Povežite se s nama

Međimurje

Međimurska županija svakom stipendistu godišnje osigurala 3000 kuna

Objavljeno:

- dana

– Svaka je potpora vrijedna i dragocjena kada je uložena u znanje, obrazovanje i nas mlade, a mi ćemo se potruditi da vam se svojim daljnjim rezultatima, trudom i uspjesima višestruko odužimo za svaki projekt, podršku i ulaganje poput ovog. Velika hvala našim roditeljima, koji se toliko brinu kako bi nam osigurali bolju i svjetliju budućnost – rekao je maturant Gospodarske škole Čakovec Leon Vrček, jedan od 63 stipendista koji su u utorak primili ugovore za stipendije kao djeca hrvatskih branitelja.

Mjesečno 300 kuna

Međimurska županija na različite načine financira rad svojih udruga hrvatskih branitelja, ali isto tako brine o njihovoj djeci. Godišnji iznos stipendije za svakog stipendista iznosi 3000 kuna, odnosno ugovorom je definirano da im se stipendija mjesečno isplaćuje u iznosu od 300 kuna.

– Ovakva vrsta podrške s jedne je strane izraz našeg poštovanja i poštovanja cijele zajednice u Međimurju prema hrvatskim braniteljima i njihovu doprinosu i žrtvi, a s druge strane poticanje obrazovanja. Okupili smo 50 obitelji, 63 srednjoškolca koji će dobiti stipendije za koje izdvajamo 189.000 kuna. Ovo je još jedan korak da pokušamo motivirati naše srednjoškolce da danas-sutra kada završe svoje školovanje ostanu u svome Međimurju, gdje će imati siguran posao i pristojnu plaću, ali i kao motiv da drugi slijede naš primjer ulaganja u obrazovanje – rekao je međimurski župan Matija Posavec, koji nije propustio priliku istaknuti da Međimurska županija, prema službenim podacima Ministarstva financija, najviše od svih izdvaja za stipendije i obrazovanje.

Zamjenica župana Sandra Herman, koja je ujedno i predsjednica Povjerenstva za dodjelu stipendija, dodala je da je ulaganje u obrazovanje iznimno važno.

– Ovo je jedan način kojim pomažemo vašem srednjoškolskom obrazovanju, uz rad naše Zaklade za obrazovanje “Dr. Vinko Žganec“. Želim vam da nakon srednjoškolskog obrazovanja nađete dobar posao kojim ćete biti zadovoljni – rekla je zamjenica župana.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje