Povežite se s nama

Međimurje

Među najuspješnijim austrijskim ulaganjima TE-PRO i P. Green

Objavljeno:

- dana

DONOSIMO

Tvrtke poput preloške tvornice obuće Paul Green, TE-PRO-a iz Vrhovljana te ljevaonice Ferro Preis iz Čakovca, s više od 800 zaposlenih najbolje dokazuju uspješnost djelovanja austrijskih tvrtki na međimurskom tržištu, rečeno je tijekom susreta direktorice Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu u Hrvatskoj Sonje Holocher-Ertl i župana Posavca.

– Prvo što austrijskog poduzetnika zanima prije ulaganja je kakva je investicijska klima i kakvo je okruženje u kraju u koji potencijalno dolazi, a kada se radi o Međimurju, sve naše tvrtke imaju samo riječi hvale za rad i vaš odnos – naglasila je Holocher-Ertl, koja je u Maloj vijećnici odradila radni sastanak s temom daljnje suradnje austrijskih poduzeća s Međimurskom županijom. Dodala je da će austrijskim investitorima svakako predložiti ulaganje u Međimurje, posebice u Poslovni park Međimurje, koji je prezentiran na radnom sastanku. No, ulaganja će biti i u tekstilnu te metalsku industriju.

Tri vodeće austrijske tvrtke trenutno u Međimurju zapošljavaju više od 800 radnika

– Tome ćemo dati punu podršku, a upravo zbog činjenice da naši proizvođači ostvaruju 89 posto izvoza, koji je dvostruko veći od uvoza, namjeravamo krenuti sa skorim plasmanom roba na tržišta Austrije i Njemačke – rekao je Posavec. Inače, iako je njegova gošća tek pet mjeseci u Hrvatskoj, direktorica Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu je zahvaljujući pozitivnim iskustvima poduzetnika prepoznala Međimursku županiju kao startno mjesto za prve suradnje.

– Sjever Hrvatske je za austrijske investitore postao jedno dobro mjesto za ulaganje, a iz tog smo razloga i došli u ovu regiju, s ciljem da sklopimo prve poslove baš na ovom području. Ovdje su mnoga austrijska poduzeća našla svoje mjesto i izviještavaju o vašem radu, efikasnosti, produktivnosti i ekspeditivnosti, te o jednoj dobroj investiciji. Planiramo i nadalje jačati gospodarsku suradnju s Međimurskom županijom te smo se sa županom dotakli teme o organizaciji svojevrsnoga gospodarskog foruma ili sajma koji će biti mjesto susreta. Uvjerena sam da postoje mnogi investitori koji će se sigurno odlučiti za ovu regiju za investiranje – rekla je Holocher-Ertl te dodala da je veseli što među austrijskim poduzećima koji su svoje mjesto već našli u Hrvatskoj vlada optimizam.
Naime, ankete koje provode pokazuju pozitivan trend ulaganja i privlačenja novih investicija u zemlju.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Središte Čakovca spremno je za Porcijunkulovo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Još nas nešto manje od 24 sata dijeli od početka ovogodišnjeg Porcijunkulovog, najveće ljetne manifestacije u Međimurju.

Središte grada Čakovca u proteklih se nekoliko dana uređivalo kako bi ulice i trgovi spremno dočekali brojne izlagače, izvođače, ali i posjetitelje koji će moći odabrati neki od pregršt zanimljivih sadržaja, od petka 30. srpnja pa do ponedjeljka 2. kolovoza.

Kako aktualna pandemija uvjetuje organizaciju sličnih događanja diljem svijeta, tako se i Porcijunkulovo mora prilagoditi mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Svi posjetitelji dobro su došli na ulice i trgove grada, terase ugostiteljskih objekata, no pri tom moraju voditi računa o propisanom razmaku i nošenju maske, dok će zona u Perivoju Zrinskih, rezervirana za četiri velika večernja koncerta, biti otvorena pod posebnim uvjetima, odnosno posjetitelji tih koncerata moći će ući u jezero Starog grada samo uz predočenje COVID putovnice ili uz potvrdu o negativnom testu te važeću potvrdu o provedenom cijepljenju.

U četvrtak je održan finalni sastanak organizatora i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te je dogovoreno kako će se posjetitelji manifestacije moći, po cijeni od 25 kuna, testirati svakodnevno za vrijeme trajanja Porcijunkulovog.

U petak će se u prostorijama Zavoda zainteresirani moći testirati od 15 do 19 sati, a ostala tri dana od 8 do 13 sati. Isto tako, kod Knjižnice „Nikola Zrinski“, djelatnici Zavoda imati će svoj punkt gdje će građani svakodnevno moći obaviti testiranje u vremenu od 16 do 20 sati. Građani za test moraju izdvojiti tek 25 kuna, a ostatak cijene testa, sufinancira Grad Čakovec.

A sama manifestacija započinje već sutra u jutarnjim satima, kada će se na gradske ulice smjestiti tristotinjak izlagača sa svojim tradicijskim proizvodima, enogastronomskom ponudom, rukotvorinama, a u popodnevnim satima otvara se i novina ovogodišnje manifestacije, Art street, odnosno prostor rezerviran za umjetnike u Ulici Matice hrvatske.

Zvuci i ritmovi glazbe ispuniti će manifestaciju u sva četiri dana, već od jutarnjih sati, a vrhunac su četiri velika  koncerta u jezeru Starog grada. Publiku će sutra zabavljati Željko Bebek, u subotu Opća opasnost, u nedjelju Klapa Iskon, a u ponedjeljak će Porcijunkulovo svojim nastupom zatvoriti Nina Badrić. Uz to, posjetitelje očekuje mnoštvo popratnih programa, od kreativnih, do zabavnih i humanitarnih.

Gospa od Anđela, blagdan je koji se obilježava 2. kolovoza i okosnica je samog proštenja za koje se veže i manifestacija Porcijunkulovo pa će tako i vjernici obilježiti ove dane. Uz tradicionalnu svečanu procesiju na sam blagdan Gospe od Anđela, u ponedjeljak 2. kolovoza te središnje hodočasničko euharistijsko slavlje koje će predvoditi varaždinski biskup mons. Bože Radoš, tu su i svakodnevne svete mise, ispovijedi i Marijansko bdijenje.

Bogat program ovogodišnje manifestacije Porcijunkulovo možete pronaći na stranicama Grada Čakovca i gradske Turističke zajednice.

Nastavite čitati

Međimurje

Za ulaz na koncerte Porcijunkulova testirat će se brzim antigenskim testom od 25 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako bi svima pružili neometan ulazak na ovogodišnje koncerte Porcijunkulovog, svi će se posjetitelji moći testirati tzv. brzim antigenskim testom, ističu iz Grada Čakovca.

<<Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu<<

Cijena testiranja iznosi 25 kuna, a ono će se provoditi na sljedećim lokacijama:

Dom zdravlja Čakovec – testovi vrijede samo za ulazak na koncerte i vrijedi 48 sati:

Petak, 30.7., od 15 do 19 sati

Subota, 31.7., od 08 do 13 sati

Nedjelja 01.8., od 08 do 13 sati

Ponedjeljak 02.08., od 08 do 13 sati

Perivoj Zrinski – test vrijedi 48 sati

Svakim danom od 16 do 20 sati

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje