Proteklog vikenda u Nedelišću je održano 13. izdanje sajamske priredbe „MESAP jesen 2019“, koje je okupilo više od stotinu gospodarstvenika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga s bogatom ponudom roba i usluga iz sektora poljoprivrede, ekologije, zdrave prehrane, obnovljivih izvora energije i pčelarstva.

– Upravo je ovako veliki broj izlagača dokaz popularnosti i važnosti našega sajma. Put do ovakvih rezultata nije bio lagan, ali od samih smo početaka bili spremni na veliki rad i odricanje da bismo danas imali priredbu koja svima služi na ponos – rekao je direktor MESAP-a Vitomir Kirić.

– „MESAP jesen” jedna je u nizu manifestacija kojima se podržava zdrava prehrana i lokalni poljoprivredni proizvođači. Međimurje ima doista kvalitetne proizvode i važno je proizvođačima dati mogućnost da pronalaze nova tržišta, ne samo u Međimurju već i van granica naše županije i države – istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec. Otvorenju su prisustvovali i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec te načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.

Suorganizator sajma bila je Udruga pčelara Međimurske županije Agacija koja je dodijelila priznanja s 13. međimurskog ocjenjivanja meda. Na ovogodišnje ocjenjivanje pristigla su 62 uzorka meda koji su izloženi na sajmu, od kojih su 19 nagrađeni zlatnom plaketom.

U subotu je održano natjecanje „Medeni kolač“, ocjenjivanje najboljeg kolača od meda te je najboljim proglašen kolač Udruge Brest iz Podbresta, a održano je i natjecanje u jedenju čili papričica, dok je nedjelja bila rezervirana za natjecanje u jedenju ljutih hamburgera.

Pored izložbenog dijela sajma, tijekom dva dana manifestacije održane su edukativne radionice i predavanja, a svojim nastupima program su dodatno obogatili Pjevački zbor “Josip Vrhovski“ Nedelišće, KUU „Zvon“ Mala Subotica i KUU Šandrovec.

Komentari

Komentara