Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina rođenog 2000. godine i rješenje o pokretanju pripremnog postupka prema dvojici maloljetnih hrvatskih državljana (rođenih 2002. i 2001. godine) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da su 19-godišnjak i dvojica 17-godišnjaka 5. siječnja 2019. oko 22.30 sati u Macincu, maskirani kapama s prorezom na očima, razbili prozor kupaonice na kući 78-godišnje oštećenice i ušli u unutrašnjost, a oštećenica se zaključala u spavaću sobu, pa su snažnim guranjem i udaranjem izbili okvir vrata, ušli u sobu, oborili oštećenicu i uzeli joj mobitel iz ruku, zadali joj više udaraca po leđima, uperili u nju odvijač i plastični pištolj i zatražili da im preda novac, ali se oštećenica opirala i uspjela pobjeći iz kuće.

– Osnovano se sumnja da su 19-godišnjak i maloljetnici pritom uzeli iz kuće i zadržali za sebe više komada zlatnog nakita, satove i druge predmete ukupne vrijednosti oko 5.000 kuna – nakon opisa djela objašnjeno je iz DORH-a.

Sutkinja istrage i sutkinja za mladež Županijskog suda u Varaždinu prihvatile su prijedloge državnog odvjetnika te je 19-godišnjaku određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, dok su maloljetnici smješteni u odgojnu ustanovu do okončanja kaznenog postupka.

Komentari

Komentara