Povežite se s nama

Međimurje

Međimurske poduzetnice oduševile inspirativnim pričama, ručnim radovima i kreativnim proizvodima

Objavljeno:

- dana

U organizaciji Udruge „Žene poduzetnice Međimurja“ u čakovečkoj zgradi Scheier održana je motivacijska konferencija pod nazivom „Vjetar u leđa“. Konferencija je otvorena nastupom iznenađenja Ženske vokalne skupine Pučpuljike.

Svi okupljeni mogli su sudjelovati u jednosatnom razgovoru s gostima. Naime, Tatjana Šavorić, Slaven Škrobot, Martina Strahija, Andreja Ribarić i Mario Jakšić podijeli su svoje inspirativne priče.

– Tatjana Šavorić je majka troje djece, medicinska sestra, volonterka i autorica knjige „Moja planina“ te ujedno prva žena koja je poznatu planinarsku stazu Via Adriatica od 1100 kilometara prohodala u zimskim uvjetima u 46 dana. Tijekom godina osvojila je velik broj vrhova, ali i nadahnula druge te sama kaže da je ovo bilo putovanje njezinog života – rekla je Janja Varga, predsjednica Udruge „Žene poduzetnice Međimurja“ koja je preuzela ulogu voditeljice i moderatorice programa.

Svoju životnu i poslovnu priču iznio je i Slaven Škrobot iz Zagreba, putopisni bloger i zaljubljenik u glazbu koji proputovao više od 35 država te trenutno piše knjigu o svojim doživljajima i avanturama. Unatoč tome što je prije 14 godina nakon skoka u vodu ostao u invalidskim kolicima, nastavio je uživati u glazbi i ostvario svoje snove u putovanjima svijetom. Andreja Ribarić i Martina Strahija osnivačice su Udruge „Ti nisi sam“ koja ima za cilj pomoći nezbrinutoj i siromašnoj djeci Hrvatske i Afrike, a organiziraju i razne humanitarne akcije. Mario Jakšić je pak samostalni umjetnik, glumac i član dječje Kazališne družine „Pinklec“, a unatoč svojoj bolesti i teškim životnim okolnostima uspio je zadržati pozitivu kroz ljubav prema glumi.

Program konferencija upotpunjena je „HandMade Showroomom“ u okviru kojeg su međimurske poduzetnice predstavile svoje kreativne proizvode i ručne radove. Među izlagačicama su bile Vlatka Ciber, Martina Slukić-Palinkaš, Ivana Lesjak, Maja Trstenjak, Danica Horvat, Petra Pavlic Horvat, Bojana Kukovec i Monika Mihalić. Unikatni nakit, ukrasi za dom, prehrambeni i kozmetički proizvodi od meda, mirisni sapuni te ručno oslikani modni dodaci i uporabni predmeti, tek su dio onoga čime su se predstavile uspješne i kreativne međimurske poduzetnice.

Međimurje

Župan Posavec priredio prijam za juniorske državne prvake u kuglanju iz Željezničara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najbolje kuglače u Hrvatskoj, ekipu međimurskog Kuglačkog kluba Željezničar, primili su župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah te im osobno čestitali na nedavnom uspjehu – zlatu na ekipnom državnom prvenstvu.

Velikim uspjehom kuglači Željezničara nastavili su sjajan niz postignuća međimurskih sportaša i ponovo promovirali svoj kraj na najljepši mogući način.

Prvacima su kuglači Željezničara postali u Slavonskom Brodu 15. siječnja među 14 najboljih hrvatskih ekipa, a zlatom su se okitili juniori Luka Požega, aktualni viceprvak svijeta, zatim Bruno Halabarec, Noa Branilović i Manuel Korent.

Uspjehu za čakovečko i međimursko kuglanje najveći doprinos dao je najbolji hrvatski junior Luka Požega s nevjerojatnih 613 čunjeva. Bruno Halabarec je pridodao 547 čunjeva, a Noa Branilović i Manuel Korent 529, odnosno 523 čunja.

Predsjednik Kuglačkog kluba Željezničar Čakovec te veliki sportski znalac i entuzijast Anđelko Crnčec ne krije ponos.

– Bez obzira na ograničen kapacitet za rad s mladima, rezultati u našem klubu ne izostaju, a sada je tom nizu dodana i najvrjednija medalja – zlatna. Najnoviji rezultat nam je motivacija da još odlučnije uklanjamo prepreke i dosežemo visoke ciljeve – rekao je Anđelko Crnčec te dodao da vjeruje kako je ovaj uspjeh juniora jedan u nizu koji slijedi.

Župan Matija Posavec istaknuo je da i najnoviji uspjeh mladih kuglača svjedoči s kakvim se entuzijazmom radi u Međimurju – Europskoj regiji sporta 2022., rasadištu talenata i riznici najviših sportskih priznanja.

Nove prilike za medalje su pred vratima: za dva tjedna održat će se Svjetski kup u Rijeci gdje će Luka Požega predstavljati našu zemlju, a već u svibnju, u Areni Varaždin, održat će se Svjetsko prvenstvo u kuglanju. Veliki su to izazovi, ali su veliki i potencijali novih snaga Željezničara, garancije da ovaj sport u našem kraju ima budućnost.

– Tajna uspjeha je u moći ponavljanja. Bez pada koncentracije koja se gradi iskustvom. I ovaj sport spoj je glave, ruke i snage – rekao je mladi svjetski viceprvak Luka Požega na pitanje o tome koja je tajna uspjeha.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Dječjem vrtiću „Cvrčak“ maske mudrih sova spremne su za početak fašničkog veselja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DV "Cvrčak" Čakovec

Djeca starije vrtićke skupine Fijolice iz Dječjeg vrtića „Cvrčak“ Čakovec sa svojim roditeljima i odgojiteljicama započela su s pripremama za nadolazeći fašnik.

Mališani su odabrali masku s likom sove, a zatim su svi zajedno zavrnuli rukave i u veseloj, kreativnoj i radnoj atmosferi spretno krenuli u realizaciju. Međusobno su ravnopravno raspodijelili poslove pa dok su jedni crtali perje na tkaninu, drugi su rezali oblike da bi na kraju zajedno lijepili. Uz druženje i rad vrijeme je brzo prošlo, a maske mudrih sova spremno čekaju Dječji fašnik u Čakovcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje