Povežite se s nama

Život i društvo

Matija i Josip Meštrić najbolji na utrci “24 sata Ivančice”

Objavljeno:

- dana

U subotu, 24. travnja, u 19 sati završila je utrka “24 sata Ivančice”.

FOTO Bili smo na startu utrke “24 sata Ivančice”, neki su najavili i 16 uspona

Organizatori iz SRD-a 315 Sjeverozapad ponovili su da je sudjelovaloa 200 natjecatelja, a sve je prošlo bez problema.

Od organizatora smo saznali i tko su bili najuspješniji.

Među muškarcima prvi je bio Matija Meštrić sa 16 uspona, drugi Josip Meštrić također sa 16 uspona, a treći Varaždinac Nino Vinković s 14 uspona.

Inače, Matija i Josip su braća iz Presečnog i poznati sportaši te su pred utrku slovili kao favoriti. Oni su bili najavili organizatorima da ciljaju na 16 uspona. To su i ostvarili.

Među ženama prva je bila Ružica Pahor s 12 uspona, druga Kristina Pintarić s 10 uspona, a jednako toliko uspona je imala i trećeplasirana Marija Vugrinec.

Pahor je bila najbolja u ženskoj konkurenciji i 2019. godine, a dolazi iz Murskog Središća.

Nagrade za najupornije izradio je varaždinski inovator Siniša Vugrek.

Život i društvo

Predstavnici američkih turističkih agencija razgledali Varaždin i upoznali gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Grad Varaždin je jedna od najljepših turističkih destinacija Hrvatske, potpuno siguran za turiste! – zaželio je dobrodošlicu predstavnicima američkih turističkih agencija gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Njih četrdesetak boravi na studijskom putovanju u Hrvatskoj, a u petak su razgledali grad Varaždin i upoznali se s njegovom turističkom ponudom.

Uz zvuke iz muzičke kamperice i gradskog notara Krunoslava Čolu, dobrodošlicu im je poželjela i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina i organizatorica njihovog jednodnevnog boravka u Varaždinu.

Varaždin se priprema da ponovo bude jedna od destinacija za boravka američkih turista u Europi, odnosno u Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Summer wine i Starinski žmaki kao brand Općine Breznički Hum na 7. Gospodarskom sajmu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kapucinskom trgu u središtu Varaždina u petak, 18. lipnja, u podne otvoren je 7. Gospodarski Sajam, na kojem se do nedjelje, 20. lipnja, predstavljaju brojni obrti, OPG-ovi, udruge, domaće radinosti, vinari i ugostitelji s područja sjeverozapadne Hrvatske.

>>FOTO 7. Gospodarski sajam Varaždin oživio Kapucinski trg

Među brojnim izlagačima je i općina Breznički Hum, čiji su štand nakon otvaranja Sajma obišli novoizabrani varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te nekolicina gradonačelnika i načelnika općina s područja regije.

Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić najavio je da će bogata ponuda udruga i OPG-ova ove općine dobiti i glazbenu potporu uz nastup orkestra Limene glazbe Sveti Martin.

Predsjednica Udruge za kulturu i književnost Humščak Ružica Kišur Črlenec tom je prilikom gostima predstavila izlagače iz Brezničkog Huma Udrugu Humščak, komunalnu tvrtku Humko, OPG Futač, cvjećarnicu Dada i Vinariju Šafran.

Gostima je potom suvlasnik Vinarije Šafran Josip Tržec upriličio degustaciju vina i osvježavajućeg ljetnog voćnog koktela Summer wine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!