Povežite se s nama

Međimurje

Međimurje: nešto manje od 100.000 ljudi može birati novog župana ili novu županicu

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Od 7 do 19 sati na području Međimurja otvorena su birališta na kojima će Međimurke i Međimurci imati prilike izabrati novoga župana ili županicu i njegova/njezinu zamjenika/zamjenicu.

Radi se o prijevremenim izborima koji su raspisani nakon što je bivši župan Matija Posavec u rujnu podnio ostavku na tu funkciju. U popisu birača za izbore 28. studenoga nalazi se 95.289 imena.

Podaci o odazivu birača bit će objavljeni u 12 (stanje od 11.30) i u 17 sati (stanje od 16.30), dok će se nepotpuni podaci na stranicama Državnog izbornog povjerenstva objaviti u 20 sati. Nakon toga ažurirat će se svakih pola sata.

Žitelji Međimurja svoj glas mogu dati jednomu od četiriju kandidata/kandidatkinja i zamjenika/zamjenica: to su Sandra Herman (zamjenik Zoran Vidović; Narodna stranka – Reformisti, HSS, SDP), Mladen Novak (zamjenica Tanja Potočnik-Hunjadi; kandidat grupe birača), Matija Posavec (zamjenik Josip Grivec; Matija Posavec-nezavisna lista) i Darko Zver (zamjenik Boris Bistrović, FOKUS).

Više informacija o izborima naći ćete na ovoj poveznici. Ne zaboravite na biralište sa sobom ponijeti zaštitnu masku za lice. Članovi biračkih odbora trebaju imati negativan test ili COVID potvrde, no to ne vrijedi i za birače/biračice. Oni se trebaju samo pridržavati epidemioloških mjera. Osim toga, u prostorima u kojima će se provoditi izbori bit će dostupna dezinfekcijska sredstva.

Međimurje

U čakovečkome Muzeju 21. svibnja Dan otvorenih vrata i druženje sa Stephanom Lupinom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Međunarodnog dana muzeja i Dana Grada Čakovca, u subotu, 21. svibnja, od 10 do 14 sati posjet je Muzeju Međimurja Čakovec i Muzeju nematerijalne baštine “Riznica Međimurja” besplatan.

Istog dana od 12 do 14 sati organizira se i “Druženje u Muzeju sa Stephanom Lupinom” u multimedijalnoj dvorani “Riznice”, a tom prilikom će pobjednici na nagradnom natječaju “Biti na tronu” Ines Mezgi biti uručena i prigodna nagrada.

Muzej organizira neformalno druženje s autorom zbog velike posjećenosti izložbe “Lupinizam” u Muzeju Međimurja Čakovec.

– Dođite, osobno se upoznajte i pitajte što Vas zanima! – poručuju iz Muzeja.

Nastavite čitati

Međimurje

Akcija “Katruže za katružu” nastavlja se sljedeće dvije subote, nek’ Međimurje miriše na solidarnost i ovo prekrasno cvijeće!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ u sklopu svojih aktivnosti i ove godine tradicionalno organizira akciju „Katruže za Katružu“ koja je započela u Svetoj Mariji.

Prodajom zakladnih suvenira i katruža prikupljeno je 2.576,50 kuna i 10 eura, a akciju su podržali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek.

Akcija se nastavlja u subotu, 21. svibnja, kada će aktivistice Zaklade „Katruža“ prodavati katruže na sljedećim lokacijama:

U Prelogu od 8 do 11 sati ispred Privredne banke na tržnici katruže će prodavati članice udruge „Priločko srce“ Prelog.

U Murskom Središću od 8 do 12 sati na tržnici katruže će prodavati članice Društva žena Mursko Središće.

Na Belici će akciju provoditi članice Udruge žena Općine Belica od 7 do 10 ispred Robne kuće.

U Nedelišću će katruže prodavati članice Udruge žena Nedelišće u vremenu od 8 do 12 sati ispred Turističke zajednice Općine Nedelišće.

U Donjem Vidovcu će katruže prodavati aktivisti Katruže u vremenu od 8 do 10.30 ispred općinske zgrade.

Akcija „Katruže za Katružu“ u Čakovcu će se održati u subotu, 28. svibnja, a u organizaciji društva Hrvati Stuttgart u subotu, 21. svibnja, od 18 sati održat će se koncert „Kajkavska večer – Zajedno stvaramo dječje osmijehe“. Prihod od koncerta namijenjen je Međimurskoj zakladi solidarnosti „Katruža“, a nastupit će Zlatko Pejaković, Antonija Šola, Ivan Fiolić i Klapa “Filiae Croatiae”.

– Pozivamo sve koji u svom vrtu ili dvorištu imaju cvijet katruže da ga doniraju Zakladi „Katruža“. Katruže se mogu donijeti u subotu na štandove gdje se vrši prodaja. Pokažite u subotu svoju humanost i pomognite onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije. Neka u subotu cijelo Međimurje miriše na katruže! – kažu iz Međimurske zaklade solidarnosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje