Uz live program iz studija VTV televizije i u programu Radija Megaton, u petak, 29. svibnja, održana je virtualna Maturantika – fešta za 2000 maturanata iz Varaždinske županije.

Na samom početku programa, maturante, njihove roditelje i profesore pozdravili su Tatjana Novak, policijska službenica za prevenciju u Uredu načelnika PU varaždinske, Darko Dragičević, pomoćnik načelnika Policijske postaje Varaždin, Tomislav Paljak, zamjenik varaždinskog župana, te Sandra Malenica, zamjenica varaždinskog gradonačelnika.

Za vrijeme trajanja programa prikazivane su pozdravne poruke ravnatelja svih srednjih škola s područja Varaždinske županije, a program je bio mozaik glazbe po izboru maturanata, glazbenih spotova te video poruka i SMS-ova maturanata.

Uz live program iz studija koji je vodio Kristijan Petrović Kiki i glazbenu podlogu za koju je bio zadužen DJ Mašić, cijelo vrijeme emisije prikazivane su i fotografije i video materijali zabilježeni tijekom srednjoškolskog obrazovanja maturanata.

Dobro ponašanje maturanata

Bilo je i onih koji su se okupljali na raznim lokacijama u gradu Varaždinu. Srećom, na tim mjestima okupljanja nisu zabilježeni nikakvi incidenti, narušavanje javnog reda i mira, ozljeđivanja, kaznena djela niti bilo koje druge negativnosti, javlja PU varaždinska.

– Spomenuta su okupljanja ove godine, shodno preporukama Stožera civilne zaštite, bila znatno manja, a policijski su službenici bili prisutni upravo zbog usmjeravanja okupljenih mladih ljudi na pridržavanje svih preporuka stožera te zbog njihove sigurnosti. Zbog toga, kao i sudeći prema broju zaprimljenih poruka i drugih sadržaja maturanata i dobrih vibracija, ovogodišnja je Maturantika postigla svoj cilj te pomogla zdravoj i sigurnoj proslavi mladosti i ulasku u svijet odraslih kao dogovornih samosvjesnih i nenasilnih osoba – poručuju iz PU varaždinske.

Komentari

Komentara