu

Martinčević: Hitno riješiti problem “Kučanske rampe”, ali i salonitnih ploča na vrtiću u 5. MO-u

Objavljeno:

- dana

DRUGI I PETI MO VARAŽDIN

Napušteni i oronuli objekti Doma željezničara i vojne pekare “Ribnjak” u 2. mjesnom odboru u Varaždinu ne samo da su ruglo, nego su ta mjesta postala su okupljališta, na kojima se  nerijetko ispija alkohol, ostavljaju se narkomanske šprice, smeće, a svađe i buka gotovo su svakodnevnica na tim mjestima.

Nekad poznato igralište Srednjoškolac danas pak zjapi prazno i oronulo. Požalili su se na to stanovnici 2. MO-a Nataliji Martinčević, kandidatkinji za gradonačelnicu Varaždina, koja je danas obišla taj i 5. mjesni odbor.

– S obzirom da sam odrasla i do prije nekoliko godina živjela u 2. MO-u, jako dobro sam upoznata s problemima s kojima se ljudi ovdje suočavaju, a jedan od najvećih je prometna izoliranost – istaknula je Martinčević.

Zbog toga je jedna od prvih točki u njezinom programu hitno rješavanje problema Kučanske rampe izborom najkvalitetnijeg rješenja, podvožnjak ispod Supilove – Anine ulice ili nadvožnjaka Ulica Vilka Novaka – raskrižje Supilove i Krležine ulice. U prvoj godini mandata predviđena je i rekonstrukcija pothodnika u Ulici P. Miškine pri kojem predlaže pretvaranje pothodnika u jednosmjerni podvožnjak.

— U 2. MO-u potreban je vrtić kojeg planiramo izgraditi u prostorima bivše vojne pekare. Do sada je briga za 2. MO izostala i vrijeme je da se to promjeni – naglasila je Martinčević.

5. MO: rekonstrukcija Bosanske i hitna obnova dječjeg vrtića

U 5. MO-u najveći dio problema odnosi se na komunalnu infrastrukturu: građani su ukazali na potrebu rekonstrukcije Bosanske ulice uz izgradnju nogostupa te obilježavanje pješačkog prijelaza preko uspornika na križanju Bosanske ulice s Ulicom Eugena Kumičića s obzirom da postojeće stanje najviše ugrožava djecu koja ovim putem svakodnevno idu u školu, ističu Reformisti. Nužna je i hitna obnova gradskog dječjeg vrtića, posebno zbog činjenice da su na njemu još uvijek vrlo opasne salonitne ploče.

Napominju i da je potrebno sanirati divlja odlagališta smeća, što na privatnim, što na državnim odnosno gradskim zemljištima. Jedan od većih projekata u 5. mjesnom odboru je nastavak izgradnje obilaznice grada u sjeverozapadnom dijelu.

 – U programu “Varaždin – lider Hrvatske”, koji sam predstavila, poseban naglasak stavila sam na rješavanje problema s kojima se građani susreću te poboljšanje kvalitete života upravo u mjesnim odborima. Kroz komunikaciju s građanima još detaljnije se upoznajem s problemima i nadograđujem svoj program s jasnim mogućostima i rokovima realizacije – naglasila je Martinčević.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Q Experience d.o.o. zapošljava na poziciji specijalist za brigu o korisnicima – francuski i engleski jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a postoji mogućnost rada od kuće. Posao podrazumijeva tečno poznavanje francuskog jezika, dobro ili vrlo dobro poznavanje engleskog jezika, dobro poznavanje MS Officea, pouzdanost i timski duh. Aplicirajte.

NTH Mobile d.o.o. traži pojačanje na poziciji specijalist za pravne poslove (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 24.9. Poželjne su dvije godine iskustva u radu, izvrsno poznavanje trgovačkog, ugovornog i radnog prava, samostalnost u radu, usmjerenost na rezultate i proaktivnost u rješavanju problema, odlično znanje engleskog jezika u govoru i pismu. Prijavite se.

KTC d.d. zapošljava na pozicijama glavni kuhar (m/ž), blagajnik (m/ž), skladišni radnik (m/ž). Lokacije rada su Čakovec i Ivanec. Provjerite uvjete i aplicirajte.

McDonald’s traži radnika u restoranu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 27.9. Poslodavac nudi plaću iznad prosjeka u sektoru ugostiteljstva i maloprodaje, fleksibilno radno vrijeme, mogućnost osobnog rasta i razvoja, dodatne stimulacije na plaću i redovno povećanje plaće svaku godinu. Aplicirajte.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava operatera na proizvodnoj liniji (m/ž) i radnika u proizvodnji (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijave su otvorene do 15.10. Poslodavac nudi ugodnu radnu atmosferu, mogućnost daljnjeg napredovanja te izazove. Prijavite se.

Letina Intech d.o.o. traži inženjera/ diplomiranog inženjera elektrotehnike (m/ž). Mjesto rada je Čakovec, a prijave su otvorene do 22.9. Potrebna je minimalno viša strućna sprema, poznavanje PLC-a serije MicroLogix i PLC-a Micro800, samostalnost u radu, snalažljivost i odgovornost. Poslodavac nudi stalni radni odnos. Prijavite se.

Eko Taxi d.o.o. zapošljava vozača taksija (m/ž) na području Varaždina. Rok prijave je 1.11. Očekuje se aktivni vozač koji posjeduje vozačku dozvolu B kategorije, spremnost na rad u smjenama, komunikacijske vještine. Aplicirajte.

Pozitiva food j.d.o.o. zapošljava pizza majstora (m/ž). Mjesto rada je Prelog, a prijave su otvorene do 6.10. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Potrebna je minimalno završena osnovna škola. Više na linku.

Oak logs d.o.o. zapošljava inženjera šumarstva (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 15.10. Posao obuhvaća doznaku stabala, preuzimanje sirovine. Potrebna je viša ili visoka stručna sprema. Detalje provjerite ovdje.

Ljekarna Salus zapošljava magistra farmacije (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 16.10. Radnik/ca obavlja poslove izdavanja lijekova na recept i bez recepta, izrađuje magistralne i galenske pripravke. Nudi se stalni radni odnos. Više na linku.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Medicinari će dobiti novac koji im država duguje za prekovremeni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Medicinska oprema domovi zdravlja

Radi rješavanja i okončanja sudskih postupaka i generiranja novih tužbi, Vlada je u četvrtak na sjednici donijela odluku o isplati razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad radnicima u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Odluka se odnosi na isplatu razlike za prekovremene sate ostvarenih u razdoblju prije zaključivanja Dodatka III. Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, a omogućit će isplatu razlike iznosa prekovremenih sati u slučaju kada tužba nije podnesena, isplata u slučaju kada je tužbom pokrenut spor radi isplate razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad te isplata po pravomoćnim sudskim odlukama.

Novac je osiguran u proračunu za ovu godinu te projekcijama za 2022. i 2023. godinu u iznosu od 200 milijuna kuna, dok će se preostali iznos do 775 milijuna kuna osigurati najkasnije do 31. prosinca iduće godine, a sukladno fiskalnim mogućnostima državnog proračuna, objavio je N1.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje