Povežite se s nama

Međimurje

Međimurski Zavod za hitnu medicinu dobio dva nova sanitetska vozila

Objavljeno:

- dana

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije dobio je dva nova sanitetska vozila kako bi se omogućio što kvalitetniji, sigurniji i ugodniji prijevoz koji tijekom godine koristi više od 28.000 pacijenata.

Ključeve novih vozila, vrijednih 705.000 kuna, ravnateljici ZHM-a MŽ Vladimiri Križaj-Grabant i predsjedniku Upravnog vijeća ZHM-a MŽ Dragi Starčeviću predali su župan Međimurske županije Matija Posavec te pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač.

Djelatnost sanitetskog prijevoza početkom 2021. godine pripojena je Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije, koji trenutačno ima 16 vozila u uporabi za spomenutu vrstu prijevoza pacijenata.

– Jedno vozilo sanitetskog prijevoza na godinu prijeđe oko 60.000 kilometara, a cijeli vozni park ima oko 780.000 prijeđenih kilometara godišnje. Sanitetski prijevoz koristi se na osobni zahtjev pacijenata, planirane prijevoze, za prijevoz pacijenata na preglede, hemodijalize, ali i za hitne slučajeve, a godišnje naši djelatnici prevezu oko 28.000 pacijenata – rekla je ravnateljica ZHM-a Vladimira Križaj-Grabant, dodavši da sanitetski prijevoz ima osam timova, a svaki tim čine jedan vozač i jedna medicinska sestra ili tehničar.

Suvremena oprema

Nova vozila sanitetskog prijevoza nabavljena su postupkom javne nabave i opremljena su tako da odgovaraju svim zakonskim standardima.

Vozila su prilagođena za petero sjedećih i jednog ležećeg pacijenta, a među najvažnijim prednostima suvremene opreme koju sadrže je sustav za prihvat inkubatora za prijevoz nedonoščadi.

Kompletan iznos nabave od 705.000 kuna financiran je sredstvima Međimurske županije.

Ova investicija samo je jedna u nizu od aktivnosti koje Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije poduzima kako bi se unaprijedila djelatnost sanitetskog prijevoza, ali i hitnog prijevoza pacijenta.

Rekonstruirani su prostori za potrebe pacijenata i djelatnika sanitetskog prijevoza investicijom vrijednom gotovo dva milijuna kuna, odrađene su edukacije djelatnika, nabavljena je zaštitna oprema, sva vozila opremljena su dodatnom medicinskom opremom, a opremljena je i radionica koja održava vozila.

– Kontinuirano podižemo kvalitetu zdravstvene usluge za naše pacijente. Važno nam je da se osjećaju sigurno, udobno te da naši zdravstveni djelatnici na raspolaganju imaju suvremenu opremu i uvjete rada. U tijeku je adaptacija prilaza Zavodu za hitnu medicinu i Županijskoj bolnici Čakovec, rekonstrukcija Odjela dječje i abdominalne kirurgije, Zavod za javno zdravstvo MŽ će dobiti novi kat s laboratorijima, a krećemo i s energetskom obnovom Županijske bolnice Čakovec, jednim od najvažnijih zdravstvenih projekata, što znači da je pred nama dinamična godina po pitanju investicija u zdravstvo u Međimurju – zaključio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Međimurje

U čakovečkome Muzeju 21. svibnja Dan otvorenih vrata i druženje sa Stephanom Lupinom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Međunarodnog dana muzeja i Dana Grada Čakovca, u subotu, 21. svibnja, od 10 do 14 sati posjet je Muzeju Međimurja Čakovec i Muzeju nematerijalne baštine “Riznica Međimurja” besplatan.

Istog dana od 12 do 14 sati organizira se i “Druženje u Muzeju sa Stephanom Lupinom” u multimedijalnoj dvorani “Riznice”, a tom prilikom će pobjednici na nagradnom natječaju “Biti na tronu” Ines Mezgi biti uručena i prigodna nagrada.

Muzej organizira neformalno druženje s autorom zbog velike posjećenosti izložbe “Lupinizam” u Muzeju Međimurja Čakovec.

– Dođite, osobno se upoznajte i pitajte što Vas zanima! – poručuju iz Muzeja.

Nastavite čitati

Međimurje

Akcija “Katruže za katružu” nastavlja se sljedeće dvije subote, nek’ Međimurje miriše na solidarnost i ovo prekrasno cvijeće!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ u sklopu svojih aktivnosti i ove godine tradicionalno organizira akciju „Katruže za Katružu“ koja je započela u Svetoj Mariji.

Prodajom zakladnih suvenira i katruža prikupljeno je 2.576,50 kuna i 10 eura, a akciju su podržali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek.

Akcija se nastavlja u subotu, 21. svibnja, kada će aktivistice Zaklade „Katruža“ prodavati katruže na sljedećim lokacijama:

U Prelogu od 8 do 11 sati ispred Privredne banke na tržnici katruže će prodavati članice udruge „Priločko srce“ Prelog.

U Murskom Središću od 8 do 12 sati na tržnici katruže će prodavati članice Društva žena Mursko Središće.

Na Belici će akciju provoditi članice Udruge žena Općine Belica od 7 do 10 ispred Robne kuće.

U Nedelišću će katruže prodavati članice Udruge žena Nedelišće u vremenu od 8 do 12 sati ispred Turističke zajednice Općine Nedelišće.

U Donjem Vidovcu će katruže prodavati aktivisti Katruže u vremenu od 8 do 10.30 ispred općinske zgrade.

Akcija „Katruže za Katružu“ u Čakovcu će se održati u subotu, 28. svibnja, a u organizaciji društva Hrvati Stuttgart u subotu, 21. svibnja, od 18 sati održat će se koncert „Kajkavska večer – Zajedno stvaramo dječje osmijehe“. Prihod od koncerta namijenjen je Međimurskoj zakladi solidarnosti „Katruža“, a nastupit će Zlatko Pejaković, Antonija Šola, Ivan Fiolić i Klapa “Filiae Croatiae”.

– Pozivamo sve koji u svom vrtu ili dvorištu imaju cvijet katruže da ga doniraju Zakladi „Katruža“. Katruže se mogu donijeti u subotu na štandove gdje se vrši prodaja. Pokažite u subotu svoju humanost i pomognite onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije. Neka u subotu cijelo Međimurje miriše na katruže! – kažu iz Međimurske zaklade solidarnosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje