Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Međimurska Norijada: na ulicama Čakovca Titovi pioniri, Pikachui i radnici McDonald’sa

Objavljeno:

- dana

BUČNO I VESELO U ČAKOVCU

U Čakovcu je ovih dana vrlo veselo i šareno, a za to su zaslužni međimurski maturanti.

Titovi pioniri, Pikachui, kosturi, pa i radnici McDonald’sa vladali su gradskim ulicama. Učenici završnih razreda srednjih škola iz Međimurske županije i ove godine u povodu Norijade, odnosno Dana maturanata obukli su se u maturantske odore i pokazali kako mašta ne poznaje granice. Toplo i sunčano vrijeme išlo im je na ruku, pa se ovih dana puno “fešta” na otvorenom.

Ipak, najveselije i najbučnije bit će sutra: u 14 sati počinje završni mimohod maturanata ulicama grada Čakovca, a nakon toga slijedi završna svečanost u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec uz nastupe raznih bendova i proglašenje najmaturanta, odnosno, najmaturantice te najoriginalnijeg razreda.

Atmosferu na čakovečkim ulicama zabilježila je naša fotoreporterka Marta Konjačić.

Izvor: Foto: Marta Konjačić

Život i društvo

Počinje sanacija klizišta na cesti Madžarevo – Topličica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa izvode se brojni radovi na komunalnoj infrastrukturi, a jedan od njih je i sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti Madžarevo – Topličica.

Naime, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potpisao je ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti br. NC 1-076 Madžarevo – Topličica s predstavnikom izvođača koji je u postupku jednostavne nabave izabran kao najpovoljniji, direktorom tvrtke NIGRAD d.o.o. iz Varaždina Slobodanom Dimitrijevićem.

Vrijednost radova je 500.546,50 kuna s PDV-om, a vremensko razdoblje izvođenja radova je dva mjeseca.

Sanaciju klizišta u nerazvrstanoj cesti NC 1-076 u naselju Topličica Hrvatske vode sufinanciraju sa 60 posto, a Grad Novi Marof s preostalih 40 posto iznosa.

– Iako ovo nisu višemilijunski iznosi i veliki radovi, a i takvih je bilo i planira se na području Grada Novog Marofa, svaka kuna koju uložimo u radove na unapređenju infrastrukture je važna. Ovo nije veliko klizište, ali je na našoj nerazvrstanoj cesti i to ćemo sada riješiti. Zahvaljujem Hrvatskim vodama jer nas veseli svaka kuna koja za projekte na području Grada Novog Marofa dolazi iz drugih izvora – poručio je Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Mladi iz ludbreškog kraja poveli prijatelje iz Mađarske u hodočasničku šetnju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tridesetak mladih ljudi okupilo se jutros ispred ludbreške Župne crkve Presvetog Trojstva, a pridružili su im se kapelan, časne sestre i hodočasnici iz susjedne Mađarske.

Nakon kratkog druženja i upoznavanja krenuli su u 18 kilometara dugu šetnju ludbreškim brežuljkastim krajem.

U Ludbregu se, naime, održava prvo hodočašće mladih novom i zanimljivom rutom. Dio je to projekta Via Saint Martin kojem je cilj promicati i razvijati transnacionalne hodočasničke rute povezane s održivim i kulturnim turizmom.

Planirani završetak hodočašća je u 15 sati na Svetištu gdje će se održati zanimljivi kviz.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje