Povežite se s nama

Međimurje

Međimurski festival “Ljubo Kuntarić”: Grand Prix Danijeli Pintarić i Goranu Grgiću!

Medjimurjepress.net

Objavljeno:

- dana

U Scheierovoj zgradi u Čakovcu je u petak, 19. veljače održana prigodna svečanost dodjele nagrada Međimurskoga festivala zabavne glazbe “Ljubo Kuntarić”.

Prošle godine Festival poznat pod kraticom “MEF” nije se mogao održati iz epidemioloških razloga. “Punoljetno”, 18. izdanje MEF-a otkazano je samo pet dana prije održavanja, no kako su mu prethodile mnogobrojne organizacijske i produkcijske pripreme, uz izdavanje kompilacijskog nosača zvuka Organizacijski je odbor odlučio uz svečanost dodijeliti nagrade u sedam kategorija.

Na čelu stručnoga žirija bila je međimurska mezzosopranistica i poznata glazbena pedagoginja Blanka Tkalčić. Svečanost je osvrtom na čak 18 godina Festivala otvorio njegov izvršni direktor Rajko Dobošić, a umjetnički direktor Darko Golubić govorio je o kvaliteti pristiglih pjesama. Izrazili su nadu da će se ove godine Festival ponovo vratiti u svoj uobičajeni format.

Nagrade je laureatima dodijelio međimurski župan Matija Posavec. Svoje su skladbe otpjevali dobitnici Grand Prixa Goran Grgić i Danijela Pintarić, fra Miroslav Petrac i, prema ocjeni žirija, najbolja debitantica MEF-a, Međimurka Ivana Mikić.

MEF je završio uz prigodno druženje. Kompilacijski CD 18. MEF-a i neke skladbe s nosača zvuka izdavačka kuća Arija kandidirala je za Porin. Na YouTube kanalu manifestacije uskoro će biti dostupna i snimka događanja.

NAGRAĐENI:

GRAND PRIX

Skladba „Dravski bal” u izvođenju GORANA GRGIĆA & DANIJELE PINTARIĆ

………………………………………………………………………………………………………………………………………

NAJBOLJA GLAZBA

Skladba „Ne možeš protiv ljubavi”

Autor: IVAN MIKULIĆ

Izvedba: Marinella

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

NAJBOLJI ARANŽMAN

Skladba „Đurđa”

Autor: TONI ETEROVIĆ

Izvedba: Zvone Bohem

………………………………………………………………………………………………………………………………………

NAJBOLJI TEKST

Skladba „Maslačak”

Autor: LEONARDO BAKSA ČEČI

Izvedba: Toni Janković

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

NAJBOLJA INTERPRETACIJA

Skladba „Međimurska lubav” u izvođenju LIDIJE HORVAT DUNJKO

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

NAJBOLJI ETNO IZRIČAJ

Skladba „Navek dok se vrnem vu svoj zavičaj”

Autor: fra MIROSLAV PETRAC

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

NAJBOLJA DEBITANTICA

Skladba „Listam sjećanja” u izvedbi IVANE MIKIĆ

Međimurje

FOTO Više od 800 sudionika čakovečke biciklijade vozilo kroz Čakovec i prigradska naselja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Posjećenost, broj sudionika, ali prije svega atmosfera koja je vladala na brojnim punktovima diljem Čakovca potvrdili su da je ideja o pokretanju čakovečke biciklijade bila i više nego opravdana.

I druga po redu biciklijada „Čak bajk“ povodom Dana Grada Čakovca je pokazala je da su bicikli i Grad Zrinskih neraskidivo povezani.

Više od 800 sudionika biciklijade tijekom nedjelje od 9 do 18 sati vozilo je dionice koje su povezivale Čakovec i 13 čakovečkih prigradskih naselja.

Osim na Trgu Republike u Čakovcu, sudionici biciklijade mogli su posjetiti svih 13 mjesnih odbora, gdje su se na prigodnim punktovima mogli osvježiti i dobiti pečat u knjižicu.

Sudionici su biciklijadu mogli započeti u bilo kojem od 14 punktova, a sami su odredili dionice koje žele voziti.

– Ključ ove biciklijade su mjesni odbori i brojni volonteri koji daju posebnu draž i vedrinu cijeloj biciklističkoj priči u Čakovcu. Potrudili su se svojski, pa imamo i predstavljanje udruga, glazbu, jela i pića. Na svakom punktu je nešto drugačije, ali je dobra atmosfera zajednička svima – poručili su iz Zajednice sportskih udruga Čakovca koja je organizirala biciklijadu.

Za simboličan iznos stratnine sudionici su na poklon dobili vrećicu/torbu s logom biciklijade, flašicu vode i zdravi zalogaj, međimursku jabuku.

Podršku projektu dao je i Grad Čakovec, a čelni ljudi grada, gradonačelnica Ljerka Cividini i predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, obišli su sve punktove.

Povrtna informacija svih sudionika je bila jako pozitivna, ali zajedničko svima je bilo što je svugdje vladao pozitivan štimung.

„Čak bajk“ biciklijada postaje nezaobilazni dio obilježavanja Dana Grada Čakovca i jedina je koja uključuje cijelo gradsko područje. Cilj biciklijade je povećati svijest o zdravim životnim navikama, važnosti održivog prijevoza i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. 

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski policajci i građani u dobrovoljnoj akciji prikupili 33 doze krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. svibnja, u sportskoj dvorani sjedišta Policijske uprave međimurske u Čakovcu održana je akcija darivanja krvi kojoj su se, kao i mnogo puta ranije, odazvali brojni zaposlenici Policijske uprave.

Akcija je i ovoga puta organizirana u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu i Gradskim društvom Crvenoga križa Čakovec s kojim Policijska uprava međimurska već niz godina surađuje u humanitarnim aktivnostima.

Brojni djelatnici Policijske uprave redoviti su darivatelji krvi te se vrlo rado odazivaju akcijama dobrovoljnog darivanja. Na taj način uvelike doprinose sakupljanju dostatnih doza ove dragocjene tekućine koja život znači.

Prošlotjednoj akciji priključili su se i umirovljeni zaposlenici Policijske uprave međimurske, kao i ostali građani, te su ukupno prikupljene 33 doze krvi.

Tradicija darivanja krvi u Policijskoj upravi međimurskoj nastavit će se i u narednom razdoblju, a prva sljedeća akcija predviđena je povodom Dana policije, krajem rujna ove godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje