Povežite se s nama

Međimurje

Međimurski festival “Ljubo Kuntarić”: Grand Prix Danijeli Pintarić i Goranu Grgiću!

Medjimurjepress.net

Objavljeno:

- dana

U Scheierovoj zgradi u Čakovcu je u petak, 19. veljače održana prigodna svečanost dodjele nagrada Međimurskoga festivala zabavne glazbe “Ljubo Kuntarić”.

Prošle godine Festival poznat pod kraticom “MEF” nije se mogao održati iz epidemioloških razloga. “Punoljetno”, 18. izdanje MEF-a otkazano je samo pet dana prije održavanja, no kako su mu prethodile mnogobrojne organizacijske i produkcijske pripreme, uz izdavanje kompilacijskog nosača zvuka Organizacijski je odbor odlučio uz svečanost dodijeliti nagrade u sedam kategorija.

Na čelu stručnoga žirija bila je međimurska mezzosopranistica i poznata glazbena pedagoginja Blanka Tkalčić. Svečanost je osvrtom na čak 18 godina Festivala otvorio njegov izvršni direktor Rajko Dobošić, a umjetnički direktor Darko Golubić govorio je o kvaliteti pristiglih pjesama. Izrazili su nadu da će se ove godine Festival ponovo vratiti u svoj uobičajeni format.

Nagrade je laureatima dodijelio međimurski župan Matija Posavec. Svoje su skladbe otpjevali dobitnici Grand Prixa Goran Grgić i Danijela Pintarić, fra Miroslav Petrac i, prema ocjeni žirija, najbolja debitantica MEF-a, Međimurka Ivana Mikić.

MEF je završio uz prigodno druženje. Kompilacijski CD 18. MEF-a i neke skladbe s nosača zvuka izdavačka kuća Arija kandidirala je za Porin. Na YouTube kanalu manifestacije uskoro će biti dostupna i snimka događanja.

NAGRAĐENI:

GRAND PRIX

Skladba „Dravski bal” u izvođenju GORANA GRGIĆA & DANIJELE PINTARIĆ

………………………………………………………………………………………………………………………………………

NAJBOLJA GLAZBA

Skladba „Ne možeš protiv ljubavi”

Autor: IVAN MIKULIĆ

Izvedba: Marinella

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

NAJBOLJI ARANŽMAN

Skladba „Đurđa”

Autor: TONI ETEROVIĆ

Izvedba: Zvone Bohem

………………………………………………………………………………………………………………………………………

NAJBOLJI TEKST

Skladba „Maslačak”

Autor: LEONARDO BAKSA ČEČI

Izvedba: Toni Janković

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

NAJBOLJA INTERPRETACIJA

Skladba „Međimurska lubav” u izvođenju LIDIJE HORVAT DUNJKO

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

NAJBOLJI ETNO IZRIČAJ

Skladba „Navek dok se vrnem vu svoj zavičaj”

Autor: fra MIROSLAV PETRAC

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

NAJBOLJA DEBITANTICA

Skladba „Listam sjećanja” u izvedbi IVANE MIKIĆ

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje