Povežite se s nama

Međimurje

Masterplan razvoja turizma na javnoj raspravi

Objavljeno:

- dana

KOMENTIRAJTE

U suradnji s Institutom za turizam, Međimurska županija je pristupila izradi strateškog dokumenta “Masterplan razvoja turizma Međimurske županije do 2020. godine“, koji je trenutno u završnoj fazi.

Riječ je o temeljnom strateškom planskom dokumentu jedinice područne (regionalne) samouprave u kojem se određuju ciljevi i prioriteti turističkog razvoja za područje JP(R)S s ciljem jačanja njezinih razvojnih potencijala.

Mislili na sve

Dokument na 158 stranica pruža integrirani strateški okvir djelovanja različitih institucija javnog sektora, gospodarskih subjekata i drugih dionika Međimurske županije uključenih u razvoj turizma. 

Ciljevi izrade Masterplana su uspostavljanje jasnoga razvojnog koncepta turizma utemeljenoga na iterativnom i participativnom procesu osmišljavanja i usuglašavanja; usuglašavanje kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih politika razvoja turizma te definiranje razvojnih prioriteta, njihovih nositelja i mogućih izvora financiranja; stvaranje pretpostavki za uspješno, dugoročno održivo, tržišno pozicioniranje Županije na turističkom tržištu; pružanje strateškog okvira za privlačenje potencijalnih investitora i prepoznavanje razvojnih projekata/programa u domeni privatnoga i javnog sektora te usmjeravanje aktivnosti korištenja sredstava EU fondova/programa.

Prije upućivanja prijedloga Masterplana na usvajanje Skupštini Međimurske županije otvorena je javna rasprava sa zainteresiranom javnošću, koja traje od 3. do 17. listopada 2016. godine. Za potrebe javne rasprave, na internetskim stranicama Županije dostupni su na uvid završna radna verzija dokumenta i obrazac za komentare, koje je potrebno poslati do 17. listopada na e-mail [email protected], ili običnom poštom na adresu: Međimurska županija, UO za gospodarske djelatnosti, Ruđera Boškovića 2, 40000 Čakovec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Zajednica sportskih udruga Čakovca za programe i projekte osigurala dva milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zajednica sportskih udruga Čakovca poziva sportaše i sportske klubove da se jave na javni poziv putem kojeg će se isplaćivati financijske potpore za projekte i programe. Ukupna vrijednost javnog poziva je 2,07 milijuna kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1000 kuna, a najveći 200.000 kuna.

Prihvatljivi prijavitelji programa i projekata su udruge građana članovi Zajednice sportskih udruga Čakovca čije aktivnosti doprinose zadovoljavanju javnih potreba u sportu i ispunjavanju ciljeva i prioriteta definiranih Statutom Zajednice i javnim pozivom. Prednost u ostvarivanju financijske potpore imaju programi ili projekti koji su do sada kontinuirano sufinancirani i uspješno provedeni, koji trajno, sustavno i intenzivno utječu na korisnika, koje podnositelji programa ili projekta provode u suradnji sa srodnim udrugama i drugim pravnim i fizičkim osobama te oni koji se odvijaju na području Čakovca.

Poziv će biti otvoren do 4. veljače, a prijave će ove godine biti isključivo online.

Nastavite čitati

Međimurje

Do 23. siječnja prikupljaju se prijedlozi kandidata u izboru za najsportaše Međimurja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije i ove godine poziva na predlaganje kandidata za izbor najboljih sportaša Međimurja u 2021. godini. Klubovi mogu dostaviti ime po jednog kandidata iz svojeg sporta u kategorijama: najboljih sportašica i sportaša, ženske ekipe i muške momčadi te para, štafete ili posade. Predloženi kandidati trebali bi biti pojedinci i ekipe koji su članovi klubova i udruga s područja Međimurske županije te koji su ostvarili najbolji uspjeh u svom sportu.

Također, klubovi mogu dostaviti prijedloge za nagradu „Darovite sportašice i sportaši“, a kriteriji za nominaciju su: prvo mjesto na državnom prvenstvu mlađih kategorija, reprezentativni status, kategorizacija Hrvatskog olimpijskog odbora i da kandidat nije dosada nagrađivan kao daroviti sportaš.

Klubovi mogu slati i prijedloge za dodjelu priznanja „Franjo Punčec“ koje se dodjeljuje kao priznanje za životno djelo i godišnje priznanje.

Županijska Zajednica športskih udruga i saveza u suradnji s Udrugom sportskih novinara Međimurja i ove će godine izabrati dobitnika natječaja u izboru „Sportski fair-play potez 2021. godine“.

U obzir će doći svi prijedlozi koji budu dostavljeni do 23. siječnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje