Povežite se s nama

Međimurje

„Međimurje u pokretu“: priprema za provođenje projekta Europske regije sporta 2022.

Objavljeno:

- dana

Nakon što je Međimurskoj županiji u studenom prošle godine dodijeljena prestižna titula Europske regije sporta 2022., županu Matiji Posavcu sada je uručena zastava koja će se isticati na svim sportskim događanjima u Međimurju tijekom narednih dviju godina.

Titulu je dodijelilo Udruženje europskih prijestolnica i gradova sportova ACES Europe, neprofitna udruge sa sjedištem u Bruxellesu, čime se omogućuje promocija Međimurke županije kao regije sporta, zdravlja i aktivnog odmora, a to potvrđuje i moto cijelog projekta, „Međimurje u pokretu – Međimurje on the move“.

Ambasador ove titule je srebrni olimpijac, Filip Ude, a u okviru titule bit će organizirane masovne sportske manifestacije s poznatim sportašima i biciklijade te promocije zdrave i autohtone prehrane u suradnji s lokalnim OPG-ovima. U vrtiće će se uvesti inovativan sportski program s ciljem uključivanja djece u sportske programe, sportskim udrugama i klubovima osigurat će se edukacije, a fokus će biti stavljen i na razvoj sportova na vodi čime će se iskoristiti potencijali rijeka Mure i Drave. Također, razvit će se aplikacija za pametne telefone koja će sadržavati popis sportske infrastrukture na području županije te najave sportskih događaja i manifestacija.

Međimurje

FOTO U Murskome Središću na Majčin dan darovali mame karanfilima!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće

– One zaslužuju sve najbolje. Hrabre, snažne, jedinstvene …. Jednom riječju: majke!

Majčin dan je prilika da im iskažemo zahvalnost za sve što su činile i što čine za nas. Ima li ljepšeg osjećaja od zagrljaja mame ili njenog osmijeha? Nema, ona je samo jedna i sve što činila za nas, uvijek radi najbolje kako zna. Mame su odvažne, iskrene, mame su superheroji koji i ono nemoguće učine mogućim. Majčina ljubav nema granica! – poručuju iz Grada Murskoga Središća.

Simbolično na Majčin dan, nakon sv. mise, Grad Mursko Središće prigodno je darovao majke karanfilima. Uoči Majčina dana, gradonačelnik Dražen Srpak posjetio je dječje vrtiće „Maslačak“ i „Pahuljica“ kako bi im zahvalio na predanosti u njihovom radu s djecom, jer osam sati na dan one su djeci „zamjenske mame“.

Ujedno je znak zahvale uputio i Udruzi “Serjojnske mame i bebe”, koja u svoje programe uključuje djecu i mlade, ali i njihove roditelje.

Nastavite čitati

Međimurje

GDCK Čakovec organizira akcije dobrovoljnog darivanja krvi tijekom svibnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec i Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca organiziraju akcije dobrovoljnoga darivanja krvi tijekom svibnja.

Tako u ponedjeljak, 24. svibnja, akciju darivanja krvi organizira Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca u vremenu od 10 do 14 sati u prostorijama Međimurske hiže.

U utorak i srijedu, 25. i 26. svibnja, krv će se darivati također u Čakovcu u prostorijama Međimurske hiže u vremenu od 10 do 17.30 (oba dana), dok će se u četvrtak, 27. svibnja, akcija darivanja krvi održati u Prelogu u prostorijama Gradske kavane Lovac od 10 do 17.30.

U petak, 28. svibnja, akcija se još organizira u Donjoj Dubravi u prostorijama Restorana Mlin u vremenu od 10 do 17 sati.

Nastavite čitati