Povežite se s nama

Život i društvo

Međunarodna izložba cvijeća nadahnuta Japanom prilika da naučite slikati cvijećem, izrađivati origami…

Objavljeno:

- dana

Međunarodna izložba cvijeća kao jedna od najdugovječnijih popratnih manifestacija varaždinskih baroknih večeri ove će godine doživjeti 23. izdanje, a cvjetne kreacije bit će prilagođene Japanu.

Podsjećamo, Zemlja izlazećeg sunca je zemlja partner Baroknih večeri te je program Međunarodne izložbe cvijeća inspirativno vezan uz Japan.

– Izložba je izazvala veliki interes kod florista iz zemlje i inozemstva. Posjetitelji će već dan uoči početka Baroknih večeri moći razgledati ikebane, bonsaije i druge cvjetne instalacije – naglasila je Blanka Pazman, predsjednica Udruge vrtlara Varaždinske županije, na današnjoj konferenciji za medije.

Na nju se nadovezala tajnica udruge Karmela Radošević rekavši da će osim atrija Starog grada, zelenih površina i staza, cvjećari okupirati galeriju na 1. katu, gotičku kulu, lapidarij i prvi put dvorište palaće Sermage.

– Održat će se i nekoliko radionica, a natjecanje učenika počinje 20. rujna na temu „japanska lepeza“. Natjecanje florista iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske i Nizozemske trajat će dva dana, a tema su „japanski otoci“ – rekla je Radošević.

Zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica osvrnula se na raskošan ovogodišnji program VBV-a koji neće samo donijeti koncerte, već i čitav niz zanimljivih događanja objedinjenih pod nazivom Total Baroque.

Organizaciju 23. Međunarodne izložbe cvijeća pohvalio je Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Grada Varaždina.

– Međunarodna izložba cvijeća ima više od dva desetljeća kontinuiteta i nesumnjivo daje dodatnu vrijednost Festivalu. Čestitam organizatoricama manifestacije na trudu i pozivam sve Varaždince da dođu uživati u cvjetnim kreacijama i gastronomskim specijalitetima – zaključio je Rojnik.

Dodajmo da će službeno otvaranje izložbe biti 20. rujna u 18 sati na prostoru Staroga grada.

Život i društvo

FOTO Učenici i djelatnici V.OŠ Varaždin obilježili Dan ružičastih majica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U holu V. osnovne škole Varaždin, učenici i razrednica 3. b te učitelji informatike postavili su jučer, 24. veljače, izložbu povodom obilježavanja nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Osim poruka koje su učenici napisali, učitelji informatike su se potrudili izraditi QR kodove putem kojih su učenici sa svojim pametnim mobitelima mogli pronaći tekstove koji imaju za cilj senzibilizirati i poučiti učenike različitim oblicima nasilja te načinima reagiranja i (samo)zaštite.

Učitelji i učiteljice su u utorak, 23. veljače, odslušali predavanje „Školskim zvonom protiv nasilja“, a voditelji Renata Sever, dipl. soc. radnica i Teodor Sabolić, mag. soc. rada,  govorili su o zakonskom okviru mjera za zaštitu djece i zaštite od nasilja u obitelji.

Iznijeli su praktične primjere slučajeva te dali preporuke kako razgovarati s roditeljima i kako razgovarati s djecom za koju se pretpostavlja da su ugrožena.

Svi preventivni programi održani su u svrhu poticanja pozitivnog i zdravog razvoja učenika V. osnovne škole Varaždin, ističu iz Škole.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vlasnici i dalje traže njemačkog ovčara koji se zove Dinčo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dalje se traži njemački ovačar Dinčo.

Moguće da ga je netko prisvojio.

Ako ste primjetili psa u svom susjedstvu vlasnici mole da javite na broj 091 20 888 77.

Nalazniku nagrada 2000 kn.

Nastavite čitati