Povežite se s nama

Ostali sportovi

Međunarodni turnir Sveti Nikola 2012

Objavljeno:

- dana

KARATE

U Areni Varaždin održao se 8. po redu međunarodni karate turnir Sveti Nikola 2012.

Turnir se održava povodom dana Grada Varaždina. Na turniru je bilo prijavljenih 468 natjecatelja iz 69 klubova Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Organizator ovog turnira bio je karate klub „Varaždin“ koji je zadovoljan velikim odazivom natjecatelja iz karate klubova. Program natjecanja se sastojao iz izvođenja kata i borbi. Karate klub „Varaždin“ je prijavio veći broj svojih natjecatelja  tako da su imali priliku i nastupiti po prvi puta za svoj klub.
Za karate klub „Varaždin“ nastupili su: Ivano Kanjir, Jakov Gelić, Bono Dolovski, Leon Petrić, Enia Kanjir, Lukas Fekete, Dino Pizek, Karlo Gorenak, Luka Salihović, Mislav Mlinarec, Valentino Henezi, Kristijan Želimorski, Lovro Rozman, Ante Tadić, Tibor Kovačić, Ivona Ciglar, Jana Skender, Tara Nikolić, Jelena Puzak, Josip Skender, Iva Stanisavljević, Borna Antončić, Elma Garibović, Eugen Kanjir, Robert Fejzulahu i Ela Poljak. Medalje su osvojili u svojim kategorijama: Ivano Kanjir brončani u mlađim učenicima, Ivona Ciglar i Jana Skender brončane u učenicama, Ela Poljak brončana u juniorkama -53 kg, Elma Garibović srebrna u kadetkinjama -47 kg, Tara Nikolić zlatna u učenicama -32 kg, Robert Fejzulahu zlatni u juniorima +76 kg i  Eugen Kanjir zlatni u juniorima -68 kg. Za karate klub „Varaždin“ u katama je nastupio Borna Antončić i osvojio brončanu medalju u kadetima.
Gostujući karate treneri su pohvalili turnir kao dobro organiziran i po konkurenciji jak turnir. Turnir se svake godine održava pod pokroviteljstvom Grada Varaždina pa je čast da pozdravi goste i otvori turnir imao dogradonačelnik Grada Varaždin gospodin Vjeran Radelić.
„Mi smo jako zadovoljni sa ovogodišnjim turnirom. Doveli smo veliki broj sportaša i njihovih roditelja i trenera pa su obećali da će i iduće godine doći u naš grad. Zahvaljujemo se Gradu Varaždinu na pokroviteljstvu turnira, poslovnom sustavu Vindija Varaždin, KTC-u, City Media  i Varaždinskoj tržnici. Bez njihove pomoći ne bismo mogli organizirati ovaj sportski događaj koji je postao tradicionalan i prepoznatljiv na sportskoj mapi Hrvatske.“ – riječi su članova Organizacijskog odbora karate kluba „Varaždin“.  

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje