Povežite se s nama

Međimurje

Međimurski studenti jedu toplo i kuhano

Objavljeno:

- dana

STUDENTSKA POSLA

Župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenik ministra znanosti i obrazovanja Hrvoje Šlezak otvorili su novu, studentsku menzu koja je u ponedjeljak službeno puštena u rad u prostorima Učiteljskog fakulteta u Čakovcu.

Iako Međimurska županija nije osnivač svojih visokoškolskih ustanova, pokrenula je inicijativu da se i međimurskim studentima osigura topli obrok.
– Ovo je primjer kako se rješavaju problemi. U najkraćem mogućem roku riješili smo pitanje prehrane – rekao je međimurski župan Matija Posavec. 
U nepunih mjesec dana u suradnji sa Studentskim centrom iz Varaždina opremljen je prostor, a zahvaljujući Uredu državne uprave brzo su ishođene sve potrebne dozvole.

– U roku od tri dana organizirali smo dovoz sendviča i lunch paketa, a u roku od tri tjedna opremili smo kompletan prostor i uredili ga na način da voze hranu koju kuhaju u Varaždinu. Ovo je iznimno kvalitetan način i studenti jedu toplo pripremljenu hranu – istaknuo je ravnatelj Studentskog centra Varaždin Nenad Milijaš. Dekanica MEV-a prof. dr. sc. Nevenka Breslauer je istaknula kako samo oni imaju 550 redovitih studenata koji imaju pravo na participaciju prehrane, a prof. dr. sc. Tamara

Turza-Bogdan, prodekanica Učiteljskog fakulteta u Čakovcu objasnila kako prehranu koristi oko 400 redovnih studenata uz još stotinjak izvanrednih.
Inače, zamjenik ministra obrazovanje Šlezak tijekom boravka u Međimurskoj županiji održao je radni sastanak u Međimurskom veleučilištu, ali i u Međimurskoj županiji. 

Idemo dalje!

– Napravljene su sve pretpostavke da se u idućoj godini završi investicija sportske dvorane u Orehovici, dok je cilj nastaviti gradnju škole u Pribislavcu, čija je prva faza već gotova. Već idući tjedan održat ću sastanak s novim ministrom obrazovanja Pavom Barišićem, kako bi se okončale otvorene investicije u međimurskom školstvu uz nezaobilaznu pomoć iz državnog proračuna – istaknuo je župan Posavec.

Priznao je da postoje određeni problem iznalaženja modela financiranja s obzirom da iz državnog proračuna više nije moguće ulagati direktno u gradnju škola.
– Na pragu smo iznalaženja novog modela financiranja, čemu je doprinio i ovaj sastanak – poručio je Posavec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje