Povežite se s nama

Međimurje

Međunarodni sajam slavi 53. rođendan

Objavljeno:

- dana

AGRA

Slovenski poljoprivredno prehrambeni sajam AGRA, ove godine slavi svoj 53. rođendan. Već sama brojka održavanja ovog izuzetno posjećenog sajma od strane izlagača i posjetitelja dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. 

Ovogodišnja će AGRA ponuditi vrhunsku poljoprivrednu i šumarsku tehniku, hranu i vino, sjeme i sadnice, prehrambene proizvode i proizvode za zaštitu životinja i biljaka, opremu za preradu hrane, održivu gradnju i energetiku poljoprivrednih i kućnih gospodarstava, vozila i domaće obrte. U zasebnim će prostorima biti predstavljeni Rumunjska, Poljska, Vojvodina, Srbija, Mađarska, Kina i poduzeća iz Australije.

 

Predstavit će se Rumunjska, Poljska, Mađarska, Kina…

Prije potencijalne kupovine posjetitelji će sve imati prilku degustirati – vina, mliječne i mesne proizvode, med te najkvalitetniju regionalnu hranu i ekološke proizvode. Na Sajmu će se moći vidjeti uzorci vrtova, izložbe životinja – goveda, konja, svinja, ovaca i koza, malih životinja i šarplaninaca. Također će u uređenom ribnjaku biti predstavljene i konzumne ribe. Ogromne oaze zelenila središnji su sajmeni vrt, a tu su i njiva s prikazima revitalizacije zemlje, modeli nasada slovenskih vina i jabuka, šumskog drveća i grmlja te obiteljski samoodrživi organski vrt kojega svatko može urediti ​​pomoću web aplikacije Permakulturni vrt. 

Izdvajamo

24. 8. dan je govedarstva i hrane
25. 8. dan konjogojstva i vina
26. 8. na redu je dan svinjogojstva, ovčarstva i kozarstva
27. 8. rezerviran za dan starih traktora Steyr, ekološku poljoprivredu

Izvor:
Foto:

Međimurje

VIDEO “Oprosti mi” novi singl i spot međimurskog pjevača Hjera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi singl i videospot nedavno je izdao Hrvoje Krištofić-Hjer.

Pjevač iz Čakovca o kojem smo već pisali ovoga se puta predstavlja pjesmom “Oprosti mi”. Izdavač je Hamar Media/Vera Music. Autor teksta je sam Hjer, dok je glazbu napisao Miroslav Lesić Lesique, koji je zaslužan i za aranžman, produkciju, mix te mastering.

Prateće back vokale otpjevali su Bruno Kovačić, Vjekoslav Ključarić, Miroslav Lesić Lesique, Mario Jagec, Alen Železnjak, Ivan-Goran Herman, Alen Horvat-Zeko, Vanja Ovčar, Dorian Stipčić, Gabriela Hrženjak, Tamara Korunek i Klementina Vodušek.

Poslove režije, kamere i montaže odradio je Žan Novosel, dok je Virna Hošnjak iz Plesnog studija “Korak” autorica koreografije, a u paru s Bernardom Baračem iz istog Studija u spotu je i plesala.

Uživajte u spotu!

Nastavite čitati

Međimurje

Početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ u D. Kraljevcu: 10 žena pruža pomoć za 70-ak korisnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Studio M

U srijedu, 13. listopada, u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ USR-a „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec.

Ovim projektom omogućeno je da se i dalje u lokalnoj zajednici pruži prilika za dodanom vrijednošću koja će se manifestirati u boljoj svakodnevnici naših sumještana u nepovoljnom položaju, kao i osjećaju korisnosti žena koje će se zaposliti na projektu. 

Projekt „Snažno zaželi“ i Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec u skladu su s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Navedeni projekt uspješan je nastavak projekta „Snažno zaželi i ostvari – faza I“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. lipnja 2021. godine te se provodi u razdoblju od 15 mjeseci, odnosno do 9. mjeseca 2022. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.480 kuna.

U stopostotnom je iznosu financiran bespovratnim sredstvima Europske unije. 

Prema planu i programu projekta, na području Općine zaposleno je 10 žena koje pružaju pomoć u kući za 70-ak krajnjih korisnika u razdoblju od 12 mjeseci, što će spriječiti preranu institucionalizaciju te dovesti do smanjenja siromaštva i nezaposlenosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje