Povežite se s nama

Život i društvo

Matija i Josip Meštrić najbolji na utrci “24 sata Ivančice”

Objavljeno:

- dana

U subotu, 24. travnja, u 19 sati završila je utrka “24 sata Ivančice”.

FOTO Bili smo na startu utrke “24 sata Ivančice”, neki su najavili i 16 uspona

Organizatori iz SRD-a 315 Sjeverozapad ponovili su da je sudjelovaloa 200 natjecatelja, a sve je prošlo bez problema.

Od organizatora smo saznali i tko su bili najuspješniji.

Među muškarcima prvi je bio Matija Meštrić sa 16 uspona, drugi Josip Meštrić također sa 16 uspona, a treći Varaždinac Nino Vinković s 14 uspona.

Inače, Matija i Josip su braća iz Presečnog i poznati sportaši te su pred utrku slovili kao favoriti. Oni su bili najavili organizatorima da ciljaju na 16 uspona. To su i ostvarili.

Među ženama prva je bila Ružica Pahor s 12 uspona, druga Kristina Pintarić s 10 uspona, a jednako toliko uspona je imala i trećeplasirana Marija Vugrinec.

Pahor je bila najbolja u ženskoj konkurenciji i 2019. godine, a dolazi iz Murskog Središća.

Nagrade za najupornije izradio je varaždinski inovator Siniša Vugrek.

Život i društvo

Na policama dućana uskoro će se prodavati pileće i pureće meso s oznakom “Dokazana kvaliteta”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon uspješno provedenog postupka koji uključuje stručnu provjeru Specifikacije proizvoda, postupak nacionalnog prigovora te postupak notifikacije na EU razini, Ministarstvo poljoprivrede je u ponedjeljak, 3. listopada, donijelo Rješenje o priznavanju oznake „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi.

Potvrda je to potrošaču da kupuje pileće i pureće meso domaćeg podrijetla i više kvalitete iz kontrolirane proizvodnje. Četvrti Zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“, za sektor proizvodnje mesa peradi, podnijela je Hrvatska poljoprivredna komora.

Podsjetimo, Ministarstvo poljoprivrede uspostavilo je nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – „Dokazana kvaliteta“ radi postizanja još veće prepoznatljivosti i promidžbe domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a naglasak sustava je na označavanju proizvoda s dodanom vrijednosti temeljenoj na dodanoj kvaliteti proizvoda koja proizlazi iz različitih čimbenika koji se odnose na način proizvodnje, kvalitetu sirovine ili konačnog proizvoda, a temelje se na objektivnim i mjerljivim kriterijima.

Prvi sektor koji je prepoznao prednost ovog sustava je sektor proizvodnje voća te se od rujna prošle godine mogu kupiti jabuke označene ovim znakom, a od nedavno i kruške. Zatim je uslijedio zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“ za konzumna jaja te naposlijetku i zahtjev iz sektora proizvodnje povrća.

Kako je početkom prošlog tjedna priznata i četvrta oznaka „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi, potrošači će uskoro na tržištu moći birati pileće i pureće meso sa znakom „Dokazana kvaliteta-Hrvatska“.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje