Povežite se s nama

Međimurje

Međimurci odlični na 2. Svjetskim IPA policijskim igrama: medalje za Mariju Kosi i žensku ekipu u streljaštvu

Objavljeno:

- dana

U crnogorskom Baru su od 8. do 13. svibnja održane 2. Svjetske IPA policijske igre. Na igrama je nastupilo 700-tinjak natjecatelja iz 26 zemalja svijeta, a među njima reprezentacija IPA Hrvatske u kojoj su bili i članovi iz međimurskog IPA kluba. Naime, boje Hrvatske su branili Marija Horvat, Gordana Štefinec i Marija Bujanić u streljaštvu, Marija Kosi u atletici te Željko Turk, Dalibor Turk i Vjeran Horvat u streljaštvu.

Na kraju natjecanja Hrvatska se mogla pohvaliti s 10 medalja, a veliki doprinos dali su i policajci sportaši iz Međimurja. Naime, u pojedinačnoj konkurenciji Marija Kosi je osvojila srebro u atletici. I ostale pojedinačne medalje su osvojene na atletskim borilištima. Dva zlata je dohvatila Radmila Maksimović, dok su srebrni bili Renato Sertić i Emir Jakupović.

U ekipnom dijelu natjecanja je ženski sastav IPA Međimurja osvojio zlato u streljaštvu, a odmah iz njega se našao i sastav IPA Split koji je osvojio srebro. Hrvatska je osvojila i još tri ekipne bronce, a to je pošlo za rukom ženskoj atletskoj ekipi u čijem je sastavu bila Marija Kosi, zatim muškoj nogometnoj momčadi i muškom atletskom sastavu. Hrvatske reprezentativke su primile i dodatno priznanje jer su u ukupnom poretku svih sportova zauzele treće mjesto za što su nagrađene još jednim setom brončanih odličja.

Muška streljačka ekipa IPA Međimurje osvojila je šesto mjesto u disciplini zračni pištolj.

U pratnji natjecatelja bio je Miljenko Krušelj, policijski službenik za stručno usavršavanje u PU međimurskoj, koji je imao više stručnih posjeta i sudjelovao u predavanjima vezanima na edukaciju policijskih službenika. Za prezentaciju kluba i logistiku bili su zaduženi predsjednik kluba IPA Međimurje, Darko Dragičević i član Zvonimir Strahija, koji je ujedno iskoristio priliku za promidžbom prvog policijskom moto susreta u Hrvatskoj, koji se održava od 25. do 29. svibnja u Čakovcu.

Sljedeće Svjetske policijske igre bit će održane u Rumunjskoj.

Međimurje

FOTO Na svečanoj sjednici OV-a Male Subotice Pečat Općine SRD-u “Šaran”, Udruzi žena Palovec i KUU-u “Zvon”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: MŽ

U Domu kulture Mala Subotica u petak, 1. srpnja, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine, koji se obilježavaju bogatim programom.

Okupljene su na sjednici pozdravili načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik Općinskog vijeća Mladen Križaić, koji su svojim govorima obuhvatili projekte, događaje i uspjehe općine tijekom proteklih godinu dana.

Kvaliteta života

Prošla, 2021. godina, u Općini Mala Subotica ostat će upamćena po intenzivnijem broju investicija kojima je krajnji cilj ulaganje u kvalitetu života, povećanje proizvodnih kapaciteta te potpora poljoprivrednicima i udrugama civilnog društva.

Sjednici su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, načelnici susjednih općina, predstavnici političkoga, društvenog i gospodarskog života Međimurja te mnogi mještani.

Recitacijama i glazbenim nastupom sjednicu su obogatili Puhački orkestar Općine Mala Subotica, učenica Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica Greta Zamuda koja je pod mentorstvom Ljiljane Rinkovec sudjelovala na Županijskoj i Državnoj smotri LiDraNo 2022. u kategoriji literarnoga stvaralaštva sa svojom pjesmom “Pes Campi”, recitacijama učenici Sara Žulić i Leo Marčec, kao i Mažoretkinje Male Subotice.

Nagrade i zahvalnice

Nagrade su uručene Aidi Trstenjak, Lovri Farkaš, Eliju Hrgoviću, Štefanu Granatiru, Marti Žulić, Viktoriji Rebernik, Severini Lajtman, Karli Grašić, Doroteji Cerovec, Klari Grašić, Dariji Cirkvenčić, Heleni Hlišć, Eleni Hajdarović, Eduardu Ciglaru, Martinu Lajtmanu i Dragutinu Srncu.

Pečat Općine Mala Subotica primili su Sportsko-ribolovno društvo “Šaran” Mala Subotica, Udruga žena Palovec i KUU “Zvon” Mala Subotica, svi povodom 25 godina uspješnog djelovanja.

Zahvalnice su dodijeljene: Franji Dodleku iz Držimurca, Auto otpadu “Grandy”, Cerzalu d.o.o., Steelplastu d.o.o., Promessu d.o.o., članovima DVD-a Mala Suboticu Mladenu Horvatu, Kristijanu Križaiću, Karlu Balentu, Marijanu Horvatu i Simonu Kapelariju, članovima DVD-a Sveti Križ Aleksandru Horvatu i Robertu Novaku te članovima DVD-a Držimurec-Strelec Filipu Horvatu i Nevenu Šafariću.

Nastavite čitati

Međimurje

Opet raste broj oboljelih u Međimurju: u zadnja 24 sata zabilježen 81 novopozitivan slučaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 114 uzoraka, od čega je evidentirano 75 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 65,7% pozitivnih od broja testiranih.

Brzim antigenskim testiranjem potvrđena su 4 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 2 osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 30 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 216. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 126.372 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 6 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenata, otpuštena je 1 osoba. Nema preminulih osoba.

Cijepljenje se provodi petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje