Povežite se s nama

Međimurje

Međimurskim “Lepim Dečkima” četiri medalje i titula najboljega piva po omjeru cijene i kvalitete!

FOTO: Dino Lesar/LD Brewery

Objavljeno:

- dana

Na četvrtom izdanju prestižnog pivskog natjecanja London Beer Competition, održanom 17. ožujka, međimurska pivovara “Lepi Dečki” osvojila je čak tri srebrne medalje, zlatnu medalju i nagradu „Najbolje pivo 2021. po cijeni/kvaliteti“, što je samo još jedan dokaz globalne kvalitete međimurskih piva.

Kako bi osvojili ove medalje, odabrana piva morala su zadovoljiti tri vrijednosna kriterija: kvalitete, cijene i ambalaže.

Pivovara “Lepi Dečki” tako je odnijela kući čak četiri medalje, jedno zlato i tri srebra, ali i titulu najboljeg piva po omjeru cijene i kvalitete. Prijavljena su i nagrađena četiri piva: Međimursko pivo u kategoriji lagera, Čakovečko u kategoriji pilsnera, Regoč kao imperial IPA te Hyperbola kao Russian Imperial Stout.

– Iznimno smo ponosni na ovu važnu nagradu i priznanje našeg rada. Iz Londona nosimo četiri medalje i titulu najbolje pive u kategoriji cijene i kvalitete – rekao je vlasnik pivovare “Lepi Dečki” Danijel Radek.

– Stvaramo pivo koje kupac želi, koje je atraktivno, kvalitetno i u kojem se uživa, a to je prepoznala i industrija koja podržala i nagradila našu filozofiju – dodao je.

Sid Patel, CEO natjecanja, u ime kompanije Beverage Trade Network, povodom dodjele medalja je izjavio:

– Pivska craft revolucija iznjedrila je mnoge nove i ponovo otkrila izgubljene i zaboravljene pivske stilove. Naši pivski suci ekstenzivno su degustirali i raspravili kvalitete svih prijavljenih piva i to s aspekta kupca, ljubitelja piva, ali i pivskog sommeliera i struke. Profesionalno se ocjenjuje kvaliteta same pive, no važno je ocijeniti i kvalitetu ambalaže, ali i omjer cijene i kvalitete.

Pivo se na London Beer Competitionu ocjenjivalo na ljestvici od 1 do 100, pri čemu su piva s više od 90 bodova osvajale zlatne medalje, dok su one s više od 76 bodova nosile srebro.

Pivovara Lepi Dečki osnovana je 2016. godine u Čakovcu, a od 2020. djeluje i radi u novom proizvodnom pogonu kapaciteta proizvodnje od 600.000 litara godišnje. U pivskom portfelju imaju čak 18 različitih piva, a na natjecanju u Londonu čak četiri su nagrađena medaljama.

Prvo pivo koje se proizvelo u ovoj međimurskoj pivovari bilo je Međimursko, lager koji je dobio 82 boda, s koliko je ocijenjeno i Čakovečko, pilsner i jedno od najpopularnijih piva u portfelju. Treću srebrnu medalju s 83 boda odnio je Regoč, donedavno najjače i intenzivno pivo stila Imperial India Pale Ale, gusto, puno pivo s aromama zamamnih svježih keksa i citrusa na nepcu koje se odlično sljubljuje s hranom.

– Od samog početka pivovare proizvodimo lagere, pilsnere i to nam je bio fokus, pa su nam ove nagrade samo potvrda da idemo u dobrom smjeru – dodaje Radek.

DCIM/100MEDIA/DJI_2108.JPG

– Uz osnovni portfelj lagera, naravno radimo i intenzivne, zahtjevne stilove kao što su Regoč i Hyperbola koji su standardno naše najbolje ocjenjena i hvaljena piva!

Pobjednik među pivima na natjecanju u Londonu u kategoriji omjera cijene i kvalitete je Hyperbola, gusto, tamno, kompleksno pivo u stilu ruskog imperial stouta, s notama čokolade, kave i začina. Na nepcu pruža osjećaj gustoće piva i izdašne zemljaste note, okuse i arome bobičastog voća i mliječne čokolade.

Sva piva pivovare “Lepi Dečki” distribuiraju se nacionalno, a s ovim najnovijim priznanjem ne sumnjamo da će uskoro krenuti i izvoz.

Međimurje

Prirodna nepogoda: suša na sjeveru Hrvatske uzrokovala štetu u ratarstvu i povrtlarstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padavina tijekom lipnja i srpnja, zbog čega su na ratarskim i povrtlarskim kulturama nastale štete, u srijedu, 22. rujna, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše u Međimurskoj županiji.

Prirodna nepogoda proglašena je za više jedinica lokalne samouprave, također i za područje Grada Čakovca.

– Pozivamo poljoprivredne proizvođače s područja Grada Čakovca da prijave štetu – ističu iz Grada Čakovca.

Šteta se prijavljuje na obrascu objavljenom na web stranici grada, a ispunjeni obrazac dostavlja se na adresu [email protected] ili osobnom dostavom u Grad Čakovec, soba 205. Rok za dostavu prijave je ponedjeljak, 4. listopada.

Nastavite čitati

Međimurje

Veselo u PO Maslačak: predstava “Ogledalce” za doček jeseni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stigla je kalendarska jesen, godišnje doba najbogatije plodovima njiva, šuma, voćnjaka i povrtnjaka.

Ljudi i životinje spremaju se za hladnu zimu i pune svoje smočnice i podrume, brloge i duplje. Što se dogodilo tijekom te pripreme šumskim životinjama kada su u šumi pronašle ogledalo, uprizorile se u dramatizaciji slikovnice “Ogledalce” Grigora Viteza odgojiteljice Područnog odjela Maslačak Dječjeg vrtića Cvrčak u Čakovcu.

– Povodom prvog dana jeseni za djecu su pripremile predstavu, djeca su sama izrađivala jesenske ukrase za glave te u suradnji s roditeljima organizirale čašćenje voćem. Glumice odgojiteljice su na kraju predstave zaslužile ogroman pljesak malih ručica. To im je bila najdraža nagrada za njihov trud. Sunčano vrijeme je bilo idealno za nastavak druženja uz ples na vrtićkom igralištu – objašnjavaju iz Vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje