Povežite se s nama

U fokusu

Mihalić pozvao sve HDZ-ovce i simpatizere:“U nedjelju glasajte za Čehoka!“

Objavljeno:

- dana

Utemeljitelji HDZ-a jednoglasni

Izvršni odbor Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije jednoglasno je odlučio da se u 2. krugu izbora za varaždinskog  gradonačelnika podrži Ivan Čehok.

>>Kišić zna zašto HDZ-ovi birači neće podržati Čehoka

Kako doznajemo od Anđelka Mihalića, predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a, sastanak na kojem je donesena spomenuta odluka, održan je u ponedjeljak u prostoru gradske organizacije HDZ-a, a prisustvovao mu je i šef županijskog HDZ-a Anđelko Stričak.

–  Pozivamo sve članove i simpatizere Hrvatske demokratske zajednice koji su u prvom krugu lokalnih izbora glasali za našeg kandidata Damira Habijana, te one koji eventualno nisu izašli na izbore, da to ovaj put obavezno učine i da daju svoj glas Ivanu Čehoku –  naglasio je Mihalić.

Dodao je da je HDZ s Čehokom već koalirao, odnosno pružao projekte koji su tijekom njegova dva prethodna mandata bili usmjereni prema boljitku Varaždinaca.

Najnoviji rasplet događaja definitivno ne ide na ruku šefu gradskog SDP-a Alenu Kišiću koji je s Ivanom Čehokom ušao u drugi krug izbora za gradonačelnika Grada Varaždina.

Podsjećamo, Kišić je u srijedu, 24. svibnja, na konferenciji za medije izjavio kako je uvjeren da će birači HDZ-a biti protiv toga da Grad vodi osoba opterećena s nekoliko sudskih procesa i koja ponovno može biti lišena slobode.  

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Narančasto upozorenje Meteoalarma i za sjever Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas i sutra, 22. i 23. lipnja, narančasto upozorenje zbog toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.

Za danas, 22. lipnja, izdano je narančasto upozorenje za Slavoniju. Očekuje se maksimalna temperatura 33 do 37 °C. Za ostatak zemlje izdano je žuto upozorenje zbog vrućine.

Za sutra, 23. lipnja, za većinu zemlje izdano je narančasto upozorenje zbog vrućine. Očekuju se maksimalne temperature 33 do 36 °C. Narančasta je i zona oko Zagreba, u koju spadaju Varaždinska i Međimurska županija.

Narančasto znači da se očekuju toplinski valovi s temperaturama višim od 36 °C.

Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

“Gorjet” će cijela Hrvatska.

Nastavite čitati

U fokusu

Upozorenje DHMZ-a: budite na oprezu zbog opasnosti od toplinskih valova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su upozorenje na toplinski val koji može djelovati na zdravlje.

Upozorenje na umjerenu opasnost od toplinskih valova na snazi je od danas, 20. lipnja, a od srijede, 23. lipnja, prijeti nam velika opasnost od toplinskih valova.

Upozorenje se, između ostalog, odnosi i na šire zagrebačko područje koje uključuje Varaždinsku i Međimursku županiju, a od sutra se ono odnosi na cijelu Hrvatsku.

Danas se očekuje maksimalna temperatura od 33 do 35 Celzijevih stupnjeva, a sutra od 34 do 36 stupnjeva.

– Budite na oprezu zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece – upozoravaju iz DHMZ-a.

DHMZ, 20.06.2021.

U zadnjem se desetljeću uočava trend porasta temperature u ljetnom razdoblju, što utječe na zdravstveno stanje milijuna ljudi.

Zbog toplinskih valova svijet već sada osjeća štetne učinke a oni će se vjerojatno i povećati. U Europi je zabilježen porast smrtnosti povezan s velikim vrućinama, a procjene ukazuju na vjerojatnost povećanja zdravstvenih rizika zbog toplinskih valova koji uzrokuju ozbiljne zdravstvene i socijalne posljedice.

Pravovremene preventivne mjere mogu smanjiti broj umrlih od toplinskih valova.

Neke od preporuka za zaštitu od velikih vrućina su: rashladite svoj dom i tijelo, pijte dovoljno tekućine, klonite se vrućine i pomozite drugima – posjetite obitelj, prijatelje i susjede koji većinu vremena provode sami i provjerite trebaju li pomoć.

Detaljnije preporuke, kao i preporuke što učiniti ako se osjećate loše, pogledajte ovdje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!