Povežite se s nama

Život i društvo

Međimurka policiji dragovoljno predala automatsku pušku „Crvena Zastava“ i streljivo

PU međimurska

Objavljeno:

- dana

U utorak, 20. rujna 2022. godine, u prijepodnevnim satima u Nedelišću 66-godišnjakinja je dragovoljno predala policijskim službenicima automatsku pušku „Crvena Zastava“ M70 AB2, dva pripadajuća spremnika za streljivo te 129 komada streljiva kalibra 7,62 mm, javila je PU međimurska.

Predano streljivo preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite, dok je automatska puška pohranjena u skladište oružja Policijske postaje Čakovec.

– I nadalje pozivamo građane, ako u svojim domovima posjeduju bilo kakva eksplozivna sredstva, oružje, streljivo i slično, mogu ih dragovoljno i bez sankcija predati pozivom na broj telefona 192. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti takva sredstva uz zajamčenu anonimnost i diskreciju – poručuje policija.

Građani koji dragovoljno predaju oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije, dok dragovoljna predaja nije vremenski ograničena.

Život i društvo

Ispred varaždinske katedrale upaljena druga adventska svijeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na početku došašća ispred varaždinske katedrale je postavljen adventski vijenac te se uoči svake nedjelje došašća održava molitveno slavlje s navještajem Božje riječi i paljenjem svijeća. Drugu adventsku svijeću koja simbolizira mir u subotu, 3.prosinca, upalila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan.

Molitvu je predvodio vlč. Tomislav Dodlek, župnik župe Uznesenja blažene djevice Marije u Biškupcu, a pjevao je župni zbor „Sion“.

– Svaka adventska svijeća, a time i svaki tjedan adventa, nosi određenu simboliku i poruku te nas upućuje na ono što bismo u sebi tih dana trebali osvijestiti.  Neovisno o tome jesmo li kršćani ili ne, došašće svima daje mogućnost pobliže upoznati sami sebe. Ovotjedna svijeća mira upućuje nas kako je važnije od onoga što se događa oko nas, ono što se događa u nama. Na nama je odabrati kako ćemo reagirati u određenoj situaciji, naučiti kako opraštati sebi i drugima te pronaći i davati mir sebi i drugima – poručeno je prilikom paljenja druge svijeće.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Županijskoj palači otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata naša…Varaždinska županija“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Adventskoj čaroliji i blagdanskom duhu u Varaždinu zasigurno će pridonijeti izložba fotografija pod nazivom „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“, koju je moguće razgledati u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu.

Izložbu je organizirao Radio Megaton uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i županijske Turističke zajednice. Na natječaj koji je trajao od 25. kolovoza od 3. listopada pristigla je čak 101 fotografija, dok je izloženo njih 25.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje