Povežite se s nama

Međimurje

Međimurski branitelji sudjelovali na završnici državnih sportskih susreta u Velikoj Gorici

Objavljeno:

- dana

U Velikoj Gorici je održano 23. Državno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, koje je okupilo više od tisuću natjecatelja iz svih dijelova Hrvatske.

Na državnom prvenstvu je nastupila i ekipa UDVDR-a Međimurske županije s natjecateljima koji su svojim rezultatima sa županijskog okupljanja izborili plasman.

Sudionici su vještine odmjerili u osam sportskih disciplina. U malome nogometu međimurski branitelji bili su 15., u potezanju konopca su osvojili 17. mjesto, u streljaštvu su bili 3., u kuglanju 13., u šahu 15., baš kao i u boćanju, u stolnom tenisu 5., dok je u elektronskom pikadu ženska ekipa osvojila 6. mjesto.

Muška ekipa u streljaštvu u disciplini zračne puške, koja je osvajanjem 3. mjesta dohvatila pobjedničko postolje, nastupila je u sastavu Dražen Hajdinjak, Robert Car i Zvonimir Špiranec. Zbrojem osvojenih bodova po sportskim disciplinama prvo mjesto osvojila je ekipa domaćina, Zagrebačke županije, druga je bila Sisačko-moslavačka županija, a treća Varaždinska županija. Međimurska županija je u ukupnom plasmanu zauzela 12. mjesto u konkurenciji 21 ekipe.

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje