Povežite se s nama

Međimurje

Međimurski studenti jedu toplo i kuhano

Objavljeno:

- dana

STUDENTSKA POSLA

Župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenik ministra znanosti i obrazovanja Hrvoje Šlezak otvorili su novu, studentsku menzu koja je u ponedjeljak službeno puštena u rad u prostorima Učiteljskog fakulteta u Čakovcu.

Iako Međimurska županija nije osnivač svojih visokoškolskih ustanova, pokrenula je inicijativu da se i međimurskim studentima osigura topli obrok.
– Ovo je primjer kako se rješavaju problemi. U najkraćem mogućem roku riješili smo pitanje prehrane – rekao je međimurski župan Matija Posavec. 
U nepunih mjesec dana u suradnji sa Studentskim centrom iz Varaždina opremljen je prostor, a zahvaljujući Uredu državne uprave brzo su ishođene sve potrebne dozvole.

– U roku od tri dana organizirali smo dovoz sendviča i lunch paketa, a u roku od tri tjedna opremili smo kompletan prostor i uredili ga na način da voze hranu koju kuhaju u Varaždinu. Ovo je iznimno kvalitetan način i studenti jedu toplo pripremljenu hranu – istaknuo je ravnatelj Studentskog centra Varaždin Nenad Milijaš. Dekanica MEV-a prof. dr. sc. Nevenka Breslauer je istaknula kako samo oni imaju 550 redovitih studenata koji imaju pravo na participaciju prehrane, a prof. dr. sc. Tamara

Turza-Bogdan, prodekanica Učiteljskog fakulteta u Čakovcu objasnila kako prehranu koristi oko 400 redovnih studenata uz još stotinjak izvanrednih.
Inače, zamjenik ministra obrazovanje Šlezak tijekom boravka u Međimurskoj županiji održao je radni sastanak u Međimurskom veleučilištu, ali i u Međimurskoj županiji. 

Idemo dalje!

– Napravljene su sve pretpostavke da se u idućoj godini završi investicija sportske dvorane u Orehovici, dok je cilj nastaviti gradnju škole u Pribislavcu, čija je prva faza već gotova. Već idući tjedan održat ću sastanak s novim ministrom obrazovanja Pavom Barišićem, kako bi se okončale otvorene investicije u međimurskom školstvu uz nezaobilaznu pomoć iz državnog proračuna – istaknuo je župan Posavec.

Priznao je da postoje određeni problem iznalaženja modela financiranja s obzirom da iz državnog proračuna više nije moguće ulagati direktno u gradnju škola.
– Na pragu smo iznalaženja novog modela financiranja, čemu je doprinio i ovaj sastanak – poručio je Posavec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prijam kod Cividini za Čakovečke mažoretkinje: „One su promotori i duša ovoga grada“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Advent u Gradu Zrinskih tradicionalno je započeo nastupom Čakovečkih mažoretkinja uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra u centru Čakovca.

Kako bi im čestitala, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini priredila je prijam na kojem je sudjelovalo 11 djevojaka, članica Čakovečkih mažoretkinja i Twirling kluba Čakovec, na čelu s trenericama Smiljanom Nedeljko i Leonom Posavec.

Mažoretkinje su pritom iskoristile priliku da zahvale na kontinuiranoj podršci Grada, posebice za nedavno održano Europsko prvenstvo u Poreču, gdje su mlade Čakovčanke ponovno ostvarile zapažene rezultate.

Zara Nedeljko, Katja Kolac, Ena Kovačić, Nika Kovačić, Karolina Horvat, Tara Vidović, Emily Vuk i Anita Bulat osvojile su srebro u kategoriji Batonlag Team juniori, dok su Zara Nedeljko i Katja Kolac osvojile 6. mjesto u kategoriji duet s rekvizitima kadeti.

Twirling klub Čakovec pak je na Europskom prvenstvu u Poreču također postigao odlične rezultate – Mia Nedeljko osvojila je zlato u kategoriji strutting x juvenile, a u kategoriji stutting youth nastupila je i Tara Vidović te imala zapaženi nastup.

Članice ove ekipe još su Klara Golubić, Hana Pfeifer Kacian, Taša Gotal, Franka Strnad, Leona Huzjak i Zita Miličević, a trenerski tim još čini trenerica Iva Merdanović.

Gradonačelnica je naglasila da niz godina prati njihov rad te da iznimno cijeni sve napore koje ulažu u stvaranje ovakvih vrhunskih rezultata i činjenicu da su svojom predanošću, kvalitetom i rezultatima jedan od prepoznatljivih i ljepših promotora, prava duša grada.

– Po vrhunskim Čakovečkim mažoretkinjama znam da kada je osoba jednom mažoretkinja, ostaje zauvijek mažoretkinja. Za to su zaslužne vrhunske trenerice i roditelji koji se nesebično daju u vašu udrugu. Čestitam svima i sretno na državnom prvenstvu u Požegi – rekla je Cividini.

Nastavite čitati

Međimurje

Koronavirus: u Međimurju pada broj zaraženih, evidentirano 8 novih slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

koronavirus, korona, ilustracija, cjepivo

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirana su 4 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 6. prosinca županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirane su 273 osobe te su evidentirana 3 pozitivna nalaza, što je 1,1 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 153 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 990.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 119 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 pacijenata, otpušteno je 5 pacijenta, 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Preminula je 1 osoba, muška osoba stara 88 godina.

Na današnji dan 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji na testiranja PCR metodom iznosi 835 pozitivnih na 100.000 stanovnika, što je manje u odnosu na tjedan ranije kada je incidencija bila 982.

14-dnevna incidencija iznosi 1817, dok je tjedan ranije iznosila 2278 pozitivnih na 100.000 stanovnika. U proteklih sedam dana PCR-om je testirano 2145 osoba te je udio pozitivnih u broju testiranja 42,8 %. Sve epidemiološke brojke i u ovome tjednu bilježe pad.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani, kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje