Povežite se s nama

Sport

Mia Međimurec najveća je nada varaždinskog sporta i ove godine želi postati juniorskom prvakinjom Europe

Objavljeno:

- dana

Iza Varaždinke Mije Međimurec vrlo je dobra godina. U prošloj, 2022. stigla je do naslova kadetske prvakinje Hrvatske u dvorani i na otvorenom.

Također, u kategoriji složeni luk postala je ukupna pobjednica Central European Cupa te je stigla do naslova kadetske prvakinje Europe u mješovitim parovima s Mihaelom Ćurićem iz PSK.

Europska smotra održala se u britanskom Lilleshallu. Mia i Mihael u četvrtfinalu pobijedili su njemačku ekipu, a u polufinalu tursku ekipu, koja je nakon kvalifikacija bila uvjerljivo prva. U finalu su svladali talijanski par i tako stigli do zlatnog odličja.

Uspjesi

– Unatoč zdravstvenim poteškoćama, rezultati prošle godine bili su vrlo zadovoljavajući i doveli su me do stipendije Hrvatskog olimpijskog saveza. Postala sam i dio hrvatske streličarske reprezentacije, tako da mogu reći da je godina bila uspješna. No, ne zadovoljavam se trenutnim rezultatima – rekla nam je Mia Međimurec, članica Streličarskog kluba Cekin.

Njezine rezultate prepoznali su sportski djelatnici, novinari i urednici koji su glasali u izboru za najsportaša Varaždina za 2022. godinu. Mia je na kraju proglašena za najveću nadu varaždinskog sporta u ženskoj konkurenciji.

– Malo me iznenadila ta nagrada. No, s druge strane uložila sam puno truda, što me dovelo do tog priznanja. Nagrada mi puno znači, jer me motivira da još više treniram i postignem još bolje rezultate – dodala je Mija koja se streličarstvom započela baviti vrlo rano, s osam godina.

– U streličarstvo su me uveli brat i sestra. Prateći brata i sestru na treninge sve više me počelo zanimati i tako sam počela redovito trenirati. Istovremeno sam se bavila slobodnim penjanjem i atletikom da bi si upotpunila treninge streličarstva – dodala je Mia kojoj je uzor Ella Gibson.

Ambicije

Riječ je o 22-godišnjoj Britanki, europskoj i svjetskoj prvakinji u složenom luku.

Miji pak ove godine slijedi nastup na Europskom juniorskom prvenstvu.

– Za ovu godinu cilj mi je poboljšati prijašnje rezultate i sudjelovati na više većih natjecanja. Cilj mi je osvojiti prvo mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu – zaključila je Međimurec.

Sport

Bišćan prije utakmice u Varaždinu: Izrael je žilav i čvrst

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Drago Sopta/HNS

Hrvatska U-21 reprezentacija u četvrtak, 23. ožujka u 18 sati na stadionu Varteksa igra prijateljsku utakmicu protiv Izraela.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Potom Bišćanovim izabranicima slijedi dvoboj s Engleskom, 28. ožujka u Londonu.

– Svaka je utakmica važna, to ističemo od prvog dana, jer im nudi priliku da postanu bolji igrači. Europsko prvenstvo bit će vrhunac ciklusa, za to smo se borili dvije godine, i u sklopu priprema ovo su dva izvrsna suparnika. Birali smo kvalitetne momčadi – Engleska je vrhunska, a Izrael je žilav i čvrst – istaknuo je Bišćan za HNS.

Inače, na Bišćanovom popisu za obje utakmice je stoper Varaždina Luka Jelenić.

Nastavite čitati

Sport

Ladislav Gregorinčić još četiri godine predsjednik Trkačkog kluba Marathon 95

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na redovnoj godišnjoj skupštini varaždinskog Trkačkog kluba „Marathon 95“, koja je ove godine bila i izborna, za predsjednika je jednoglasno izabran Ladislav Gregorinčić koji će klub voditi sljedeće četiri godine.

Skupština je održana u petak, 17. ožujka, u prostorijama varaždinskog  4. mjesnog odbora. Za potpredsjednik i tajnika kluba ponovno su izabrani Andrej Gužvinec te Nikola Habrlin. Izabrano je i šestero članova Izvršnog odbora te troje Nadzornog odbora.

Uoči izbora novog vodstva, izvješće je podnio dosadašnji predsjednik Ladislav Gregorinčić, koji je klub vodio proteklih četiri godine. Istaknuo je sportske i organizacijske rezultate  članova TK Marathon 95.

U 2022. godini „Marathon 95“ je organizirao nekoliko utrka (Varaždinski polumaraton, Zimski polumaraton, Dravski ultracross) i dvije cross lige (Drava i Ivančica), Triatlon ligu Aquacity te pomogao drugim udrugama u organizaciji još nekoliko utrka u Varaždinskoj županiji. Na polumaratonima, zbog prepoznate odlične organizacije varaždinskog kluba, povećan je broj sudionika.

Novi- stari predsjednik Ladislav Gregorinčić najavio nastavak organizacije tradicionalnih utrka. Nakon u siječnju uspješno održanog 6. Zimskog polumaratona i 26. Zimske brdske cross lige Ivančica , slijede početak 31. Cross lige Drava 30. ožujka, na Uskrsni ponedjeljak 10. travnja Dravski ultracross, Triatlon liga Aquacity u srpnju i kolovozu, potom 17. rujna 29. Varaždinskog polumaraton te u studenom početak 27. Zimske brdske lige Ivančica. Naglasak je stavljen na 29. Varaždinski Joma polumaraton koji je ujedno i pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu.

Na kraju skupštine predsjednik Ladislav Gregorinčić podijelio je plakete  sucima cross lige Drava: Krunoslav Borovec, Antun Belošević, obitelj Domislović, Miroslav Hainž, Anđelka Mlakar, Ladislav Gregorinčić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje