Povežite se s nama

Sport

Mia Međimurec osvojila zlato, a Katja Korotaj broncu na streličarskom turniru u N. Marofu

Objavljeno:

- dana

Streličarke SK-a Cekin postigle su izvrsne rezultate na drugom od ukupno pet turnira koji se boduju za Srednjoeuropski kup.

Naime, na natjecanju koje se odvijalo u Novom Marofu u subotu, 18. lipnja 2022. godine, natjecalo se 118 streličara i streličarki iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Slovačke i Srbije.

SK Cekin predstavljale su dvije mlade streličarke, Mia Međimurec u kategoriji Složeni luk kadetkinje (U18) i Katja Korotaj u kategoriji Olimpijski luk kadetkinje (U18).

Mia Međimurec je ponovila uspjeh s prvog turnira za Srednjoeuropski kup koji se održao u Sloveniji i osvojila zlatnu medalju, dok se Katja Korotaj također odlično plasirala, osvojivši broncu.

Do kraja natjecanja za Srednjoeuropski kup ostala su još tri turnira, i to u Srbiji, Slovačkoj te finale u Mađarskoj.

Mia Međimurec, 1. mjesto
Katja Korotaj, 3. mjesto

Sport

Mateo Žugec zlatni na Mediteranskim igrama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski gimnastičari Mateo Žugec i Jakov Vlahek osvojili su zlato i srebro u vježbi na konju s hvataljkama na Mediteranskim igrama u Oranu.

Mladi, 20-godišnji Žugec je postao prvak Mediterana s ocjenom 14.250 u finalu, dok je 24-godišnji Vlahek do srebra stigao sa 14.150, javlja Sportski klub.

Mateo Žugec tako je nastavio nizati uspjehe. Nakon srebra i zlata na Svjetskim kupovima u Varni i Kopru, osvojio je i ovo na Mediteranskim igrama.

Nastavite čitati

Sport

Nakon 14 godina odbojkaši će igrati europsku utakmicu: u Challenge kupu gostuje Murov iz Azerbajdžana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ulaskom u polufinale i osvojenim četvrtim mjestom odbojkaške Superlige u protekloj sezoni, odbojkaši Kitro Varaždina ostvarili su plasman u Challenge kup pa će se tako, nakon dugih 14 godina, u Varaždinu ponovo igrati europska odbojka.

Na izvlačenju parova koje je održano u Luxemburgu, varaždinski odbojkaši saznali su i protivnika s kojim će odmjeriti snage u 1. kolu. U varaždinsku Arenu između 11. i 13. listopada stiže odbojkaški klub Murov iz glavnog grada Azerbajdžana Bakua.

Također, ždrijeb je već odlučio i to da će u slučaju pobjede i prolaska u šesnaestinu finala CEV Challenge kupa, novi protivnik Kitro Varaždina u Areni, između 8. i 10. u studenog, biti odbojkaški klub Holding iz Graza.

– Jako nas veseli povratak u europsku odbojku. Čekali smo na ovaj trenutak (pre)dugih 14 godina, no dočekali smo ga i sad s nestrpljenjem očekujemo listopad kada ćemo odmjeriti snage s azerbajdžanskim predstavnikom Murov iz Bakua. O protivniku trenutno nemamo puno informacija, pokušat ćemo u vremenu koje dolazi saznati što više o njima i njihovoj kvaliteti. CEV Challenge Cup vrlo je kvalitetno europsko odbojkaško natjecanje tako da ćemo se maksimalno pripremati za dvoboje. Očekujemo svakako odličnu odbojku i kao pravi sportaši nadamo se pobjedi – izjavio je trener varaždinskih odbojkaša Ivica Đolonga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje