Povežite se s nama

Crna kronika

Martinjski rekorder po promilima u Varaždinskoj je županiji bio biciklist

Objavljeno:

- dana

Na području Varaždinske županije policijski službenici su od 11. do 14. studenog proveli pojačani nadzor prometa u sklopu dana Martinja.

Dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća. Dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U pojačanom nadzoru prometa je ukupno utvrđeno 35 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 24 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisne uporabe mobitela, tri prekršaja upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, tri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, te 71 ostali prekršaj, odnosno sveukupno je utvrđeno 155 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.81 promila u organizmu utvrđena je kod vozača bicikla, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 89 km/h, javila je varaždinska policija.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dva vozača su zadržana u prostorijama do otrežnjenja i jedan vozač je uhićen radi privođenja na Općinski sud u Varaždinu.

U petak, 11. studenoga, u 21.10 sati u Donjoj Voći policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su moped kojim je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.03 promila, i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 20-godišnji mladić.

Provjerom je također utvrđeno da je upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom i da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, te je uhićen i priveden u Policijsku postaju Ivanec gdje je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. U subotu 12. studenog doveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je nakon saslušanja određen zatvor do 7 dana, dok je moped privremeno oduzet i deponiran u policijsku postaju do konačne odluke suda.

U petak, 11. studenoga, u 21.50 sati u Ludbregu policijski službenici u kontroli prometa zaustavili su osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.71 promila upravljala 44-godišnjakinja. Provjerom je utvrđeno kako je upravljala u vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije i kada joj je rješenjem ukinuto važenje vozačke dozvole. Ista je dovedena u Policijsku postaju Ludbreg i smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do otrežnjenja.

Crna kronika

Žena (63) ostala bez 66.800 eura koje je posudila prevarantu za izmišljene građevinske radove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijevare na štetu 63-godišnjakinje, javila je varaždinska policija.

On je, kako se sumnja, u razdoblju od kolovoza 2021. do rujna 2022. godine u više navrata od 63-godišnjakinje posudio iznos od ukupno oko 66.800 eura.

Također je navedenu pozivao s različitih telefonskih brojeva, pritom se lažno predstavljajući imenima nekoliko osoba i u ime tih osoba za koje se predstavljao, tražio da mu ona posudi novac kako bi navodno kod njih mogao dovršiti građevinske radove koje izvodi, a da će te iste osobe preuzeti cijelo njegovo dugovanje, odnosno ako ona ne posudi tražene iznose, njihovi radovi neće biti dovršeni te ona tada neće moći dobiti povrat već prethodno posuđenog novca.

Cijelo to vrijeme 33-godišnjak je dovodio oštećenu u zabludu da će joj vratiti novac, što do dana podnošenja prijave nije učinio.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Prijevare.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Kelemenu iz dvorišta ukrali 50-ak betonskih stupova za vinograd i više stotina komada cigle

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija, ilustracija

U vremenu od 10. do 20. siječnja u Vinogradskoj ulici u Kelemenu nepoznati je počinitelj iz dvorišta vikend kuće u vlasništvu 20-godišnjaka otuđio 50-ak betonskih stupova za vinograd i više stotina komada cigle, javila je PU varaždinska.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko stotina eura.

Osim toga, policija javlja da je u vremenu od 21. do 27. siječnja iz garaže u Osječkoj ulici u Varaždinu nepoznati počinitelj otuđio električni moped i produžni kabel u vlasništvu 56-godišnjakinje.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 400 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje