Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati predala je Državnom izbornom povjerenstvu kandidacijsku listu za izbore za Europski parlament.

Listu je zajedno s kandidatima predao njezin nositelj Matija Posavec te najavio kako je HNS pred sebe postavio cilj – jedan mandat. Posavec je najavio da će mu prvi potez kada postane zastupnik u Europskom parlamentu biti razrađen plan stipendiranja pet hrvatskih studenata od zastupničke plaće te je pozvao sve buduće zastupnike da to učine.

– Počinjemo s 47 dana kampanje, ali našu kampanju zapravo čine naš život, naš rad i sve one vrijednosti koje je svih 12 ljudi na listi dokazalo u svojim sredinama. Kada sam postao međimurski župan u svrhu racionalizacije troškova odmah sam se odrekao dijela plaće i skupih vozila. Zato već sada mogu najaviti da ću po stupanju dužnosti u EU parlamentu ponovno učiniti isto. Tkogod s HNS-ove liste uđe u parlament će to također učiniti.

Iz svoje plaće europarlamentarca uplaćivat ću stipendije za pet hrvatskih studenata. Pozivam sve ostale kandidate iz drugih stranaka koji dobiju mandat da učine isto – poručio je Posavec.

Komentari

Komentara

loading...