Povežite se s nama

Međimurje

Međimurski vatrogasci pomogli u gašenju velikog požara kod Batalaža na otoku Ugljanu

Objavljeno:

- dana

VATRENA STIHIJA

I nakon što su početkom kolovoza pomogli u gašenju požara u okolici Splita, međimurski vatrogasci ne miruju na dislokaciji na Jadranu.

Kako se nalaze na redovnoj dislokaciji u Kukljici na otoku Ugljanu, Međimurci su pomogli svoji kolegama u gašenju velikog požara na tom otoku kod mjesta Batalaža. Odmah po dojavi, trojica vatrogasaca krenula je na teren s autocisternom. Iako je vatra opasno prijetila kućama, međimurski vatrogasci su uz pomoć lokalnih DVD-a te jednog kanadera uspjeli u večernjim satima požar staviti pod nadzor.

U akciji su sudjelovali Rajko Bogda i Josip Sušec iz javne vatrogasne postrojbe Čakovec i Dario Mesarić iz DVD-a Štefanec.
Brojni požari diljem Dalmacije, ali i oni koji se posljednjih dana šire južnim i sjevernim Velebitom, budnima drže kompletnu vatrogasnu zajednicu na kontinentu. Ne miruju niti međimurski vatrogasci već je u pripravnost stavljeno deset članova vatrogasnih postrojbi i dva vozila, koji su u svakom trenutku spremni krenuti na požarišta diljem Hrvatske.

– Međimurski vatrogasci svojim su iskustvima, ali i opremom, u svakom trenutku spremni pomoći svima, a to godinama činimo na redovnoj dislokacijom u Kukljici u Zadarskoj županiji, ali i na brojnim drugim izvanrednim intervencija, gdje god se pokaže potreba za našom prisutnošću – prokomentirao je Marijo Medved, predsjednika Vatrogasne zajednice Međimurske županije.

Izvor:
Foto:

Međimurje

DOSTI provodi radionice upoznavanja i očuvanja narodnih plesova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu projekta „Centar raDOSTI“ u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće održavaju se radionice upoznavanja i očuvanja narodnih plesova koje se provode pod vodstvom Tihomira Benčića, suradnika za izvođenje aktivnosti u partnerskoj organizaciji KUD-a „Mura“.

Projekt, odnosno radionice financirane su iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u partnerstvu s Gradom Murskim Središćem, Udrugom za sindrom Down Međimurske županije, Maticom umirovljenika Međimurske županije – Podružnicom umirovljenika Mursko Središće, KUD-om „Mura“ Mursko Središće, Udrugom „Serjojnske mame i bebe“ te suradnicima; Gradskim puhačkim orkestrom Mursko Središće i Društvom „Naša djeca“ Mursko Središće. Uz usvajanje koraka plesova, polaznici radionica intenzivno vježbaju i pjevanje.

Radom na prvom spletu „Zaigrajte meni“ usvojene su osnove plesova čardaš i čip čardaš, u Međimurju najčešćeg oblika plesa.

Drugi splet „Z Andrašecom v Dekanovcu“ prikaz je plesova karakterističnih za mikrolokaciju koju je plesno oblikovao kantor, pjesnik i narodni koreograf Florijan Andrašec, a splet je posvećen njemu.

Treći splet „Deca, moja deca“ sastavljen je od plesova koji se najčešće izvode, prepoznatljivi su te sadrže elemente čardaša i zibenšrita.

Nastavite čitati

Međimurje

CZK “Rudar”: za vikend “Encanto” i “Matrix: Uskrsnuća”, ima ulaznica i za Kerekesh Teatar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću od ovog vikenda ponovo kreće prikazivanje filmova i to u dva termina.

U 17 sati u subotu i nedjelju prikazuje se animirani sinkronizirani film za djecu „Encanto – naš čarobni svijet”, a u 20 sati bit će “Matrix Uskrsnuća”, također i u subotu i nedjelju. Cijena ulaznice je 25 kuna, s tim da djeca, srednjoškolci, studenti i umirovljenici uživaju poseban popust i plaćaju samo 15 kuna.

Moguća je i kupnja obiteljske ulaznice po 60 kuna. Također je ostalo je još ulaznica za predstavu Kerekesh Teatra „Susjedi“, koja je na rasporedu 12.veljače. Grad kao poklon za Valentinovo sufinancira predstavu i cijena je 25 kuna.

Blagajna radi svakog petka od 14 do 18 sati i sat vremena prije početka programa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje