Povežite se s nama

Međimurje

Međimurska županija za obogaćivanje turističkih sadržaja osigurala novih bespovratnih 300.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Predstavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu Međimurske županije za 2018. godinu. Međimurje konstantno bilježi turistički rast, kako u broju dolazaka gostiju tako i u broju noćenja.

Siječanj je donio rast od čak 34 posto, zahvaljujući Rukometnom prvenstvu, koje je popunilo sve smještajne kapacitete u Međimurju, te dodanim vrijednostima koje se neprestano razvijaju u Međimurskoj županiji.

– I ove godine Međimurje kao europska destinacija izvrsnosti pokazuje odlične turističke rezultate, koji su itekako mjerljivi u brojkama. U listopadu prošle godine zabilježili smo veći broj gostiju od broja stanovnika u Županiji – istaknuo je župan Matija Posavec na predstavljanju Javnog poziva u kušaoni-pivovari „Međimurski lepi dečki“ u Čakovcu, koja je samo jedan od korisnika bespovratnih potpora iz lanjskog poziva, kada su za uređenje prostora dobili bespovratnih 25 tisuća kuna.

– Naša kušaona-pivovara uređena je dijelom sredstvima potpora u turizmu, a uređena je za prihvat većih grupa. Ujedno smo nabavili i rashladnu komoru koja je jedinstvena jer ne radi  na principu CO2 – objasnio je vlasnik kušaone-pivovare Danijel Radek.

Prošle godine provedena su 53 projekta u međimurskom turizmu, a 300 tisuća kuna rezervirano je za natječaj za 2018. godinu.

– Poučeni pozitivnim iskustvom, znamo da ćemo na ovaj način dobiti nove turističke sadržaje, manifestacije i proizvode te postati još konkurentnija turistička destinacija – zaključio je župan Posavec.

Međimurska županije u ovaj je projekt krenula 2011. godine te je dosad dodijeljeno gotovo 1,5 milijuna kuna bespovratnih potpora. Novi Javni poziv otvoren je do 23. ožujka.

Međimurje

Kros za vrtićarce te učenike u Perivoju Zrinskih okupio stotine trkača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti u Međimurju svakako je kros za vrtićarce te učenike osnovnih i srednjih škola koji se održava dva puta godišnje u Čakovcu, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U subotu, 1. travnja, je održano novo izdanje proljetnog krosa koji je okupio velik broj mališana i učenika, a trčalo se na poznatoj lokaciji u jezeru podno zidina Starog grada te Perivojem Zrinski.

Snage su odmjerili brojni osnovnoškolci, svaki razred zasebno te dječji vrtići s područja Međimurja, u dvije kategorije- posebno predškolci i posebno mlađi.

Najuspješnijima u pojedinačnim uzrasnim kategorijama podijeljene su medalje, kao i pehari školama najboljih trkačica i trkača.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja te polaznike vrtića održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, a kontinuitet je prekinut samo tijekom pandemije.

Međimurska županija u duhu Europske regije sporta, odnosno regije koja sustavno pomaže te podržava sport i rekreaciju i ove je godine pomogla u organizaciji i pripremi masovnog natjecanja koje je odavno preraslo u veliko obiteljsko druženje brojnih žitelja našega kraja.

Nastavite čitati

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje