Povežite se s nama

Međimurje

Međimurski festival „Ljubo Kuntarić“ u subotu, 27. studenoga

Arhiva RT

Objavljeno:

- dana

Međimurski festival „Ljubo Kuntarić“ već 19 godina promovira kulturno-glazbeno nasljeđe kraja između dviju najsjevernijih hrvatskih rijeka. Ujedno, svojim postojanjem, doprinosi pop i zabavnoj glazbi u na ovim prostorima, ali i van granica Lijepe Naše.

Festival će ove godine biti održan 27. studenoga, u dvorani Srednje škole Čakovec, s početkom u 20 sati.

– Ovogodišnje izdanje u odabiru umjetničkog direktora festivala Darka Golubića donosi 17 novih pjesama i čak 10 izvođača s područja sjevera Hrvatske, od kojih većina preferira kajkavsko glazbeno stvaralaštvo. Kao i svih godina izvođači nastupaju uživo uz festivalski orkestar – objašnjavaju organizatori.

Dodajmo da zbog trenutne epidemiološke situacije i ograničenog broja posjetitelja,  Organizacijski odbor neće pustiti ulaznice u prodaju, već će se u dvoranu s pozivnicama, uz kontrolu redara i provjeru COVID potvrda.

Evo popisa izvođača:

Tena Vodopija „Pada kiša na Međimurje“ (Mario Ćuzić-Željko Krznarić-Toni Eterović)

Etno duo Goga i Željko „Najlepše senje“ (Željko Grahovec-Gordana Lach-Željko Grahovec)

Rockin’ Neno & THE Cadillac feat. Country Lady Rajka „Volio bih da sam ptica“ (Walter Neno Neugebauer-Walter Neno Neugebauer-Toni Eterović)

Zvone Bohem „Umoran od ljubavi“ (Toni Eterović-Zvonimir Žagar- Toni Eterović)

Mario Mustač „Bog zna“ (Mario Mustač-Josip SklepićTepi/Mario Mustač-Davor Mustač)

Majda Petran „Na krilima ljubavi“ (Josip Pokupec- Senka Seljan-Josip Pokupec)

Fra Miro Petrac „Stari mlin“ (Miroslav Petrac-Miroslav Petrac-Toni Eterović)

Branimir Čulinović “Međimurje naše” (Branimir Čulinović)

Srećko Krištofić „Pjesma za prijatelje“ (S.Krištofić-S.Krištofić-Srećko Krištofić, Rok Mikec, Darko Golubić)

Kristina Gita Kavran „Ne budi me iz sna“ (Kristina Gita Kavran-Kristina Gita Kavran-   Toni Eterović)

Matija Krnjak „Moja kćeri“  (Dominik Šušković-Dominik Šušković-Tomo Bračun)

Iva Matijević „To što žele tvoje ruke“ (Filip Pavić i Iva Matijević-Iva Matijević- Tihomir Preradović)

Zoran Cilenšek „Ti si meni bila sve“ (Josip Pokupec- Senka Seljan-Josip Pokupec)

Sonja Agata Bišćan „Tajna“ (Sonja Agata Bišćan-Sonja Agata Bišćan-Toni Eterović)

TS Odabrani „Pero z Londona“ (Marijan Vidra Biškup & TS Odabrani-Denis  Hajdarović)

TS Frikovi „Gemištaši“ (Branko Bernardić-Branko Bernardić-TS Frikovi)

Pod silom živ „Rasta-va“ (Pod silom živ-Dean Kolar-Pod silom živ)

Međimurje

U OŠ Nedelišće čak devet razreda u samoizolaciji, od ponedjeljka prelaze na online nastavu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na stranicama Osnovne škole Nedelišće osvanula je obavijest o prelasku na online nastavu od ponedjeljka, 17. siječnja, koju potpisuje školski ravnatelj Ivica Paić.

– Obavijest o prelasku na model C (online nastava):

Poštovani roditelji i učenici,

Na temelju preporuke školske lječnice, od ponedjeljka, 17. siječnja, svi učenici OŠ Nedelišće prelaze na rad od kuće (online nastava) – Model C.

Razlog je nagli porast broja pozitivnih učenika i učitelja te razreda u izolaciji (26 učenika pozitivnih, 9 razreda u samoizolaciji, 7 učitelja pozitivnih i 4 u samoizolaciji)

Rad online će se provoditi cijeli idući tjedan, a koncem tjedna će škola u suradnji s školskom lječnicom i epidemiologom odlučiti kako dalje – stoji u obavijesti.

Svi razredi rade u u prijepodnevnoj smjeni prema ovom rasporedu:

  1. sat: početak: 8.00
  2. sat: početak: 8.45
  3. sat: početak: 9.40
  4. sat: početak: 10.25
  5. sat: početak: 11.10
  6. sat: početak: 11.55

– Razredna nastava može održavati nastavu i u posljepodnevnim satima u dogovoru s roditeljima, ako tako više odgovara roditeljima i učenicima.

Svi roditelji koji imaju problema s radom online i trebaju pomoć neka se jave razredniku ili ravnatelju za pomoć.

Molim sve učenike koji imaju mjeru samoizolacije da se pridržavaju propisanih mjera, a roditelje molim da i učenici koji nisu u samoizolaciji smanje kontakte u narednih tjedan dana da se što prije riješimo ove “eksplozije” širenja COVID-a i vratimo u školu – poručuju iz OŠ Nedelišće.

Nastavite čitati

Međimurje

Misa povodom obljetnice Dnevnog boravka djece u Čakovcu: “Mali smo, no nekima činimo cijeli svijet!”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija/Anita Treščec

Dnevni boravak djece “Dr. Antun Bogdan” djeluje već više od 25 godina, a četvrt stoljeća ova je ustanova Caritasa Varaždinske biskupije navršila lani.

Upravo je obljetnica osnutka 4. siječnja 1996. godine bila povodom održavanja svete mise za korisnike, njihove obitelji, djelatnike, volontere, donatore i prijatelje koju je u petak, 7. siječnja, u Župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu predslavio varaždinski biskup Bože Radoš zajedno s generalnim vikarom Varaždinske biskupije Antunom Perčićem i fra Anđelkom Rakhelom. Potonji je prije početka mise pozdravio sve prisutne.

Prilikom uvoda u misno slavlje okupljenima je govorio biskup Radoš.

– Već više od 25 godina napuštate u jutarnjim satima svoju kuću i odlazite u jednu drugu kuću koja je vaš dom: to je dom Antuna Bogdana. Tamo želimo napraviti obiteljsku klimu, jer želimo zajedno živjeti. Danas smo došli iz te kuće, iz naših kuća u ovu Božju kuću. Želimo u ovoj kući pronaći onoga koji je rođen za nas, Isusa koji je po tijelu ušao u našu ljudsku povijest i postao jednim od nas – poručio je. Svoju je homiliju biskup Radoš zaključio molitvom.

Snaga u zajedništvu

Na kraju se svima obratila i ravnateljica Dnevnog boravka “Dr. Antun Bogdan” Kristina Novaković.

– Prošlo je 26 godina od prvih dana u našoj kući, koja danas nosi ime svećenika koji je darovao svoj dom za brigu o djeci s posebnim potrebama. Tijekom godina mijenjao se naziv, dograđen je paviljon u dvorištu, uvedene su nove usluge, djeca su postala odrasli ljudi, prošlo je puno ljudi koji su bili dijelom naše male Caritasove obitelji. Mala smo ustanova, ali činimo jedan cijeli svijet onima zbog kojih smo tu. Čast nam je što ste i vi svi danas dio našeg djelovanja.

Od samog početka do danas postajala je ista vjera u svrhu našeg rada, vjera da nas Bog prati i da nas nosi na svojim rukama. U teškim trenucima, a ima ih jako puno, snagu nalazimo u molitvi, zajedništvu i ljubavi. Učimo biti spremni pomoći i dati dio sebe za druge, odreći se svojih želja, potreba, za dobro drugih i pronaći svoju snagu u žrtvi za druge. Nije li to bit ljubavi? Za proteklih 26 godina možemo zahvaliti brojnim ljudima, donatorima, volonterima, prijateljima i podržavateljima koji nas nose u svojim djelima i molitvama.

Hvala vam uime korisnika i njihovih obitelji i nas djelatnika na prihvaćanju različitih, na pružanju prilike da i oni koji su najmanji među nama pokažu najbolje od sebe. Uime svih nas želimo svima puno sreće, zdravlja, ustrajnosti i Božje pomoći na svim vašim putevima u novoj godini – poručila je ravnateljica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje