Povežite se s nama

Međimurje

Među Murom i Dravom danas 19 novooboljelih, preminuo muškarac (76)

Objavljeno:

- dana

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 182 uzorka, od čega je evidentirano 19 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 10,4% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 55 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 306. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 57.327 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 69 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, otpušteno je 6 pacijenata, dok su 3 pacijenta na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 76 godina.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 10. do 16. svibnja, 66 je ukupno oboljelih na području Grada Čakovca, 17 na području grada Mursko Središća, 42 na području grada Preloga, 4 na području općine Belica, 2 općine Domašinec, 3 općine Donja Dubrava, 17 općine Donji Kraljevec, 9 općine Donji Vidovec, 16 općine Goričan, 1 općine Gornji Mihaljevec, 14 općine Kotoriba, 10 općine Mala Subotica, 30 općine Nedelišće, 3 općine Orehovica, 14 općine Podturen, 14 općine Pribislavec, 1 općine Selnica, 10 općine Strahoninec, 5 općine Sveta Marija, 17 općine Sveti Juraj na Bregu, 7 općine Sveti Martin na Muri, 6 općine Vratišinec, 8 općine Šenkovec, dok ovaj tjedan nema pozitivnih slučajeva u općinama Dekanovec i Štrigova.

Međimurje

FOTO Članovi DOSTI-ja i ove godine uživali na ljetovanju u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i ove je godine organiziralo tradicionalno ljetovanje u Rijeci za svoje članove.

Dvanaestero članova i članica na moru je provelo pet dana u razdoblju od 10. do 15 srpnja, odnosno 10 dana u razdoblju od 15. do 24. srpnja, ovisno o terminu koji su odabrali.

Smještaj je bio osiguran u učeničkom domu „Podmurvice“.

Na ljetovanje u Rijeku tradicionalno se odlazi već nekoliko godina zbog prilagođene plaže u uvali Kostanj, na kojoj članovi bezbrižno mogu uživati u kupanju, sunčanju i druženju.

Plaža Kostanj danas je jedna od najopremljenijih plaža za ugodno ljetovanje osoba s invaliditetom.

Prostorno rješenje omogućava osobama s invaliditetom svih uzrasta jednostavno kretanje i funkcionalno korištenje cijelog prostora za kupanje, rehabilitaciju i odmor.

– I ove godine članovi su se vratili puni pozitivnih dojmova, odmoreni i vedri, što dokazuje da more ima pozitivno djelovanje na svakog pojedinca. More mnogima služi kao rehabilitacija, odmor, opuštanje od svakodnevice i prilika za druženje s ostalim članovima Društva, tako da se svakako željno iščekuje odlazak u Rijeku i iduće godine – rekli su iz DOSTI-ja.

Nastavite čitati

Međimurje

Koncerti na Porcijunkulovu uz COVID potvrdu, a možda će vam trebati i maska na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: ilustracija

Tradicionalno Porcijunkulovo ove će se godine održati u Čakovcu od 30. srpnja do 2. kolovoza.

Program je bogat, ali odvijat će se uz epidemiološke mjere.

Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu

Organizatori su najavili mjere kojih će se morati držati posjetitelji, a mi ih prenosimo:

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, na koncertima manifestacije mogu prisustvovati:

  • osobe s važećom EU digitalnom COVID potvrdom
  • osobe s važećom potvrdom o preboljenju bolesti COVID-19
  • osobe s pisanom potvrdom izdanom od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR-u ili brzom antigenskom testom
  • osobe s važećom potvrdom o provedenom cijepljenju

Prilikom ulaska tako ćemo tražiti da svatko od posjetitelja posjeduje jednu od gore navedenih potvrdi.

Također, bit će obaveza nošenja maski na otvorenom ukoliko se neće moći osigurati minimalni propisani fizički razmak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!