Povežite se s nama

Međimurje

Međimurski turizam u Rusiji: na najvećem sajmu u Moskvi predstavili enogastronomske i cikloturističke sadržaje

Objavljeno:

- dana

Na najvećem turističkom sajmu u Rusiji, MITT 2018., Moscow International Travel & Tourism Exhibition, priliku za predstavljanje iskoristila je i Turistička zajednica Međimurske županije, uz Terme LifeClass Sveti Martin i jedinstvenu kliniku „Better Life IQCure“, koja radi u okviru Termi.

– Svako predstavljanje naših potencijala, turističke ponude i bogatstava koje nudi Međimurje nova je prilika za nastavak pozitivnog trenda povećanja broja gostiju i noćenja. Naime, svake godine bilježimo rast od oko 20 posto. Ujedno, već u rujnu broj gostiju premaši broj stanovnika Međimurja, a na kontinentu smo najuspješnija turistička destinacija nakon Plitvičkih jezera. Takvi rezultati donijeli su nam mogućnost predstavljanja na ovom sajmu, što je dovelo do novih kontakata i gostiju te mogućnosti širenja ponude na svjetsko tržište. Gosti diljem Europe cijene međimursku enogastronomiju, cikloturizam i netaknutu prirodu – rekla je Sandra Herman, zamjenica župana Međimurske županije.

Na sajmu su bili prisutni svi vodeći ruski i međunarodni turoperatori koji rade na ruskom tržištu, s kojima su inicijalne sastanke odradili zamjenica župana Herman i direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula te generalni direktor Termi Branimir Blajić i direktor klinike Damir Štajcar.

Međimurje

Kros za vrtićarce te učenike u Perivoju Zrinskih okupio stotine trkača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti u Međimurju svakako je kros za vrtićarce te učenike osnovnih i srednjih škola koji se održava dva puta godišnje u Čakovcu, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U subotu, 1. travnja, je održano novo izdanje proljetnog krosa koji je okupio velik broj mališana i učenika, a trčalo se na poznatoj lokaciji u jezeru podno zidina Starog grada te Perivojem Zrinski.

Snage su odmjerili brojni osnovnoškolci, svaki razred zasebno te dječji vrtići s područja Međimurja, u dvije kategorije- posebno predškolci i posebno mlađi.

Najuspješnijima u pojedinačnim uzrasnim kategorijama podijeljene su medalje, kao i pehari školama najboljih trkačica i trkača.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja te polaznike vrtića održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, a kontinuitet je prekinut samo tijekom pandemije.

Međimurska županija u duhu Europske regije sporta, odnosno regije koja sustavno pomaže te podržava sport i rekreaciju i ove je godine pomogla u organizaciji i pripremi masovnog natjecanja koje je odavno preraslo u veliko obiteljsko druženje brojnih žitelja našega kraja.

Nastavite čitati

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje