Povežite se s nama

Život i društvo

Maruševečki osnovnoškolci i ove godine dobili besplatne radne bilježnice

Objavljeno:

- dana

Početkom nove školske godine, u prve razrede Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec krenulo je 55 prvašića.

Općina Maruševec prošle je školske godine po prvi put osigurala svim učenicima s područja općine besplatne radne bilježnice na temelju pozitivnih iskustava Varaždinske županije, koja unazad nekoliko godina svim učenicima osigurava besplatne udžbenike.

Kao i prošle godine, Općina Maruševec je i ove školske godine svim osnovnoškolcima nabavila besplatne radne bilježnice.

– Radi se o iznosu od oko 137 tisuća kuna osiguranih u općinskom proračunu, kojim smo nabavili gotovo 3.000 radnih bilježnica i na taj način rasteretili roditelje dodatnih troškova i ove školske godine – istaknuo je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Osim radnih bilježnica, Općina Maruševec svojim mlađim žiteljima sufinancira stipendije, školu plivanja, prijevoz učenika, troškove toplog obroka, a uskoro i produženi boravak djece u osnovnoj školi.

– Radi se o kvalitetno osmišljenom boravku djece u školi koji će obuhvaćati organizirano vrijeme za rad na zadaći, učenju i ponavljanju, odmor i igru, obroke, aktivnosti na svježem zraku, radionice, odnosno kreativno provođenje slobodnog vremena – ističe zamjenik načelnika Mario Klapša i dodaje da će uz Općinu Maruševec, troškove za produženi boravak učenika sufinancirati i Varaždinska županija.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati