Povežite se s nama

Međimurje

Međimurski studenti jedu toplo i kuhano

Objavljeno:

- dana

STUDENTSKA POSLA

Župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenik ministra znanosti i obrazovanja Hrvoje Šlezak otvorili su novu, studentsku menzu koja je u ponedjeljak službeno puštena u rad u prostorima Učiteljskog fakulteta u Čakovcu.

Iako Međimurska županija nije osnivač svojih visokoškolskih ustanova, pokrenula je inicijativu da se i međimurskim studentima osigura topli obrok.
– Ovo je primjer kako se rješavaju problemi. U najkraćem mogućem roku riješili smo pitanje prehrane – rekao je međimurski župan Matija Posavec. 
U nepunih mjesec dana u suradnji sa Studentskim centrom iz Varaždina opremljen je prostor, a zahvaljujući Uredu državne uprave brzo su ishođene sve potrebne dozvole.

– U roku od tri dana organizirali smo dovoz sendviča i lunch paketa, a u roku od tri tjedna opremili smo kompletan prostor i uredili ga na način da voze hranu koju kuhaju u Varaždinu. Ovo je iznimno kvalitetan način i studenti jedu toplo pripremljenu hranu – istaknuo je ravnatelj Studentskog centra Varaždin Nenad Milijaš. Dekanica MEV-a prof. dr. sc. Nevenka Breslauer je istaknula kako samo oni imaju 550 redovitih studenata koji imaju pravo na participaciju prehrane, a prof. dr. sc. Tamara

Turza-Bogdan, prodekanica Učiteljskog fakulteta u Čakovcu objasnila kako prehranu koristi oko 400 redovnih studenata uz još stotinjak izvanrednih.
Inače, zamjenik ministra obrazovanje Šlezak tijekom boravka u Međimurskoj županiji održao je radni sastanak u Međimurskom veleučilištu, ali i u Međimurskoj županiji. 

Idemo dalje!

– Napravljene su sve pretpostavke da se u idućoj godini završi investicija sportske dvorane u Orehovici, dok je cilj nastaviti gradnju škole u Pribislavcu, čija je prva faza već gotova. Već idući tjedan održat ću sastanak s novim ministrom obrazovanja Pavom Barišićem, kako bi se okončale otvorene investicije u međimurskom školstvu uz nezaobilaznu pomoć iz državnog proračuna – istaknuo je župan Posavec.

Priznao je da postoje određeni problem iznalaženja modela financiranja s obzirom da iz državnog proračuna više nije moguće ulagati direktno u gradnju škola.
– Na pragu smo iznalaženja novog modela financiranja, čemu je doprinio i ovaj sastanak – poručio je Posavec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje