Povežite se s nama

Međimurje

U Centru za posjetitelje u Križovcu održana početna konferencija projekta “Med dvemi vodami”

Objavljeno:

- dana

U Centru za posjetitelje u Križovcu danas je održana početna konferencija projekta “Med dvemi vodami”.

Još 16. srpnja u Rastokama kod Slunja Javna ustanova “Međimurska priroda” potpisala je Ugovor o provedbi projekta koji svojim proračunom i dugoročnim efektom nadmašuje sve dosadašnje projekte u zaštiti prirode Međimurja. Na pripremi projekta radili su od samog začetka ustanove, a intenzivno u posljednje tri-četiri godine. Projektom će se dovršiti stalni edukacijski postav Centra za posjetitelje u Križovcu, Matulov grunt u Frkanovcu, te poveznica svih sadržaja oko Mure u Svetom Martinu na Muri.

– Koliko god bio mali ili veliki, svaki EU projekt donosi dodanu vrijednost društvu u kojem se provodi. Izuzetak tome nije ni projekt „Med dvemi vodami“ koji će Javna ustanova Međimurska priroda zajedno s partnerima provoditi tijekom sljedeće dvije godine. Turistička zajednica Međimurske županije će nas kao turistički paket pozicionirati na tržište, a razvojna agencija REDEA kao jedan od partnera na projektu sve to prati, koordinira i izvještava – rekao je ravnatelj Ustanove, Siniša Golub.

Međimurski župan dodao je da je ulaganje u prirodu nešto što ostavljamo u naslijeđe budućim generacijama:

– Drago mi je zbog Javne ustanove “Međimurska priroda”, što će s 12 milijuna kuna moći uložiti u prirodne ljepote Međimurja, ali i u tradiciju. Danas – sutra u Križovcu će niknuti prirodoslovni muzej kakvoga nema na potezu od Zagreba do Budimpešte. Ovo je lijepi projekt koji predstavlja velike beneficije ne samo očuvanju međimurske prirode, već i razvoju turizma na našem području.

Međimurje

Na čelu Pjevačkoga zbora Grada Preloga dvije Anice!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Članovi i članice Pjevačkoga zbora Grada Preloga sredinom rujna održali su izbornu sjednicu Skupštine, na kojoj je imenovano novo vodstvo Udruge.

Za predsjednicu Udruge izabrana je Anica Trstenjak. Za tajnicu i rizničarku izabrana je Anica Antolek Hrgar. Prošla je godina dana od zadnjeg nastupa Pjevačkog zbora Grada Preloga. Zbog korone članovi nisu mogli održavati probe i nastupe.

– Želja nam je da se naš zbor pomladi i da s novom godinom započnemo novo razdoblje. Stoga pozivamo sve koji žele pjesmom obogatiti život da se nam pridruže. Svojom ćemo pjesmom doprinijeti kulturnom bogatstvu grada – istaknula je Anica Trstenjak.

Svi koji im se žele pridružiti, mogu se javiti predsjednici Udruge Anici Trstenjak na broj mobitela 098/162-4033 ili adresu elektroničke pošte [email protected]

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurje: ove nedjelje zabilježeno 83 novozaraženih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, koronavirus, covid

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 253 uzorka, od čega je evidentirano 83 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 32,8% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 28 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 504. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 73 175 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 34 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 6 osoba, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje