Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, u Hrvatskoj je tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, odnosno u razdoblju od 20. prosinca 2019. do 6. siječnja 2020. godine, ostvareno 238.000 dolazaka i 621.000 noćenja, što u odnosu na isto razdoblje godinu dana ranije predstavlja rast od osam posto u dolascima i noćenjima.

Najviše noćenja na Jadranu realizirano je u Istri, na Kvarneru te u Splitsko-dalmatinskoj županiji, dok je na kontinentu najviše noćenja ostvareno u Zagrebu, Krapinsko-zagorskoj te Međimurskoj županiji. Ovakvi rezultati potvrda su da Međimurje uspješno planira i razvija turističku ponudu koja je zanimljiva domaćim i stranim gostima tijekom cijele kalendarske godine.

– Realizirani blagdanski turistički promet premašio je naša očekivanja. Kreirani su atraktivni sadržaji i bogati adventski programi koji su nas uveli u 2020. godinu. Pred nama je vrlo izazovna turistička godina, ali puni smo optimizma u zadržavanje konkurentne pozicije na međunarodnom tržištu – istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Komentari

Komentara