Povežite se s nama

Međimurje

Međimurje će ostati bez svoje Policijske uprave?

Objavljeno:

- dana

REORGANIZACIJA

Bude li usvojen prijedlog čelnih ljudi Ministarstva unutarnjih poslova, Policijska uprava međimurska više ne bi postojala.

Umjesto toga, bila bi dio buduće regionalne policijske uprave koja bi obuhvaćala čak sedam županija, uz Međimursku, još i Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Koprivničko-križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Zagrebačku i Sisačko-moslavačku županiju.

Ravnopravnost

Objavljeno je to na internetskim stranicama MUP-a, na kojima je predstavljen prijedlog teritorijalne i unutarnje reorganizacije. Umjesto 20 policijskih uprava, djelovale bi četiri regionalne policijske uprave i Policijska uprava Zagreb. Na to su reagirali iz Međimurskoga demokratskog saveza, koji se javno usprotivio takvom prijedlogu. – Neprihvatljivo je da Međimurje kao županija-regija izgubi sjedište Policijske uprave. Nakon što smo izgubili sjedište Županijskog suda, koje je preseljeno u Varaždin, gubljenje statusa Policijske uprave međimurske bio bi još jedan udarac međimurskim interesima, a to je ravnopravnost prema ostalim krajevima Republike Hrvatske i očuvanju međimurskog identiteta. S regionalističkog aspekta MDS se zalaže da, dok postoji ustroj koji počiva na funkcioniranju županija, cjelokupan ustroj državnih institucija mora biti podređen tom regionalnom ustroju – istaknuli su prošlog tjedna.

MDS: Neprihvatljivo je da Međimurje izgubi sjedište policijske uprave

Zbog toga su predložili da se na sjednicu Skupštine Međimurske županije, koja će biti održana 21. prosinca, na dnevni red uvrsti rasprava o toj temi. – Zbog važnosti teme, predlažemo da se na dnevni red uvrsti točka „Očuvanje županijskog statusa Policijske uprave međimurske u novoj teritorijalnoj i unutarnjoj reorganizaciji Ministarstva unutarnjih poslova“, a da Skupština donese zaključak da ne podržava projekt teritorijalne i unutarnje reorganizacije Ministarstva unutarnjih poslova u dijelu koji predviđa smanjenje broja policijskih uprava, odnosno zalaže se za očuvanje županijskog statusa Policijske uprave međimurske – navode.

Podsjetili su da je Skupština na njihov prijedlog 2013. jednoglasno usvojila Deklaraciju o jedinstvenosti Međimurske županije, u kojoj je navedeno da posebno zahtijevaju hitno zaustavljanje procesa preseljenja regionalnih sjedišta državnih institucija iz Čakovca.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje