Povežite se s nama

Međimurje

Međimurje je cvjetnjak Hrvatske: dodijeljena su priznanja u akciji „Čiji je vrt najljepši“

Objavljeno:

- dana

Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji s Međimurskim novinama i ove je godine nastavila tradiciju izbora najljepših međimurskih okućnica. Natječaj je prilagođen novim trendovima, budući da Međimurci sve više uređuju zelene, minimalističke, lijepo uređene oaze koje služe za odmor na terasama, balkonima ili dvorištima.

Nimalo lak zadatak, odabira najljepšeg vrta i okućnice odradila je stručna komisija Međimurskih novina u sastavu Snježana Zorković, Božena Malekoci Oletić, Vlasta Vugrinec, Sanja Heric i Dora Vadlja. Stručna komisija obišla je više od 20 okućnica i vrtova te ocjenjivala originalnost i trud koji je uložen u njihovo uređenje.

Ovogodišnji pobjednici u akciji „Čiji vrt je najljepši“ su Ružica i Stanko Sakač iz Žabnika, Mihael i Mišel Rubin iz Dunjkovca te Ivan Dobranić iz Novog Sela Rok.

U izboru za najljepši vrt sudjelovali su: Kristina Kozar iz Ivanovca, Spomenka Marciuš iz Nedelišća, Marija Cmrečnjak iz Murskog Središća, Ana Perčić iz Žabnika, Marijana Ciglarić iz Dunjkovca, Ivan Dobranić iz Novog Sela Rok, Alen Veseli iz Šenkovca, Ljubica Ribić iz Podturna, Rozina Fučko iz Ivanovca, Katarina Sarić iz Mačkovca, Sanja i Norbert Vebarić iz Svetog Urbana, Marija Varga iz Pribislavca, Marija Prekupec iz Gardinovca, Marija Kerovec iz Podturna, Marija Ivanović iz Goričana, Marija Lovrek iz Nedelišća, Ana Kranjčec iz Štefanca, Mišel Rubin iz Dunjkovca, Ivan Mesarić iz Plešivice, Ružica i Stanko Takač iz Žabnika, Marija Jambrošić iz Podturna i Agneza i Ivan Juras iz Orehovice.

Posebne nagrade dodijeljene su: Kristini Kozar iz Ivanovca za naj cvijet te Mariji Prekupec iz Gardinovca za najoriginalniju vrtnu dekoraciju.

Akcija „Čiji je vrt najljepši“ provodi se sedmu godinu za redom na što je posebno ponosan direktor Međimurskih novina Tomislav Novak. Odaziv je iz godine u godinu sve veći, a doprinos još ljepšem i uređenijem Međimurju kao najboljoj kontinentalnoj turističkoj destinaciji je nemjerljiv. Četvrtu godinu za redom u akciju se uključuje Turistička zajednica Međimurke županije čiji je voditelj Rudi Grula istaknuo da su uređene okućnice i krajobraz nezaobilazan te važan dio svake turističke destinacije.

– Ljubav prema prirodi, briga i pažnja koju Međimurke i Međimurci ulažu u uređenje svojeg „falačeca“, svojeg kraja, vidljiva je u svakom kutku naše županije. Sinergijom Turističke zajednice, medija i naših građana dobivamo kvalitetnu promociju Međimurja i naših vrijednosti, a na tome temeljimo veće brojke u turizmu i gospodarstvu. Marljivost naših ljudi nas obvezuje da još više ulažemo, gradimo i razvijamo se na našem putu najuspješnije turističke destinacije kontinentalne Hrvatske – zaključio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Međimurje

TZO Sv. Martin na Muri poziva turističke aktere s toga područja na edukativni sastanak 10. ožujka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavno na kampanju Ministarstva turizma i sporta „Safe stay in Croatia“, koja slijedi oznaku Svjetskog vijeća za putovanja i turizam „Safe travels“ i domaćim i stranim turistima govori da se u Hrvatskoj primjenjuju zdravstveni i sigurnosni protokoli za sprječavanje širenja virusa COVID-19 i nastavak pridržavanja epidemioloških mjera, Sveti Martin na Muri u suradnji s Termama Sveti Martin odlučio je postati prva destinacija u kojoj svi smještajni i ugostiteljski objekti u kojim se obavlja ugostiteljska djelatnost i pružaju usluge u turizmu nose gore navedenu oznaku.

Kratko predavanje o protokolu zaprimanja i smjernicama za pridržavanje protokola i epidemioloških mjera održat će direktor TZO Sveti Martin na Muri, David Novinščak.

Na primjeru poslovanja u „Prvom healthness resortu u Europi“, Termama Sveti Martin, i samoj primjeni oznaka sigurnosti govorit će generalni direktor, gospodin Igor Nekić.

Na primjeru poslovanja Kuće za odmor “Međimurski ceker“ govorit će Nikolina Novinić koja je ujedno i vlasnica tvrtke Destinova, koja se bavi edukacijom i savjetovanjem privatnih iznajmljivača.

Na primjeru poslovanja na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Hažić govorit će Tatjana Hažić, među ostalim i dobitnica prestižne nagrade „Čovjek ključ uspjeha za djelatnika u turizmu” 2015. godine.

Putem projekta „Safe stay in Croatia“ osmišljeni su protokoli poslovanja i postupanja s korisnicima u svim turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima. Oznaka “Safe Stay in Croatia” dodjeljuje se besplatno dionicima iz turističkog sektora koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Oznaka „Safe stay in Croatia“ gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite.  Također, vidljivo istaknuta oznaka „Stay safe in Croatia“ pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Tijekom priprema za ovu turističku godinu, u kojoj nas nažalost i dalje prati pandemija, potrebno je upravo sigurnost i zdravlje naših sugrađana i gostiju staviti na prvo mjesto. Riječ je o projektu u kojem su Ministarstvu turizma i sporta podršku pružila vodeća turistička i strukovna udruženja okupljena u Savjet za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke godine 2021. te unapređenje turističke ponude. Propisanim protokolima obuhvatit ćemo sve smještajne objekte u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost ili pružaju turističke usluge i sve ugostiteljske objekte na području destinacije Sveti Martin na Muri – kažu iz TZO Sveti Martin na Muri.

Imperativno je da svi u turizmu preuzmu oznaku “Safe stay in Croatia” te je jasno istaknu na svojim objektima. Također, kako bi se destinacija Sveti Martin na Muri prezentirala kao sigurna destinacija, važno je da oznake, kao i sve druge prateće video i foto materijale, pružatelji usluga upotrebljavaju na svojim društvenim kanalima i općenito u komunikaciji prema tržištu i gostima, kažu iz navedenoga TZ-a.

– Ovim putem pozivamo sve turističko-ugostiteljske aktere s područja destinacije Sveti Martin na Muri na kratki edukativni sastanak na kojem ćemo se upoznati sa protokolarnim i epidemiološkim mjerama koje se provode na svim razinama turističke djelatnosti sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i na kojem će biti predstavljen detaljan i precizan protokol zaprimanja predmetne oznake sigurnosti te će iste biti dodijeljene u fizičkom u obliku – dodaju.

Sastanak će se održati sukladno epidemiološkim mjerama i uputama u Kongresnoj dvorani Hotela Terme Sveti Martin, 10. ožujka 2021. godine u 18 sati.

– Molimo sve da potvrde svoje sudjelovanje na edukativnom sastanku najkasnije do ponedjeljka, 8. ožujka 2021., godine kako bismo mogli točno definirati raspored i termin dolaska.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirane su 143 osobe, od čega je evidentirano 15 pozitivnih slučajeva na COVID-19, što je 10,48 posto pozitivnih u odnosu na broj testiranja, priopćio je 5. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 130.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 42.490 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 34 pacijenta pozitivna na COVID-19, od toga bez novih prijema unutar 24 sata, dok su otpuštena 4 pacijenata.

U protekla 24 sata preminula je jedna COVID pozitivna osoba, muška osoba stara 78 godina s dodatnim pridruženim bolestima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!