Povežite se s nama

Međimurje

Memorijal u čast Tete Lize u sportskoj dvorani OŠ Donja Dubrava 17. studenoga

Objavljeno:

- dana

KUD „Seljačka sloga“ Donja Dubrava organizira memorijal u čast ikoni međimurske popevke Elizabeti Toplek, popularnoj Teti Lizi.

Memorijal će se održati 17. studenoga u sportskoj dvorani OŠ Donja Dubrava. Nastupit će sljedeći izvođači: Saša Štefić-Sale, Ženski pjevački zbor KUD-a „Seljačka sloga“ Donja Dubrava, Vilim Čituš, Mia Perenc, Andrija Maronić, Ana Anet Žerec, Alan Kanski, Lea Šprajc, Nenad Peršak, Josip Sanjković-Mitrica, Gusti Draksar, Etno duo Goga i Željko, Ethno Garden te Marija Duhović.

Memorijal se održava dan nakon što bi Teta Liza slavila svoj 94. rođendan. Svoje rođendane uvijek je slavila uz međimursku pjesmu, okružena najmilijim osobama. Izvođačima će se na pozornici pridružiti i učenici OŠ Donja Dubrava. Literarne i likovne radove na temu života Tete Lize moći ćete vidjeti na izložbi u dvorani prije i poslije koncerta.

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje