U razdoblju od 19. do 23. travnja Policijska uprava međimurska provodit će pojačane različite preventivno – represivne aktivnosti.

U razdoblju od 19. do 23. travnja Policijska uprava međimurska provodit će pojačane različite preventivno – represivne aktivnosti u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti na području Međimurske županije.

S obzirom i na predstojeće blagdane u cilju prevencije najtežih prometnih nesreća provodit će se ciljane aktivnosti, na mjestima i dionicama prometnica u vrijeme kada se događaju najteže prometne nesreće, a posebna pozornost će se posvetiti danima vikenda (petak/subota i subota /nedjelja) u ranim jutarnjim satima. Najčešći uzročnici teških prometnih nesreća, ali i česte žrtve, su mladi vozači, pa će se postupanja usmjeriti prema toj kategoriji sudionika u prometu te mjestima njihovog okupljanja.

Također, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec će s 20. na 21. travnja (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati provoditi operativnu akciju „Alkohol“.

Operativna akcija usmjeriti će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

Komentari

Komentara

loading...