Povežite se s nama

Međimurje

Međimurje prvu novogodišnju bebu dočekalo danas, a to je mali Niko Radmanić iz Donje Dubrave

Objavljeno:

- dana

Danas, 2. siječnja ujutro, rođena je prva beba u novoj godini u Međimurskoj županiji.

Niko Radmanić na svijet je stigao u 8:09 u Županijskoj bolnici Čakovec i drugo je dijete Vedrane i Nikole Radmanića iz Donje Dubrave, koji imaju i kći Loru, objavila je Međimurska županija.

– Dječak je rođen s 2.980 grama i 49 centimetara, a što je najvažnije – porod je prošao u najboljem redu, istaknuo je dežurni liječnik Marko Škoda, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, koji je s primaljama Lanom Ružić i Jelenom Zadravec nadzirao Vedranu Radmanić tijekom poroda.

Čestitke sretnim roditeljima uputili su župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Igor Šegović.

– Novorođenčetu želim sretno odrastanje uz obilje zdravlja, a roditeljima pregršt radosti uz njihovog sina i kćerku koja mamu i brata čeka kod kuće. Sve najbolje u novoj godini želim i dežurnom zdravstvenom timu te svim njihovim kolegama koji u ovoj djelatnosti naše Županijske bolnice svakodnevno stručno i požrtvovno dočekuju novi život i prema svakoj majci se – u tom najvažnijem trenutku – odnose s poštovanjem, uz brižnu i profesionalnu podršku – poručio je župan Matija Posavec.

Međimurje

FOTO Više od 800 sudionika čakovečke biciklijade vozilo kroz Čakovec i prigradska naselja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Posjećenost, broj sudionika, ali prije svega atmosfera koja je vladala na brojnim punktovima diljem Čakovca potvrdili su da je ideja o pokretanju čakovečke biciklijade bila i više nego opravdana.

I druga po redu biciklijada „Čak bajk“ povodom Dana Grada Čakovca je pokazala je da su bicikli i Grad Zrinskih neraskidivo povezani.

Više od 800 sudionika biciklijade tijekom nedjelje od 9 do 18 sati vozilo je dionice koje su povezivale Čakovec i 13 čakovečkih prigradskih naselja.

Osim na Trgu Republike u Čakovcu, sudionici biciklijade mogli su posjetiti svih 13 mjesnih odbora, gdje su se na prigodnim punktovima mogli osvježiti i dobiti pečat u knjižicu.

Sudionici su biciklijadu mogli započeti u bilo kojem od 14 punktova, a sami su odredili dionice koje žele voziti.

– Ključ ove biciklijade su mjesni odbori i brojni volonteri koji daju posebnu draž i vedrinu cijeloj biciklističkoj priči u Čakovcu. Potrudili su se svojski, pa imamo i predstavljanje udruga, glazbu, jela i pića. Na svakom punktu je nešto drugačije, ali je dobra atmosfera zajednička svima – poručili su iz Zajednice sportskih udruga Čakovca koja je organizirala biciklijadu.

Za simboličan iznos stratnine sudionici su na poklon dobili vrećicu/torbu s logom biciklijade, flašicu vode i zdravi zalogaj, međimursku jabuku.

Podršku projektu dao je i Grad Čakovec, a čelni ljudi grada, gradonačelnica Ljerka Cividini i predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, obišli su sve punktove.

Povrtna informacija svih sudionika je bila jako pozitivna, ali zajedničko svima je bilo što je svugdje vladao pozitivan štimung.

„Čak bajk“ biciklijada postaje nezaobilazni dio obilježavanja Dana Grada Čakovca i jedina je koja uključuje cijelo gradsko područje. Cilj biciklijade je povećati svijest o zdravim životnim navikama, važnosti održivog prijevoza i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. 

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski policajci i građani u dobrovoljnoj akciji prikupili 33 doze krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. svibnja, u sportskoj dvorani sjedišta Policijske uprave međimurske u Čakovcu održana je akcija darivanja krvi kojoj su se, kao i mnogo puta ranije, odazvali brojni zaposlenici Policijske uprave.

Akcija je i ovoga puta organizirana u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu i Gradskim društvom Crvenoga križa Čakovec s kojim Policijska uprava međimurska već niz godina surađuje u humanitarnim aktivnostima.

Brojni djelatnici Policijske uprave redoviti su darivatelji krvi te se vrlo rado odazivaju akcijama dobrovoljnog darivanja. Na taj način uvelike doprinose sakupljanju dostatnih doza ove dragocjene tekućine koja život znači.

Prošlotjednoj akciji priključili su se i umirovljeni zaposlenici Policijske uprave međimurske, kao i ostali građani, te su ukupno prikupljene 33 doze krvi.

Tradicija darivanja krvi u Policijskoj upravi međimurskoj nastavit će se i u narednom razdoblju, a prva sljedeća akcija predviđena je povodom Dana policije, krajem rujna ove godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje