Povežite se s nama

Međimurje

Međimurski festival “Ljubo Kuntarić”: Grand Prix Danijeli Pintarić i Goranu Grgiću!

Medjimurjepress.net

Objavljeno:

- dana

U Scheierovoj zgradi u Čakovcu je u petak, 19. veljače održana prigodna svečanost dodjele nagrada Međimurskoga festivala zabavne glazbe “Ljubo Kuntarić”.

Prošle godine Festival poznat pod kraticom “MEF” nije se mogao održati iz epidemioloških razloga. “Punoljetno”, 18. izdanje MEF-a otkazano je samo pet dana prije održavanja, no kako su mu prethodile mnogobrojne organizacijske i produkcijske pripreme, uz izdavanje kompilacijskog nosača zvuka Organizacijski je odbor odlučio uz svečanost dodijeliti nagrade u sedam kategorija.

Na čelu stručnoga žirija bila je međimurska mezzosopranistica i poznata glazbena pedagoginja Blanka Tkalčić. Svečanost je osvrtom na čak 18 godina Festivala otvorio njegov izvršni direktor Rajko Dobošić, a umjetnički direktor Darko Golubić govorio je o kvaliteti pristiglih pjesama. Izrazili su nadu da će se ove godine Festival ponovo vratiti u svoj uobičajeni format.

Nagrade je laureatima dodijelio međimurski župan Matija Posavec. Svoje su skladbe otpjevali dobitnici Grand Prixa Goran Grgić i Danijela Pintarić, fra Miroslav Petrac i, prema ocjeni žirija, najbolja debitantica MEF-a, Međimurka Ivana Mikić.

MEF je završio uz prigodno druženje. Kompilacijski CD 18. MEF-a i neke skladbe s nosača zvuka izdavačka kuća Arija kandidirala je za Porin. Na YouTube kanalu manifestacije uskoro će biti dostupna i snimka događanja.

NAGRAĐENI:

GRAND PRIX

Skladba „Dravski bal” u izvođenju GORANA GRGIĆA & DANIJELE PINTARIĆ

………………………………………………………………………………………………………………………………………

NAJBOLJA GLAZBA

Skladba „Ne možeš protiv ljubavi”

Autor: IVAN MIKULIĆ

Izvedba: Marinella

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

NAJBOLJI ARANŽMAN

Skladba „Đurđa”

Autor: TONI ETEROVIĆ

Izvedba: Zvone Bohem

………………………………………………………………………………………………………………………………………

NAJBOLJI TEKST

Skladba „Maslačak”

Autor: LEONARDO BAKSA ČEČI

Izvedba: Toni Janković

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

NAJBOLJA INTERPRETACIJA

Skladba „Međimurska lubav” u izvođenju LIDIJE HORVAT DUNJKO

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

NAJBOLJI ETNO IZRIČAJ

Skladba „Navek dok se vrnem vu svoj zavičaj”

Autor: fra MIROSLAV PETRAC

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

NAJBOLJA DEBITANTICA

Skladba „Listam sjećanja” u izvedbi IVANE MIKIĆ

Međimurje

U Međimurju u posljednja 24 sata 12 pozitivnih na COVID-19, oporavilo se 14 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirana je 221 osoba, od čega je evidentirano 12 pozitivnih slučajeva na COVID-19, što je 5,42 posto pozitivnih u odnosu na broj testiranja, priopćio je 7. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 147.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 42.852 uzorka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 28 pacijenata pozitivnih na COVID-19.

U protekla 24 sata nije bilo novih prijema, a otpuštena su 4 pacijenta. Na invazivnoj respiraciji nema COVID pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U nedjelju, 7. ožujka, 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji iznosi 75 pozitivnih na 100.000 stanovnika, odnosno 109 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi.

U proteklih 7 dana PCR metodom testirana je 1021 osoba, od kojih su bile 93 pozitivne te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 9,1 posto.

S današnjim danom, u Međimurju je oko 8520 osoba primilo barem jednu vrstu cjepiva. U internetsku platformu za cijepljenje upisano je 19.549 osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati